Koniec GFWL
- Discord: silas#0117
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Myślę że jest się czym cieszyć. DRM Microsoft był według mnie pomysłem nietrafionym.Boję się jedynie utraty sejwów z GTA IV, nie mam aż tak wielkiej cierpliwości by rozpoczynać rozgrywkę po raz trzeci( zawsze mi coś przeszkodziło, a to problemy techniczne, znudzenie i znów kłopoty techniczne) od nowa. Jak wy się zapatrujecie na rychły koniec GFWL? Ucieszyłbym się gdyby magicznym sposobem klucz gfwl do dirta 3 dał mi na steam edycje GOTY tejże gry
))

- Podziękował: 34 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Ja się boje o save dotyczący fabuły gry jak i wyników czasowych w Batmanie
Ale mówiąc tak szczerze to GFWL nigdy mi nie przypadł do gustu. Już nie mówiąc o liczbie godzin poświęconych przy tym GFWL w trakcie premiery GTA IV.

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Mnie cieszy ten fakt , do niczego to cudo nie było potrzebne - chyba że do porównywania osiągnięć z kolegami co maja xboxa - do tego powodowało czasami irytujące problemy.
Ja się tylko obawiam że Microsoft nie odpuści nam graczom tak łatwo i dowali jakimś marketem zintegrowanym z Xboksem ....
Ja się tylko obawiam że Microsoft nie odpuści nam graczom tak łatwo i dowali jakimś marketem zintegrowanym z Xboksem ....
a ja niestety obawiam sie o dark souls ;/ niby jest na steam, ale nic nie slyszalem na temat przejscia tej gry tylko i wylacznie na steam, a szkoda, bo bardzo by mnie to ucieszylo
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Tak więc co tam z grami z GFWL? Jakoś można je do innej platformy przenieść czy coś? Chodzi mi o gta IV oczywiście, coby multi i wszystko fajnie działało + aby miało synchronizację z rockstar social club tak jak ma teraz.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Póki co Bioshock 2 oraz batmany (niektóre kopie już się podpinają a nad niektórymi kluczami podobno jeszcze pracują).
Czy ktoś podpinał niesteamowego Bioshocka po usunięciu GFWL, bo chciałbym wiedzieć ile im to ostatnio zajęło z przeniesieniem na steam.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Osobiście nigdy nie miałem problemów z GFWL (być może dlatego, że gram głównie w singlu) i nawet lubiłem tę usługę. Podobała mi się jej szata graficzna i system zdobywania achievementów. Co prawda płakać za nią nie będę, ale trochę boję się o starsze tytuły, których nie zdążyłem jeszcze przejść, jak np. Universe at War Earth Assault czy Juiced 2, mam nadzieję, że nadal będzie dało się w nie grać. Z nowszymi grami nie powinno być problemu, bo pewnie dostaną jakieś łatki umożliwiające grę bez GFWL, szkoda tylko tych wszystkich osiągnięć, które w pocie czoła nabijało się np. w GTA4 
Po cichu liczę, że z tego zamieszania wyniknie coś dobrego, np. darmowe DLC, tak jak to było w przypadku Bioshocka 2.

Po cichu liczę, że z tego zamieszania wyniknie coś dobrego, np. darmowe DLC, tak jak to było w przypadku Bioshocka 2.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Z batmanami problemu nie miałem, ani razu mi nie wywaliło na pulpit w trakcie gry, dopiero jak się z fabuły przeniosłem na wyzwania to mi zaczęło wywalać. Za to Lost planet usunąłem ze względu na brak zapisu w trakcie misji, co mi wywaliło musiałem zaczynać cały etap od początku, no nie dało się w to grać. A w Bioshocku 2 wywalało mi co jakieś 30 minut ale tam zawsze quick save mogłem zrobić, więc się udało przejść.
Zawsze omijałem gry z gfwl, najgorsze dziadostwo jakie było.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Jak dobrze, że GFWL odejdzie w zapomnienie(mam nadzieję). Tyle problemów przy logowaniu i rejestracji nigdzie nie miałem, wpisywałem tyle razy dobre pass'y i tak twierdził że źle. Ehh... Jak dobrze że już koniec.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Uu oby nie. Tzn teoretycznie nie mam gier, które byłyby na GFWL, a jednocześnie nie miałyby innego DRMu. Ale np taki Gears of War czy pierwszy Batman zawsze można odpalić bez połączenia z netem wiec powinny działać bez względu na GFWL (mowa o trybie offline).
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Z GTA to nie przejdzie, jak ktoś ma oddzielnie podstawkę i oddzielnie zestaw tych dwóch dodatków. Mogliby się tą grą zainteresować i zrobić z tego jeden kod na steama do pełnej wersji z dodatkami, aby człowiek mógł spokojniejszy być.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Na Allegro jest wysyp tanich kluczy do GFWL:
http://allegro.pl/33-gry-gfwl-cd-key-kl ... 46804.html
http://allegro.pl/gta-4-gta-iv-eflc-klu ... 16319.html
http://allegro.pl/33-gry-gfwl-cd-key-kl ... 46804.html
http://allegro.pl/gta-4-gta-iv-eflc-klu ... 16319.html