Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 219 razy
Podziękowania: 123 razy

Obrazek
2014-2018 90%gry
2021 do 100%
Ci użytkownicy podziękowali LeniwyJohn za ten post (w sumie 3):
ArminEjdrien.StonRoc
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Obrazek
Załączniki
lust.png
lust.png (52.39 KiB) Przejrzano 5538 razy
Ci użytkownicy podziękowali Bartes21 za ten post (w sumie 2):
FurrakEjdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

Obrazek

Nie spodziewałem się, że gra o której nawet nie słyszałem przed pojawieniem się w Game Passie stanie się jedną z moich ulubionych. Uruchomiłem ją w sumie tylko z ciekawości, a skończyło się na zrobieniu wszystkich ścieżek.
Ci użytkownicy podziękowali stfns za ten post (w sumie 2):
FurrakEjdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Shadow Warrior Classic Redux - w sumie nie było to jakieś trudne, ale do poradnika musiałem spojrzeć. Nie miałem bowiem pojęcia, że wyrzutnia rakiet ma możliwość wystrzeliwania atomówek (zbierałem je co jakiś czas i zastanawiałem się, do jakiej to broni).
Ci użytkownicy podziękowali PostScript za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 99 razy
Podziękowania: 197 razy
Kontakt:

Obrazek

Dawno się tak pozytywnie nie zaskoczyłem. Moja minirecenzja
Ci użytkownicy podziękowali DonOnion za ten post (w sumie 3):
FurrakyaromirroEjdrien.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 34 razy

DonOnion pisze: 23 paź 2021, o 21:24 Obrazek

Dawno się tak pozytywnie nie zaskoczyłem. Moja minirecenzja

Jak zrobileś aczik Towering Intellect ? Ja niestety nie mogę zaliczyc tego poprzez przesuniecie scian z lewej na prawo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

astronauta22 pisze: 26 paź 2021, o 02:11 Jak zrobileś aczik Towering Intellect ? Ja niestety nie mogę zaliczyc tego poprzez przesuniecie scian z lewej na prawo.
Znaczy z którą wieżą masz problem? Trzeba je przesunąć w najmniejszej możliwej ilości ruchów i pierwsza oraz trzecia są raczej oczywiste (pierwszą przestawiasz w prawo w trzech ruchach, a największą nie tyle co przestawiasz wieżę, ale przestawiasz mapę w jednym ruchu, by wieża była nie po lewej, ale po prawej). Jeśli chodzi o średnią wieżę, to posiłkowałem się poradnikiem na Steam:
move S-2, M-3, S-3, L-2, S-1, M-2, S-2, XL-3, S-3, M-1, S-1, L-3, S-2, M-3, S-3
(S, M, L, XL to wielkości bloków)

Osiągnięcie nie jest raczej zbugowane.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Pozwolę sobie wrzucić listę wszystkich gier na Steam, które do tej pory przeszedłem na 100% (potem będę już wrzucał pojedyncze :P)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Widać w pewnym momencie listy, że przerzuciłem się z gównogierek na coś lepszego. (Na górze listy są najnowsze pozycje, na dole najstarsze).

Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem :D
Ci użytkownicy podziękowali Catalyst za ten post (w sumie 5):
StonRocFurrakKamellQbickiEjdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Catalyst pisze: 26 paź 2021, o 10:53 Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem :D
Ile podejść potrzebowałeś żeby wymaksować BeatCop? Da się to zrobić w 2/3 podejściach bez kombinowania z save'ami?

Zupełnie nie gram w karcianki, ale mam z humbla Iris and the Giant. Znasz jakiś dobry poradnik do tego, bo zupełnie nie ogarniam co trzeba zrobić, żeby wypełniać te kryteria do acziwków.
Awatar użytkownika
Zbanowany

StonRoc pisze: 26 paź 2021, o 13:00
Ile podejść potrzebowałeś żeby wymaksować BeatCop? Da się to zrobić w 2/3 podejściach bez kombinowania z save'ami?
Z tego co pamiętam potrzebowałem chyba 4 podejść. Za pierwszym przeszedłem grę "swoim sposobem", czyli reagowałem na wydarzenia w grze po swojemu, bez pogoni za achievementami (choć tutaj wpadła ich zdecydowana większość).
Potem po dwa podejścia na każde zakończenie. No i na koniec takie ostatnie podejście zbierające pozostałe osiągniecia, które jakimś cudem pominąłem (np. za złapanie 50 przestępców uciekających ze sklepu - o dziwo dosyć grindowe osiągnięcie, bo jeżeli chcemy brać udział w wydarzeniach fabularnych, to wielu takich przestępców musimy niestety puścić wolno, bo nie zdążymy na questa)
StonRoc pisze: 26 paź 2021, o 13:00 Zupełnie nie gram w karcianki, ale mam z humbla Iris and the Giant. Znasz jakiś dobry poradnik do tego, bo zupełnie nie ogarniam co trzeba zrobić, żeby wypełniać te kryteria do acziwków.
Ja grałem bez poradnika, wszystkie kryteria do achievementów masz w zakładce "Friends", gdzie odblokowujesz swoich nowych towarzyszy. Jeden towarzysz = jeden achievement, każdy ma jasno opisane co trzeba zrobić.
Ogólnie jeżeli chodzi o jakieś poradniki, to ja z nich rzadko korzystam, mam frajdę z odkrywania wszystkiego samemu.
No chyba, że coś jest bardzo kryptycznego, to wtedy zerkam.
Awatar użytkownika
Łowca

DonOnion pisze: 26 paź 2021, o 08:20
astronauta22 pisze: 26 paź 2021, o 02:11 Jak zrobileś aczik Towering Intellect ? Ja niestety nie mogę zaliczyc tego poprzez przesuniecie scian z lewej na prawo.
Znaczy z którą wieżą masz problem? Trzeba je przesunąć w najmniejszej możliwej ilości ruchów i pierwsza oraz trzecia są raczej oczywiste (pierwszą przestawiasz w prawo w trzech ruchach, a największą nie tyle co przestawiasz wieżę, ale przestawiasz mapę w jednym ruchu, by wieża była nie po lewej, ale po prawej). Jeśli chodzi o średnią wieżę, to posiłkowałem się poradnikiem na Steam:
move S-2, M-3, S-3, L-2, S-1, M-2, S-2, XL-3, S-3, M-1, S-1, L-3, S-2, M-3, S-3
(S, M, L, XL to wielkości bloków)

Osiągnięcie nie jest raczej zbugowane.
https://www.youtube.com/watch?v=A2ut2Rb8KjE robie wg tego poradniki i nadal nie chce mi wskoczyc mimo ze npc zalicza mi wykonanie :c
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

astronauta22 pisze: 26 paź 2021, o 16:18 https://www.youtube.com/watch?v=A2ut2Rb8KjE robie wg tego poradniki i nadal nie chce mi wskoczyc mimo ze npc zalicza mi wykonanie :c
Jak powtarzasz wszystko, co jest na filmie jeden do jednego, to powinno wskoczyć. Może spróbuj na innym slocie (jak ukończyłeś grę, to przy rozpoczęciu nowej możesz wybrać rozdział). A jak i to nie zadziała, to nie wiem. Osiągnięcie raczej nie jest zbugowane, bo w dyskusjach Steam ludzie by zwracali na to uwagę.
Awatar użytkownika
Zbanowany

No i po raz kolejny 100% osiągnieć w tej genialnej grze:
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Catalyst za ten post (w sumie 4):
ArminFurrakEdmundBAEjdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Catalyst pisze: 28 paź 2021, o 21:46 No i po raz kolejny 100% osiągnieć w tej genialnej grze:
Obrazek
A Ja nie mogę sie zebrać w sobie by Doom 3 i tego DOOMa przed eternalem przejść ;p
Awatar użytkownika
Zbanowany

Kamell pisze: 29 paź 2021, o 10:50 A Ja nie mogę sie zebrać w sobie by Doom 3 i tego DOOMa przed eternalem przejść ;p
Doom 3 jeszcze przede mną, a DOOM 2016 to chyba zostanie pominięty - nienawidzę grindowych osiągnieć w multi, w które nikt nie gra :(
Awatar użytkownika
Łowca

Obrazek
W końcu mam i ja :D
Ci użytkownicy podziękowali astronauta22 za ten post (w sumie 3):
FurrakArminEjdrien.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

przyjemna gra rekreacyjna - praktycznie całość można przejść skipując w kółko dialogi i zagadki które nie są za trudne :)
tylko z 2 achiwkami trzeba wiedzieć jak postępować by wpadły reszta to sama wskakuje
Załączniki
Screenshot 2021-10-31 at 09-51-55 Społeczność Steam Hildunio.png
Screenshot 2021-10-31 at 09-51-55 Społeczność Steam Hildunio.png (36.1 KiB) Przejrzano 4039 razy
Ci użytkownicy podziękowali Hildunio za ten post (w sumie 2):
FurrakEjdrien.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Gdyby nie kupon na 6$ to nawet by nie zwrócił uwagi na tę grę, a na Bazarku lata po 50 groszy. Recenzje na Steam też nie napawające nadzieja na świetną produkcję. Wiele osób nazywa ją połączeniem Hotline Miami i horroru - to duży błąd. Mimo to dałem jej szansę i przepadłem. Dawno mnie żaden indyczek tak nie wciągnął. Przesyt grami z otwartym światem, nudnymi rogalami i ogólnym mainstreamem sprawił, że przyjąłem tego topdown shootera z otwartymi ramionami i wsiąkłem. Nawet nie wiem kiedy zleciały te godziny. Duża w tym zasługa klimatu. Połączenie VHS + klimatu kina klasy B + muzycznej łupanki na granicy psychodelii idealnie kontrastuje z momentami, w których twórcy starają się budować napięcie i trochę nas postraszyć (raz nawet podskoczyłem na fotelu, ale to wina tandetnego jump scare'a). Do tego mega satysfakcjonujący system strzelania, czuć że każda broń ma swoją moc, a kule masakrują przeciwników robiąc z nich krwawą miazgę. To tylko pixelowe gore, ale czasami żałuję, że większość strzelanek na rynku jest taka "grzeczna" pomimo 18+. Fabułkę przemilczę, bo to czysta sztampa, ale jeden moment oraz zakończenie, tutaj twórcom udaje się trochę zaskoczyć. Co do osiągnięć, to oprócz kodów do sejfów, nie potrzebowałem nawet poradnika. Jedyne trudności sprawiają achievementy za ukończenie wyzwań, miejscami są naprawdę trudne. Satysfakcja po ukończeniu gwarantowana. Jak macie wolne 50 groszy albo kupiliście Choice'a i nie zagraliście - polecam ;)
Garage_Bad Trip_Achievements.JPG
Garage_Bad Trip_Achievements.JPG (125.82 KiB) Przejrzano 3851 razy
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post (w sumie 2):
FurrakEjdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Obrazek

38. Aragami Dawno nic nie wrzucałem, ale jakoś ostatnio nie miałem czasu na gaming a co dopiero na maxowanie. We wrześniu wróciłem do The Evil Within 2, jednak dopadło mnie znużenie tym tytułem i już chyba na zawsze usunąłem z dysku. Przeszukałem steama w poszukiwaniu gierki, którą szybko mogę dokończyć i wpadłem na Aragami . Podstawka jest świetna, lecz DLC już raczej tak nie bawi - mapy są zbyt duże (poziom 2 i 3 się kłania) a mocy mało, co raczej szybko męczy. Jednakże ogólne moje odczucie jest pozytywne.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2022, o 00:19 przez StonRoc, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post (w sumie 2):
FurrakEjdrien.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Krótka acz treściwa zeldo-podobna gra, która zauroczyła mnie z miejsca. Lekka, przyjemna i całkowicie odstresowująca. Dodatkowo całkiem zabawna, więc z uśmiechem na twarzy i bez poradników może sobie zrobić 100% :D
Turnip Boy.JPG
Turnip Boy.JPG (151.62 KiB) Przejrzano 3505 razy
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post (w sumie 2):
Ejdrien.Furrak
ODPOWIEDZ