Co prawda jest tu wskazane, iż ten sposób już nie działa, ale prawda jak to z prawdą bywa - jest połowiczna.Kamell pisze: 8 gru 2021, o 11:41 Obecnie z tego co wiem,Steam już zablokował możliwość kupowania gier przez Argentynę. Może zrobisz o tym odcinek?![]()
Nadal można doładować konto kodem zasilenia jednak musi być to doładowanie regionalne zakupione w tymże regionie. Sprowadza się to do tego, że musisz zakupić doładowanie w ARS (i doładować "będąc" w ARG). I to właściwie tyle - reszta filmiku nadal jest aktualna.
Są one właśnie w ten sposób oznaczone (tu przykład z Kinguin) - kupić możesz w jakimkolwiek sklepie przy czym staraj się oczywiście wyszukiwać osoby z dużą ilością pozytywnych i małą negatywnych komentarzy (osobiście ODRADZAM SKLEP ENEBA - zakupiłem tam niedziałający kod i zostałem oszukany przez tenże sklep - który w przypadku rozpatrywania reklamacji nie trzyma się zapisów własnego regulaminu więc możesz już nigdy nie zobaczyć wpłaconych pieniędzy).
Ważne jest także to, że kod trzeba aktywować BĘDĄC połączonym przez VPN do Argentyny. W ten sposób zawsze mi działało. Nie sprawdziłem czy kod da się aktywować bez VPN - ale podejrzewam, że nie (+ryzykujesz przepięcie konta przez Steam do PL).
REASUMUJĄC:
- kupujesz doładowanie w ARS
- doładowanie aktywujesz będąc połączonym z Argentyną (VPN)
PS. Ostatnio gry kupowałem w zeszłym tygodniu - zaś konto doładowywałem ze 2-3 tygodnie temu.
PS2. Problem może być z wtyczką do przeglądarki Hola - która jak się okazuje (ja nadal korzystam) śledziła poczynania użytkowników - więc została wyrugowana ze sklepu z dodatkami Chrome. Musisz użyć jakiegoś innego sprawdzonego połączenia w postaci wtyczki VPN do przeglądarki lub dedykowanego programu zestawiającego serwer proxy w systemie (lub obejść problem wyszukując gdzieś wtyczkę Hola i instalując ją ręcznie - czego jednak nie polecam).