Konkurs - imiona #1

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Bess
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Konkurs zakończony, Jumsala zdobyła już nieosiągalną przewagę nad pozostałymi, bo zostały tylko dwa imienia do zgadnięcia.

Wyniki:

Jumsala - 5
pawelt - 2
Per Panicz - 1
Maxiu - 1
Catalyst - 1

Pełna lista konkursowych imion:

1 - Bernadette - odgadnął Catalyst
2 - Regina - odgadnął pawelt
3 - Minerva - odgadnęła Jumsala
4 - Sloane - odgadnęła Jumsala
5 - Tekla - odgadnął Per Panicz
6 - Velma - odgadnęła Jumsala
7 - Aruna - nikt nie odgadł
8 - Marissa - nikt nie odgadł
9 - Dawn - odgadnęła Jumsala
10 - Misty - odgadnął Maxiu
11 - Setsuna - odgadnął pawelt
12 - Rydia - odgadnęła Jumsala

Potwierdzenie odpowiedzi:
hasło do pliku - amaReqyq
hasło do archiwum - nazywamsiebezimienny

Wielkie brawa dla Jumsali, to było wyraźne zwycięstwo, dodatkowo zgarnęła bonus za ostatnie imię.
pawelt - miałeś trochę pecha, bo bo przy imionach nr 3 i 8 odpowiednio zamieniłeś i zgubiłeś literkę, jednakże również wielkie brawa za dwie poprawne odpowiedzi - to ty jako pierwszy ustrzeliłeś jedno z prawidłowych imion, co nastąpiło dopiero aż na 13 stronie tematu, czyli po ponad 240 odpowiedziach.
No i gratki również dla każdego kto zgadnął chociaż jedno imię, bo to była jak widać trudna sztuka. ;) Myślę że konkurs dał wam "trochę" w kość, ale chciałem aby konkurs trwał 2-3 dni, więc nie chciałem dawać jakichś trywialnych imion, ale uważam że nie były też zarazem aż takie mało znane, no może niektóre. :E
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Z ciekawości, podpowiedzią do imienia #1 było Galadriela. Dlaczego odpowiedzią jest Bernadette? Bo chyba jakiś głupi jestem :P Ogólnie imię Bernadette strzeliłem ze względu na serial Teoria Wielkiego Podrywu i dlatego, że brakowało imienia zawierającego 11 liter

EDIT:
Dobra już wiem :trollface:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Catalyst za ten post:
Arbiter Elegancji
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Już tłumaczę niektóre podpowiedzi:

1 - Bernadette
Podpowiedź brzmiała: GALADRIELA
Wytłumaczenie: Galadrielę w filmach Władca Pierścieni i Hobbicie grała Cate Blanchett. Inny film w którym zagrała to https://www.filmweb.pl/film/Gdzie+jeste ... 019-796485

6 - Velma
Podpowiedź brzmiała: najmądrzejsza z całej piątki.
Wytłumaczenie: chodziło oczywiście o kreskówkę Scooby-Doo!, gdzie z piątki przyjaciół - Fred, Daphne, Kudłaty, Scooby Doo i Velma - ta ostatnia wyznacza się z nich wszystkich najwyższą inteligencją.

10 - Misty
Podpowiedź brzmiała: zjawisko meteorologiczne.
Wytłumaczenie: jedno ze zjawisk to mgła, z angielskiego mist, misty - mglisty.

11 - Setsuna
Podpowiedź brzmiała: już nie jest planetą.
Wytłumaczenie: oczywiście chodziło o Pluton, który w 2006 roku stracił status planety. W popularnej swego czasu w Polsce Czarodziejce z Księżyca (Sailor Moon), jedna z bohaterek - czarodziejka z Plutona - nazywała się właśnie Setsuna.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Dzięki Arbiter Elegancji za organizację konkursu.

Dobrze się bawiłem, szczególnie po podaniu podpowiedzi do 11, i takim bingo w głowie :)

Gratki dla Jumsala - nieźle nas wyprzedziła ;)
Ci użytkownicy podziękowali pawelt za ten post (w sumie 2):
Arbiter ElegancjiJumsala
ODPOWIEDZ