Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Daje, wrzucałem klucz na alta. Za to w ostatnich miesiącach już wiele razy mi się zdarzało, że Steam z jakimś opóźnieniem orientował się, że dodana gra ma odznaki. Czasem pojawiają się po restarcie, czasem po kupieniu/aktywowaniu kolejnej gry, czasem po paru dniach. ; p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

SK4ND4L pisze: 12 cze 2021, o 14:50 Surviving Mars z darmowego rozdawnictwa Humble nie daje kart? Idle nie widzi nic do farmienia. W odznakach też mi się ta gra nie wyświetla. Czyżby zaczęli kastrować z kart również darmówki aktywowane kluczem?
U mnie normalnie można wydropić 6 kart, a co do Idle Master to nie wiem, ponieważ nie używam ;)
Screenshot_2021-06-12-15-28-55-828_com.valvesoftware.android.steam.community.jpg
Screenshot_2021-06-12-15-28-55-828_com.valvesoftware.android.steam.community.jpg (604.52 KiB) Przejrzano 13637 razy
ikk
Awatar użytkownika
ikk
Łowca
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 12 cze 2021, o 14:50 Surviving Mars z darmowego rozdawnictwa Humble nie daje kart? Idle nie widzi nic do farmienia. W odznakach też mi się ta gra nie wyświetla. Czyżby zaczęli kastrować z kart również darmówki aktywowane kluczem?
U mnie farmi, wczoraj i dziś. Może usuń grę z konta przez Pomoc Techniczną i potem przywróć ją z powrotem, u mnie to czasem pomaga na farmienie ASFem, IM nie używam już od dawna.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Spróbuj sztuczki z dopisaniem do konta darmowej gry. Ja tak czasem mam, że gry kupione na Steamie, bądź przypisane z Choice'a (albo innej strony) mi się nie rejestrują na koncie odpowiednio. Wtedy wybieram sobie dowolną darmówkę na Steamie, przypisuję ją i sprawdzam w odznakach. Powinna się gra z kartami zarejestrować odpowiednio.
Ci użytkownicy podziękowali loginnuss za ten post:
SK4ND4L
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Zupełnie nie masz jej w odznakach czy może gra jest widoczna, ale pojawia się komunikat "Nie otrzymasz więcej losowych kart"?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

StonRoc pisze: 12 cze 2021, o 17:28 Zupełnie nie masz jej w odznakach czy może gra jest widoczna, ale pojawia się komunikat "Nie otrzymasz więcej losowych kart"?
Nie pojawia się w ogóle. Nie ma jej w odznakach, tak jakby gra nie miała kart.
loginnuss pisze: 12 cze 2021, o 17:12 Spróbuj sztuczki z dopisaniem do konta darmowej gry. Ja tak czasem mam, że gry kupione na Steamie, bądź przypisane z Choice'a (albo innej strony) mi się nie rejestrują na koncie odpowiednio. Wtedy wybieram sobie dowolną darmówkę na Steamie, przypisuję ją i sprawdzam w odznakach. Powinna się gra z kartami zarejestrować odpowiednio.
:o To działa! Kliknąłem "Zagraj" na stronie sklepu jakiegoś śmiecia free-to-play i od razu gra się pojawiła na liście odznak. Idle Master już mieli. Dzięki!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Gdyby ktoś był ciekaw, już dropią wyprzedażowe karty. : >
Ci użytkownicy podziękowali Kadaj za ten post (w sumie 3):
McSnakeQuoyqueSorines
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Hentai 3018 dostało karty
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kadaj pisze: 17 cze 2021, o 20:50 Gdyby ktoś był ciekaw, już dropią wyprzedażowe karty. : >
Chyba #nikogo :(
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

NALOGI 2 dostało karty
W tym prawie 2K osiągnięć za jedyne 1,79zł
Awatar użytkownika
Zbanowany

To uczucie jak po miesiącu idle master zaczął działać ponownie i trzeba farmic 40 gier...
To uczucie, jak masz w EQ ponad 1000kart i nie mozesz ich sprzedać, bo nie działa Ci od ponad roku potwierdzanie wystawień/wymian w winauth... przez co nie dokupisz se brakujacych kart do stworzenia odzanki z letniej wyprzy...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 30 cze 2021, o 02:42 To uczucie jak po miesiącu idle master zaczął działać ponownie i trzeba farmic 40 gier...
To uczucie, jak masz w EQ ponad 1000kart i nie mozesz ich sprzedać, bo nie działa Ci od ponad roku potwierdzanie wystawień/wymian w winauth... przez co nie dokupisz se brakujacych kart do stworzenia odzanki z letniej wyprzy...
O, tobie też padło potwierdzanie wystawień/wymian w winauth??
Co ja nie kombinowałem, jakieś naprawy systemu, nowy NET... pozostała już tylko reinstalka ale jakoś nie mogę się zebrać
A żeby było najśmieszniej to na drugim domowym rzęchu wszystko mi tam działa, ale specjalnie go odpalać a potem latać do konsoli żeby coś potwierdzać mi się nie chce :(
Awatar użytkownika
Zbanowany

lewriczin pisze: 30 cze 2021, o 19:50
pelikulas pisze: 30 cze 2021, o 02:42 To uczucie jak po miesiącu idle master zaczął działać ponownie i trzeba farmic 40 gier...
O, tobie też padło potwierdzanie wystawień/wymian w winauth??
Co ja nie kombinowałem, jakieś naprawy systemu, nowy NET... pozostała już tylko reinstalka ale jakoś nie mogę się zebrać
A żeby było najśmieszniej to na drugim domowym rzęchu wszystko mi tam działa, ale specjalnie go odpalać a potem latać do konsoli żeby coś potwierdzać mi się nie chce :(
Mi juz ponad rok tam mam, ze jak cos wystawie na rynke... daje confirmations to error....
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Mnie ostatnia zimowa jeszcze chyba działało, ale potem się zwaliło więc jakieś pół roku tak mam
Awatar użytkownika
Zbanowany

lewriczin pisze: 30 cze 2021, o 21:01 Mnie ostatnia zimowa jeszcze chyba działało, ale potem się zwaliło więc jakieś pół roku tak mam
Taki masz błąd? 1 karta wystawiona i wymaga potwierdzenia i za kazdym razem:
20181110005137_1.jpg
Z tego co wyczytałem to jest kolejny przymus zeby przejsc na win10- - ubijają SSL/TLS w starszych windowsach cwaniaki microsoftowe...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hahaha, to by było za proste. Niestety, ja zawsze (gdy chcę potwiardzić wystawienie albo wymianę karty) mam to:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zbanowany

To trzeba chyba szukac czegos innego... bo winauth porzucony w 2018r chyba zostal... Do 8 lipca jakbym powystawial te karty, to moze z jakie 20zl za te 1100 kart by wpadlo, a to 2 hentajogierki by byly... recznie sie mi tego niechce robic, a nawet nie mam jak... nie mam telefonu zeby mi obsluzyl te steamową apke do potwierdzania....
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Powiem tak: na pewno nie jest to wina WinAutha bo cały czas używam go do potwierdzania do przerzucania karty z alt konta na główne i działa.
Czasami (ale to wręcz sporadycznie ) pojawi mi się taki błąd jak u lewriczin ale tylko wtedy gdy Steam jest przeciążony.

Za to mam problem z IdleMasterem. Coś namieszali i ... nie mogą się z niego wylogować żeby zmienić konto. Robiłem to co zalecali czyli usywałem wszystkie pliki programu z C ale to nic nie dało. Uruchomienie i to samo.
Wylogowałem się ze Steama i zalogowałem alta, to samo zrobiłem w przeglądarce a IdleMaster i tak loguje się na konto główne. Nawet odpalenie drugiej wersji oraz nowszej wersji w drugim katalogu nie pomogło.

I lipa muszę na alcie dropić asf a asf to syf bo zamiast idlować całość to idluje gry pojedynczo (znaczy przez 3 godziny idą wszystkie ale potem pojedynczo). To jest tak zjeb. że szkoda słów. Nigdzie nie ma żadnej konfiguracji, tutki w necie to dno, autor asf też ma w (.) żeby wyjaśnić jak krowie na rowie jak się to. g. konfiguruje.

W IMemie normalnie można idlować nawet 500 gier równocześnie a potem po kilku godzinach skipować (uruchamiać IM już w trybie idluj jedną grę i klikać następna, następna aż do końca, zamknąć IM, uruchomić i tak w kółko). Za każdym takim okrążeniem pięknie nam spadnie ilość pozostałych kart.
A w asf? Nosz k. 20 gier idluje już tydzień.

I tyle, nic innego nie ma. Idle Daddy nie działa lub idluje pojedyczno. Hour Boostr był super ale przestał działać. Single Boostr działa ale też pojedynczo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 69 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

@MerlinPL
Miałem ten sam problem w Idle Masterze i jest bardzo prosty sposób aby dropić na innych kontach. W opcjach Idle Mastera trzeba kliknąć ikonkę kłódki w lewym dolnym rogu i ręcznie wprowadzić sessionid oraz steamLoginSecure do innego konta steam. Te dwa klucze można pobrać z przeglądarki gdzie jesteś zalogowany na to konto używając wtyczki Cookie-Editor.
Ci użytkownicy podziękowali Jaime za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: 2 lip 2021, o 07:38 I tyle, nic innego nie ma. Idle Daddy nie działa lub idluje pojedyczno. Hour Boostr był super ale przestał działać. Single Boostr działa ale też pojedynczo.
Idle Master Extended https://github.com/JonasNilson/idle_master_extended
ODPOWIEDZ