głośność ps5

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

Zastanawiam się nad zakupem ps5. Jednak jestem dość wyczulony na szumiący wentylator itp. . Także mam pytanie do osób co już je posiadają. Czy dźwięk z gry zagłusza lub prawie zagłusza wentylator? Czy mimo wszystko wydaje się to wszystko głośne?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Posiadam konsolę od stycznia i mam wrażenie że co miesiąc staje się głośniejsza (nie wiem jak u innych osób, może to tylko moja sztuka się taka trafiła ) . Na samym początku była prawie nie słyszalna, jednakże Napęd konsoli jest dość głośny lecz sama konsola działa i tak o wiele ciszej niż ps4 pro,ale to już każdy ma inny wyczulony słuch.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 10 razy

Ja swojej w ogóle nie słyszę, Pro przy takim God of War wyła niemiłosiernie, PS5 jest praktycznie niesłyszalna.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

oki, dziękuję. Będę polował na swój zestaw :P
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Myślałem że nowa wersja chassis B coś zrobi z tymi cewkami :(

https://m.youtube.com/watch?v=wnpjcSImxZc
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Refty pisze: 20 wrz 2021, o 17:23 Myślałem że nowa wersja chassis B coś zrobi z tymi cewkami :(

https://m.youtube.com/watch?v=wnpjcSImxZc
Pff, to mają być piszczące cewki? Chyba nie mieliście nigdy do czynienia z radkami od MSI haha Mój R9 390 potrafi dawać taki koncert, szczególnie jak ma powyżej 100 FPS, że to tutaj to niczym głucha cisza :E
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Nesus pisze: 20 wrz 2021, o 17:50 Pff, to mają być piszczące cewki? Chyba nie mieliście nigdy do czynienia z radkami od MSI haha Mój R9 390 potrafi dawać taki koncert, szczególnie jak ma powyżej 100 FPS, że to tutaj to niczym głucha cisza :E
Mam Xbox One X, Xbox Series X oraz PS4 Pro i nigdzie takiego problemu nie zanotowałem. Jedynie XOX jest słyszalny z 0,5 metra i to po 2 latach dopiero odkryłem problem z cewkami. A PS5 przyjechało i w porównaniu z głośnością XSX wypadło blado. Z 3 metrów słychać było problem podczas wymagającej gry :/ Co więcej moje PS4 Pro nie jest tak głośne jak niektórzy mają i wiatrak ma przyjemniejszy dźwięk od tej konsoli niż cewki w PS5, którą zwróciłem :/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Hej, wszystko zależy od Twojego szczęścia. Sony montuje różne wentylatory w konsolach i jak będziesz miał pecha, i trafisz na konsolę z wiatrakiem który będzie miał 17 łopatek to konsola będzie głośniejsza. Jeśli będziesz miał szczęście i trafisz na wariant 23-łopatkowy, będziesz miał cichszą konsole. A chodzi o to, że wentylatory z mniejszą liczbą łopatek muszą pracować szybciej, a co za tym idzie - głośniej, aby zapewnić takie same chłodzenie, jak te z większą liczbą.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kamloot pisze: 21 wrz 2021, o 13:09 Hej, wszystko zależy od Twojego szczęścia. Sony montuje różne wentylatory w konsolach i jak będziesz miał pecha, i trafisz na konsolę z wiatrakiem który będzie miał 17 łopatek to konsola będzie głośniejsza. Jeśli będziesz miał szczęście i trafisz na wariant 23-łopatkowy, będziesz miał cichszą konsole. A chodzi o to, że wentylatory z mniejszą liczbą łopatek muszą pracować szybciej, a co za tym idzie - głośniej, aby zapewnić takie same chłodzenie, jak te z większą liczbą.
Też o tym słyszałem, ale to nie był to dźwięk wentylatora z tym co ja się borykałem i tutaj jest na filmie. I wiem że część egzemplarze jest ok. Nawet przez infolinie dowiedziałem się, że jest mały procent osób, którym Sony naprawiło problem ;) ale niestety w większości odsyła że tak działa sprzęt. Jakbym nie miał porównania z XSX, XOX, PS4 Pro to może bym zostawił tą konsolę i starał się przyzwyczaić. Bo ja lubię grać na Playu, a oni nie ułatwiają mi przejścia na ich platformę :/
ODPOWIEDZ