Amazon Prime; gaming

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

Wszyscy zauważyliśmy jak hojną usługą jest Amazon Prime Gaming - pytanie do was, czy istnieje jakaś strona do odkupienia/sprzedaży kluczy? Dostajemy klucze do gier o których nawet nie słyszeliśmy, dlaczego więc nie oddać ich tym którzy grają w te gry? Np. Brawlhalla pakiet Hallowen czy też Bananowy Pistolet do sea of thieves. Aktualnie z całej listy interesuje mnie tylko jedna gra.. Na pewno są też inni w takiej samej sytuacji.

Niestety przeszukałem internet ale cały ślad za takimi stronami o ile były zasypały dzieci z Genshina itp.

Pomysł? Rozszerzyć działalność bazaru o kody amazona.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

amazon prime kosztuje 4zł/miesiecznie , chcesz sie bawic w odsprzedaz kluczy po 10 groszy ?Pomiajac fakt ze w bazarze nieda sie nic zmienić ;D
Awatar użytkownika
Robin Hood

4złote i 9 groszy 8)

Bardziej chodzi mi to, że mam pełno kluczy z którymi nie wiem co zrobić a sam pamiętam, że 8 lat temu kupienie PSC za 20zł na gre było dla mnie kosztem. Tak więc taki klucz z jakąś skórką dla tych którzy nie mogą sobie pozwolić na subskrypcję będzie gitez
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

badylek pisze: 28 paź 2021, o 22:31 4złote i 9 groszy 8)

dokladnie jak już to 3,77zl bo pierwszy miesiac masz za fri a calosc na 13 miesiecy :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Still. Wiem, że rozumiecie o co mi chodzi, jakieś miejsce czy coś gdzie możesz zrzucić te zbędne kody.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

możesz tutaj na forum rozdawac to w temacie:

viewtopic.php?f=18&t=343&p=458163#p458163

dodać ogloszenie, że jak ktoś chętny to niech się zglosi do Ciebie na priv
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
badylek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Pytanie, może głupie, ale serio - nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Jeśli teraz w Prime jest np. Football Manager 2021 to ja mogę w tę grę grać tak długo, jak mam subskrypcję Prime (czyli jeszcze prawie rok) czy tylko teraz w grudniu, gdy ta gra się pojawiła Prime Gaming? Dodatkowo jeszcze słyszałem inną opcję, że jak teraz pobiorę tę grę i będę ją miał przypisaną na koncie w Epic, to nawet jak subskrypcja Prime wygaśnie, to i tak wciąż będę mógł grać w FM2021. To jak w końcu to jest?
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Gry, które przypisują się do innych klientów, tak jak np. FM 2021, który dopisywany jest do Epic Games Store grasz niezależnie od tego czy masz aktywne Prime, czy nie ;) To całkiem odrębny klient jest. Podobnie z tytułami, które dopisujesz na GOGa czy Origina. Odpalisz je później kiedykolwiek, nawet gdyby Amazon całkowicie przestał istnieć (wiem, nierealne ;))

Jak jest natomiast z grami, które nie dopisują się do Epica tylko są na tym Amazonowym kliencie, nie mam pojęcia, bo sam świeży w tym temacie jestem i jeszcze mi się nigdy Prime nie skończyło ;P
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
rzodkiew
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Gry z klienta Amazona też zostają na stałe. Zresztą, nawet gdyby nie zostawały - to są gry DRM-Free, można przekopiować gdzie indziej i będą działały.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 3):
SeyonnerzodkiewMaikeru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

pytanie zostały mi klucze jak Jedi Fallen Order czy Nfs hp remastered, klucze odebrałem ale nie przypisałem chciałem je sprzedać, czy one sie przeterminowały ? czy klucze z prime sie nie terminują ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

Na 99.99% minął czas użycia, kody z Prime miały samozapłon w wyznaczonym terminie, dość krótkim, bo około miesiąc
Ci użytkownicy podziękowali GoodLuke za ten post:
Seyonne
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy

Pytanko - Amazona kupiłem nie w promocji na rok, tylko kilkanaście zł miesięcznie... i tak sobie to ciągnę. Czy da radę zrobić coś, aby zachować zebraną bibliotekę i uruchomić ten pakiet roczny?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Nidor91 pisze: 29 maja 2023, o 18:20 Pytanko - Amazona kupiłem nie w promocji na rok, tylko kilkanaście zł miesięcznie... i tak sobie to ciągnę. Czy da radę zrobić coś, aby zachować zebraną bibliotekę i uruchomić ten pakiet roczny?
xD te gry co juz przypisałes do konta , zostają z tobą , nie musisz wgl mieć prima zeby w nie grać . Prime daje tylko mozliwość odbierania gier za free .
Awatar użytkownika
Łowca

Nie wiem, z czego robisz ,,xD". Nie mam, jak tego sprawdzić, wiec zwyczajnie pytam - ludzka rzecz. Zresztą i tak nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Ponawiam pytanie, używając bardziej konkretnych słów - czy można zmienić rodzaj pakietu - z miesięcznego na roczny, aby zachować dotychczasowe konto, do którego są przypisane gry?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Nidor91 pisze: 30 maja 2023, o 13:31 Ponawiam pytanie, używając bardziej konkretnych słów - czy można zmienić rodzaj pakietu - z miesięcznego na roczny, aby zachować dotychczasowe konto, do którego są przypisane gry?
Tak. Nawet jeżeli całkowicie przestaniesz opłacać Amazon Prime, to gry i tak pozostaną na Twoim koncie, nie będziesz jedynie mógł odbierać nowych tytułów. W Twoim przypadku wystarczy zrezygnować z pakietu miesięcznego i przejść na roczny.
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
Nidor91
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Nidor91 pisze: 30 maja 2023, o 13:31 Nie wiem, z czego robisz ,,xD". Nie mam, jak tego sprawdzić, wiec zwyczajnie pytam - ludzka rzecz. Zresztą i tak nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Ponawiam pytanie, używając bardziej konkretnych słów - czy można zmienić rodzaj pakietu - z miesięcznego na roczny, aby zachować dotychczasowe konto, do którego są przypisane gry?
Jak niemasz jak tego sprawdzić , jak ja w 30 sec sprawdziłem na stronie amazona i z tego sie smieje , ze mniej czasu bys poswiecił na wejscie na prime gaming na amazonie , niz pisząc tego posta tutaj dlatego to "xD" >> https://gaming.amazon.com/amazon-games-app
Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
Nidor91
Awatar użytkownika
Łowca

O to mi chodziło, dziękuję Wam serdecznie. :) Zawsze to lepiej mądrzejszych posłuchać! :mrgreen: Kilka PLNów zawsze w kieszonce, o. :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy

juz powinny byc jakies przecieki w sprawie oferty wrzesniowej
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

rage 2 na egs do odebrania z prime gaming
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (56.37 KiB) Przejrzano 1332 razy
Mam pytanko dziś aktywowałem Prime Video opłacając je blikiem na cały rok i nie mogę aktywować usługi Prime Gaming cały czas taki komunikat miał ktoś podobny problem?
ODPOWIEDZ