instant gaming legitne ?

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam wszystkich.
Mial ktos z was doczynienie z serwisem www.instant-gaming.com? Sa tam dosc ciekawe oferty aczkolwiek nie chce zbyt ryzykowac. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Keyshop jak keyshop. Mają setki tysięcy pozytywnych opinii, więc scammerami nie są. Z tego co wiem, sprzedają po kosztach żeby się zareklamować. Miałem do czynienia z ich obsługą klienta i, choć (jako typowi Francuzi) słabo mówią po angielsku, to zawsze są pomocni i szybko odpisują.

Raczej nie powinieneś bać się tam kupować. Normalna kluczykownia, która (w przeciwieństwie do Kinguina i G2A) bierze odpowiedzialność za swój towar.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Dzieki remike o taka wlasnie odpowiedz mi chodzilo
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

remike pisze: Keyshop jak keyshop. Mają setki tysięcy pozytywnych opinii, więc scammerami nie są. Z tego co wiem, sprzedają po kosztach żeby się zareklamować. Miałem do czynienia z ich obsługą klienta i, choć (jako typowi Francuzi) słabo mówią po angielsku, to zawsze są pomocni i szybko odpisują.

Raczej nie powinieneś bać się tam kupować. Normalna kluczykownia, która (w przeciwieństwie do Kinguina i G2A) bierze odpowiedzialność za swój towar.
Pozwolę sobie odkopać temat i z ciekawości zapytam - dlaczego uważasz, że Instant Gaming to keyshop a nie oficjalny reseller za jakiego się podają od X lat?
To firma, która jest na rynku od 2005 roku na rynku, od 13 lat, czyli prawie od samych początków istnienia steama (premiera Half-Life 2 i CS:Source to był 2004 rok dla przypomnienia), na długo przed G2A, Kinguinami i innymi pingwinami(keyshopami).
Instant Gaming sprzedaje same Globale, bez żadnych RU/CIS z tanich regionów, otrzymujemy normalne klucze a nie skany z pudełek. A ceny nie są szczególnie niskie.
Patrząc na ostatnie newsy na Łowcach, dlaczego uważasz takie Voidu za oficjalnego dystrybutora a działające 10 lat(!) dłużej na rynku Instant Gaming już nie?
I już powód mojego pytania -> dawałem wczoraj cynk o niskiej cenie Transformersów właśnie na Instant Gaming i ktoś mi zarzucił, że to keyshop a nie oficjalny dystrybutor, powołując się dokładnie na tą Twoją powyższą wypowiedź.
Będąc szczerym to ja chyba jednak wolę działające 13 lat na rynku Instant Gaming z samymi Globalami, pozytywnymi opiniami konsumentów i blisko milionem lajków na facebooku niż takie wciąż całkiem nowe Voidu z o wiele krótszą historią i zasięgiem społecznościowym a przy tym wszystkim wciąż bardzo średnimi opiniami klientów.

Podam jeszcze 2 miażdżące statystyki :
Oceny na TrustPilot :
Instant Gaming -> Ocena: 9,6/10 - ‎186 736 opinii
Voidu Ocena: 5,6/10 - ‎152 opinie
W ramach bonusu ocena na Google:
instant-gaming.com -> 4,9/5, 98% Pozytywne (94 488 opinie)

Coś bardzo wysokie oceny ma ten Wasz "keyshop".
By nie było, że uwziąłem się jakoś szczególnie na Voidu -> znane i lubiane Greenmangaming uważane wg newsów na Łowcach również za oficjalnego dystrybutora, także mocno przegrywa z Instant Gaming jeśli o opinie klientów:
TrustPilot :
Green Man Gaming -> Ocena: 8,8/10 - ‎13 102 opinie
Google:
greenmangaming.com -> 4.5/5 , 86% Pozytywne (1 157 opinie)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

nie odnoszac sie do kwestii jakosci/polecania:
przynajmniej w przypadku uplaya, kto jest, a kto nie oficjalnym retailerem mozna zweryfikowac tu:
https://support.ubi.com/en-Gb/Faqs/0000 ... -Retailers (tl:dr - voidu jest, instant nie)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

mori pisze: nie odnoszac sie do kwestii jakosci/polecania:
przynajmniej w przypadku uplaya, kto jest, a kto nie oficjalnym retailerem mozna zweryfikowac tu:
https://support.ubi.com/en-Gb/Faqs/0000 ... -Retailers (tl:dr - voidu jest, instant nie)
I to jest sensowny argument(mój rozmówca niestety nie potrafił takiego przedstawić), ciekawe czy chodzi tylko o Uplaya.
Wytłumaczcie mi tylko jedną rzecz.
Jaki interes ma sklep, który istnieje kilkanaście lat na rynku i pod kątem dystrybucji gier w formie cyfrowej na PC ma zdecydowanie jedne z najwyższych ocen wśród klientów w całej branży, w ... kłamaniu.
Taki krok bym się raczej nie opłacał, bo kłamstwo szybko wychodzi, jest możliwe do weryfikacji a wtedy przy odpowiedniej taktyce cały ten budowany kilkanaście lat świetny PR mógłby im przelecieć między palcami.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Na gmg możesz sprawdzić u jakich devów są dystrybutorami , jak kupujesz grę u nich to też pisze czy official czy 2 ręką, np u naszych redow nie są . Jest wiele list publikowanych z takimi oficjalnymi i instant gong nigdzie niema , są poprostu jak reseller na allegro z dużym repem, w teorii
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Revan pisze: I to jest sensowny argument(mój rozmówca niestety nie potrafił takiego przedstawić), ciekawe czy chodzi tylko o Uplaya.
Albo po prostu nie chciało mu się po raz n-ty wklejać linka, którym zarzucił @mori.
Przykład
Obrazek
Sauce: https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/x ... l-w-2game/
rekimowi można zarzucić to i owo, ale tutaj nie masz racji.

Przy okazji dawania gier za darmo od Paradoxu też było, że IG nie jest oficjalny i Paradox czy EA jako oficjalny sklep ich nie podaje.
Jaki interes ma sklep, który istnieje kilkanaście lat na rynku i pod kątem dystrybucji gier w formie cyfrowej na PC ma zdecydowanie jedne z najwyższych ocen wśród klientów w całej branży, w ... kłamaniu.
Zgaduję, że może chodzić o piniendzy. A dlaczego zaraz kłamią? Przecież klucze mogą pochodzić z oficjalnej dystrybucji, ale sklepowej :E Przypuszczam, że klucze po prostu wyciągają z pudeł, które mają, a potem puste pudełka opędzają.
W ramach ciekawostki, nawet portale growe mają problem ze stwierdzeniem, kto jest oficjalny a kto nie, i takie IGN na przykład reklamowało cdkeys czy scdkey :gwizdany:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Revan pisze: Instant Gaming sprzedaje same Globale, bez żadnych RU/CIS z tanich regionów, otrzymujemy normalne klucze a nie skany z pudełek. A ceny nie są szczególnie niskie.
Swego czasu do Final fantasy XIII bundle dostalem skan z pudelka ze slowianskim podpisem steam registrierungcode :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Albo po prostu nie chciało mu się po raz n-ty wklejać linka, którym zarzucił @mori.
No właśnie przez 2 dni nie widziałem z jego strony żadnych argumentów, jakbym dostał ten link od razu to pewnie bym odpuścił. Chociaż fakt faktem, że Ubi to tylko Ubi, są inne platformy cyfrowe.
Jeśli faktycznie są keyshopem to mają chyba największą uwielbiającą ich społeczność wśród wszystkich keyshopów ever.
bolesna prawda pisze: Zgaduję, że może chodzić o piniendzy. A dlaczego zaraz kłamią? Przecież klucze mogą pochodzić z oficjalnej dystrybucji, ale sklepowej :E Przypuszczam, że klucze po prostu wyciągają z pudeł, które mają, a potem puste pudełka opędzają.
Z ich FAQ:
This is the question that often comes up when buying on this kind of website. Rest assured, our CD keys are official as they are purchased from authorized resellers: EA Origin, Steam, Battle.net, NCSoft or Ubisoft.

All our cards are cards SCANNED from the official ones.

Jeśli to nie jest prawda to jest to dla mnie forma kłamstwa w tej czy inny sposób.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Ogólnie instant gaming jest w porządku, kupowałem tam dużo gier i nie zdarzyło się ani razu by był jakiś problem. Czasami zdarzało się, że dadzą co innego niż w ogóle kupowałem. Oczywiście na plus.
Na przykład kupowałem Tales of Zestiria no i dostałem tą grę i do tego Tales of Symphonia i dlc do Zestrii.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 44 razy

Revan pisze: Z ich FAQ:
This is the question that often comes up when buying on this kind of website. Rest assured, our CD keys are official as they are purchased from authorized resellers: EA Origin, Steam, Battle.net, NCSoft or Ubisoft.

All our cards are cards SCANNED from the official ones.

Jeśli to nie jest prawda to jest to dla mnie forma kłamstwa w tej czy inny sposób.
Według mnie to tam jest napisane, że ich klucze pochodzą z autoryzowanych dystrybucji, a nie, że sami są autoryzowanym dystrybutorem, czyli kupują przez oficjalne kanały i odsprzedają, ale nie jestem specem od angielskiego.

Wygląda na to, że szanują swój biznes po prostu. U nas coś niespotykanego, u nas biznes polega na jak największym wydojeniu klientów przy jak najmniejszym koszcie (klienci często nie są lepsi, a odbija się to na uczciwych). Oni najwyraźniej znaleźli niszę, poprzestają na "małym", robią swoje wychodząc na plus i nie chcą tego stracić januszowaniem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 117 razy
Podziękowania: 258 razy

Czy to prawda, że IG wymaga zdjęcia dowodu czy innego dokumentu przy płatności PayPalem?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Tyrannei pisze: 29 mar 2021, o 17:42 Czy to prawda, że IG wymaga zdjęcia dowodu czy innego dokumentu przy płatności PayPalem?
Nigdy takiego czegoś nie miałem
Awatar użytkownika
Robin Hood

eldawido159 pisze: 29 mar 2021, o 22:29 Nigdy takiego czegoś nie miałem
Może coś się zmieniło na lepsze. Dawno temu u nich kupowałeś? Szukając na własną rękę w internecie, znalazłem sporo wpisów na temat tej ich praktyki; jedni pisali o płatności PayPalem, inni o Revolucie. Mają tam coś, co mnie interesuje po dość dobrej cenie, ale jeśli miałbym odwalać jakieś akcje ze zdjęciem dokumentu, to podziękuję.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tyrannei pisze: 29 mar 2021, o 23:17
eldawido159 pisze: 29 mar 2021, o 22:29 Nigdy takiego czegoś nie miałem
Może coś się zmieniło na lepsze. Dawno temu u nich kupowałeś? Szukając na własną rękę w internecie, znalazłem sporo wpisów na temat tej ich praktyki; jedni pisali o płatności PayPalem, inni o Revolucie. Mają tam coś, co mnie interesuje po dość dobrej cenie, ale jeśli miałbym odwalać jakieś akcje ze zdjęciem dokumentu, to podziękuję.
Ostatni zakup to w lutym był, gdy dali dobrą promkę na jakieś Star Warsy. Płaciłem tam nie raz przez PP i przez Revoluta i nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemności. Cały czas od razu wszystko śmigało.
Ci użytkownicy podziękowali eldawido159 za ten post:
Tyrannei
Awatar użytkownika
Robin Hood

eldawido159 pisze: 29 mar 2021, o 23:19 Ostatni zakup to w lutym był, gdy dali dobrą promkę na jakieś Star Warsy. Płaciłem tam nie raz przez PP i przez Revoluta i nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemności. Cały czas od razu wszystko śmigało.
Okej. Jeszcze poszperam, może faktycznie tego zaniechali albo w ogóle to była jakaś rozdmuchana sprawa. Tak czy siak, dzięki!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tyrannei pisze: 29 mar 2021, o 23:41
Okej. Jeszcze poszperam, może faktycznie tego zaniechali albo w ogóle to była jakaś rozdmuchana sprawa. Tak czy siak, dzięki!
Znaczy to też możliwe że nie mam bo kiedyś często tam kupowałem. Nie wiem jak to wygląda u nowych klientów. Skoro paru typa o tym pisało to coś musi być na rzeczy. Jakbyś miał taką sytuację to daj znać tutaj.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Osobiście nie miałem takiej sytuacji. Jedyne co to weryfikacja telefoniczna (wpisywanie kodu na stronę) przy płatności PayPal. Ostatnio wybieram płatność kartą (brak prowizji) i tam się nie spotykam z takimi weryfikacjami. Sprawdzania dokumentów nigdy nie miałem, pierwszy zakup w 2016 roku, ostatni 4 dni temu.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lut 2023, o 18:44 przez Povi^, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Niepokoi mnie to, że po wpisaniu w Google "Instant Gaming ID photo", wyników - a co za tym idzie, historii tego typu - jest całkiem sporo i choć ceny mają zacne, dość mocno obawiam się jakiejś wtopy, jako że nie znam tego sklepu. Natrafiłem też w necie na coś takiego: https://static.sitejabber.com/img/urls/ ... 690612.jpg
Oprócz tego, tu na Łowcach również znalazłem wzmianki na ten temat, tu: https://lowcygier.pl/keyshopy/rekordowo ... nt-gaming/ oraz tu: https://lowcygier.pl/keyshopy/age-of-em ... ta-gaming/ - były to pojedyncze komentarze, ale jakoś się wpisują w tę większą całość. Ryzykować trochę strach, zwłaszcza że gra, którą mam na oku, do tanich nie należy (a właśnie IG ma ją najtaniej).
ODPOWIEDZ