Cookie Clicker

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Obrazek

Zakładam temat o Cookie Clicker

Gra o klikaniu w ciastko podbija Steam

Na Steamie pojawił się kolejny tytuł, który z miejsca zdobył serca graczy. Jest nim Cookie Clicker, czyli prosta produkcja o tworzeniu ciastek w ilościach hurtowych.
https://www.gry-online.pl/newsroom/cook ... am/z02063e

tutaj wersja darmowa w przeglądarce:

https://orteil.dashnet.org/cookieclicker/

a tutaj płatna 17.99zl na stimie (97% pozytywów na 12k recenzji):

https://store.steampowered.com/app/1454 ... e_Clicker/

Osobiście gram na stimie od 2 tygodni i jest to jeden z lepszych klikerów w jakie grałem, bardzo rozbudowany w ciekawe upgrady i mechaniki.

Nie licze na duży odzew w tym temacie ale może ktoś jeszcze sobie gra i napisze pare słów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

czy warto jest dać 18zł za clickera?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

marion695 pisze: 30 wrz 2021, o 06:33 czy warto jest dać 18zł za clickera?
Warto chociażby po to, żeby wesprzeć twórcę, który od wielu lat za darmo dostarcza grę i wspiera ją wprowadzając kolejne aktualizacje. 18 zł to nie majątek, a twórca ma zamiar nadal wspierać tę grę i wprowadzać kolejne usprawnienia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Znam i gram... od dawna
Załączniki
CC.jpg
CC.jpg (703.48 KiB) Przejrzano 5141 razy
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Grałem w wersję przeglądarkową, jak dopiero startowała ;) W tę na Steam zaopatrzę się, jak mi znowu liczba gier do ukończenia spadnie poniżej 200 :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Jak ktos ma myszke z dodatkowym przyciskiem albo ogolnie programowalnymi guzikami, to sobie napiszcie makro, co przy jednym kliknieciu bedzie Wam automatycznie klikac bez przerwy z 10 razy na sekunde az do odklikniecia. W ten sposob mozna sobie szybko wymiatac w tej gierce. Tak to przynajmniej dobrze szlo w przegladarce.
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Grałem w ciastkoklikacza jak tylko podbił internet za pierwszym razem, ale nie mam zapisu z tamtego czasu. Jakieś ~2 lata temu sobie o nim przypomniałem i coś tam poklikałem, teraz tłukę od momentu jak wyszedł na Steam, gdzie wrzuciłem zapis gry z wersji przeglądarkowej. Dzięki temu, że o tej grze zapomniałem na dość długo to w zasadzie dostałem darmowe ponad 500 grudek cukru :D.

Obrazek

Jednakże bardziej lubię gry idlowe niż clickerowe, jakoś żal mi myszki. Adventure Capitalist czy ten idler "w psychiatryku" (nie pamiętam już nazwy) były całkiem spoko.
JasonTodd pisze: 30 wrz 2021, o 10:29 Jak ktos ma myszke z dodatkowym przyciskiem albo ogolnie programowalnymi guzikami, to sobie napiszcie makro, co przy jednym kliknieciu bedzie Wam automatycznie klikac bez przerwy z 10 razy na sekunde az do odklikniecia.
Ja mam specjalny guzik co robi trzyklik i sobie nim spamuję jak pojawi się dobre combo złotych ciastek :tak:
JasonTodd pisze: 30 wrz 2021, o 10:29
Spoiler:pokaż
Przereklamowane, pierwszy czy drugi raz to może robi wrażenie, ale potem to jest zwykłe meh.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Seyonne pisze: 30 wrz 2021, o 09:08 Grałem w wersję przeglądarkową, jak dopiero startowała ;) W tę na Steam zaopatrzę się, jak mi znowu liczba gier do ukończenia spadnie poniżej 200 :D
ale w to się gra jak się w nic obecnie nie gra na kompie hehe
czyli siedzisz sobie cos dlubiesz na kompie a w tle leci kliker i od czasu do czasu zajrzysz sobie do niego
dodatkowo powiem, że jednym z ulepszeń w grze jest sound alert który gra muzyczke jak pojawi się zlote ciastko

dodaje linka do wiki tej gry

https://cookieclicker.fandom.com/wiki/Cookie_Clicker

opiera się na przegladarkowej wersji gry ale ma chyba przelozenie 1do1 dla wersji stimowej i jest w nim multum zagadnień dotyczącym gry i jej mechanik
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

grzeszabrze pisze: 30 wrz 2021, o 08:23 Znam i gram... od dawna
bardzo ładna nazwa piekarni (w lewym górnym rogu) :D

ja gram głównie dla acziwkow na stimie ale tez traktuje to jako niezobowiazujący zabijacz czasu dzialajacy w tle ;]
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Armin pisze: 30 wrz 2021, o 21:12 ale w to się gra jak się w nic obecnie nie gra na kompie hehe
czyli siedzisz sobie cos dlubiesz na kompie a w tle leci kliker i od czasu do czasu zajrzysz sobie do niego
dodatkowo powiem, że jednym z ulepszeń w grze jest sound alert który gra muzyczke jak pojawi się zlote ciastko
Ja wiem, wiem. Bardziej chodzi o postanowienie, które sobie zrobiłem odnośnie kupowania gier ;D
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Czekam na przecenę -50% i będę hodował ciastka też :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

a to jeszcze dodam linka do discorda na ktorym pelno pomocnych osób no i siedzi tam tworca gry:

https://discord.gg/cookie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Gram w to od 27 dni, 258 aczików odblokowane. Chodzi sobie w tle, pomocny okazał się mod FortuneHelper. Nie blokuje osiągnięć i pozwala po prostu odpalić i zapomnieć a ciasteczkowe imperium rośnie w siłę, kiedy gram sobie w D2R (którego miałem nie kupować, ale tak jakoś wyszło..). Nie zdawałem sobie sprawy jak to cudo zostało rozpracowane w różnych poradnikach i doczekało się obszernego wiki, sweet. :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

GThoro pisze: 30 wrz 2021, o 11:40 Ja mam specjalny guzik co robi trzyklik i sobie nim spamuję jak pojawi się dobre combo złotych ciastek :tak:
Pamiętam, że był skrypt do przeglądarki. Wystarczyło zostawić myszkę na ciastku i leciało :mrgreen:
Laptop na noc zostawiony i się expiło.

Chyba się zdecyduje na wersję steam, chociażby z sentymentu, aby wesprzeć autora.
A może na nowo wciągnie?
ODPOWIEDZ