PSN - psp i ps vita

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Byłem przekonany, że sklep jest już zamknięty dla gier z psp i ps vita, a dzisiaj w sumie udało mi się do niego dostać.
Inna sprawa, czy faktycznie da się coś w nim kupić bo tego już nie próbowałem robić. Na pewno zniknęła część gier,
bo brakuje np. Silent Hill: Origins, które tuż przed oficjalnym zamknięciem było dostępne, ale jak ktoś chciałby jeszcze się zaopatrzyć, przynajmniej oficjalną drogą, w jakieś brakujące tytułu to możliwe, że jeszcze taka możliwość istnieje.
https://store.playstation.com/pl-pl/gri ... nu%3Astore
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Jak najbardziej, działa. I możesz dopisać tutaj jeszcze PS3, bo to taka sama sytuacja. Miejmy nadzieję, ze ten sklep już pozostanie otwarty, bo zamknięcie go będzie gigantycznym strzałem dla wszelkiej prezerwacji klasyków. Na PS Store jest zachowana cyfrowo taka ilość gier z PS1, że utrata tego wszystkiego byłaby kolosalną tragedią. W każdym razie dla fanów retro. Ja wciąż w tym sklepie kupuję, ostatnio kupiłem Fatal Frame na PS2; pozostałe części też zamierzam kupić, bo mi bardzo podeszło do gustu. Sklep pozostaje w każdym razie wciąż dostępny, ale Sony woli żeby ludzie myśleli, że jest zamknięty.
A Silent Hill: Origins wciąż jest dostępny, tutaj: https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... nu%3Astore
Sam kupiłem tam tę grę już po oficjalnym zamknięciu sklepu. Wszystko działało jak ta-lala.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy

Jak to właśnie jest, działa ten sklep na PSP? Bo próbowałem się zalogować jakiś czas temu do PS Store na konsoli i się nie dało, a chciałem ograć zakupioną trylogię Crasha. Oprócz tego czytałem, ze od początku tego roku nie można płacić kartą na PSP/PS3, pozostaje tylko zasilenie portfela.

Co do klasycznych horrorów, to w wersji amerykańskiej sklepu jest tego o wiele więcej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Da się normalnie zalogować przez PSP. Co więcej, niektórych gier nie da się w ogóle pobrać z poziomu Vity i trzeba to robić przez PSP. Sam sklep na PSP nie działa, tzn. nie można go przeglądać przez konsolę, ale można wejść na listę pobierania i pobierać gry kupione przez stronę lub inną konsolę. Może miałeś problem nie z logowaniem, a z połączeniem wifi - PSP nie wspiera nowych typów zabezpieczeń, ja za każdym razem łączę się z hotspotem z telefonu bez hasła, bo z domowym wi-fi nie da rady się połączyć.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Dzięki, próbowałem z hotspotem, ale na iPhonie nie widzę, żeby dało się wyłączyć hasło, więc mam tylko "not supported".

A próbowaliście kupić coś w tym roku na PSP albo PS3? Jestem ciekawy, czy rzeczywiście nie można już płacić kartą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ja od zawsze kupuję przez stronę. Lata temu próbowałem coś kupić przez PS3 i nie mogłem, bo konsola nie wspiera 3D Secure, więc tak czy siak kupić w ten sposób się nie dało. To akurat jest żadna strata, bo ten sklep na konsolach jest tragiczny, a na Vicie to nie ma w nim połowy gier. Gorzej, jak faktycznie zamkną tą starą wersję strony. A i tak nie działa ona jakoś wspaniale teraz, nie działa chociażby logowanie na telefonie albo na komputerze przez Operę, za każdym razem muszę kupować przez Edge.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Ja kupiłem w listopadzie Demon's Souls właśnie z pozycji sklepu na PS3 i poszło bez problemu. Też mam ciągle problemy ze sklepem (Opera), ale spróbowałem właśnie na Edge i o dziwo wszystko nagle działa, dzięki wielkie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

serafek5 pisze: 20 lut 2021, o 23:26 Jak najbardziej, działa. I możesz dopisać tutaj jeszcze PS3, bo to taka sama sytuacja. Miejmy nadzieję, ze ten sklep już pozostanie otwarty, bo zamknięcie go będzie gigantycznym strzałem dla wszelkiej prezerwacji klasyków. Na PS Store jest zachowana cyfrowo taka ilość gier z PS1, że utrata tego wszystkiego byłaby kolosalną tragedią. W każdym razie dla fanów retro. Ja wciąż w tym sklepie kupuję, ostatnio kupiłem Fatal Frame na PS2; pozostałe części też zamierzam kupić, bo mi bardzo podeszło do gustu. Sklep pozostaje w każdym razie wciąż dostępny, ale Sony woli żeby ludzie myśleli, że jest zamknięty.
A Silent Hill: Origins wciąż jest dostępny, tutaj: https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... nu%3Astore
Sam kupiłem tam tę grę już po oficjalnym zamknięciu sklepu. Wszystko działało jak ta-lala.
Dzięki za informację, to może się zaopatrzę, tylko musiałbym wyciągnąć PSP z długiego niebytu i sprawdzić, czy jeszcze funkcjonuję.
Awatar użytkownika
Robin Hood

kon315 pisze: 21 lut 2021, o 15:38
serafek5 pisze: 20 lut 2021, o 23:26 Jak najbardziej, działa. I możesz dopisać tutaj jeszcze PS3, bo to taka sama sytuacja. Miejmy nadzieję, ze ten sklep już pozostanie otwarty, bo zamknięcie go będzie gigantycznym strzałem dla wszelkiej prezerwacji klasyków. Na PS Store jest zachowana cyfrowo taka ilość gier z PS1, że utrata tego wszystkiego byłaby kolosalną tragedią. W każdym razie dla fanów retro. Ja wciąż w tym sklepie kupuję, ostatnio kupiłem Fatal Frame na PS2; pozostałe części też zamierzam kupić, bo mi bardzo podeszło do gustu. Sklep pozostaje w każdym razie wciąż dostępny, ale Sony woli żeby ludzie myśleli, że jest zamknięty.
Dzięki za informację, to może się zaopatrzę, tylko musiałbym wyciągnąć PSP z długiego niebytu i sprawdzić, czy jeszcze funkcjonuję.
Powinno być ok, moja kilka lat leżała w szafie nieużywana, jedyne co to bateria słabo trzyma.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

podobno sklepy dla ps3, PSP i Vity mają zamknąć w tym roku więc radzę się pośpieszyć. Ja osobiście chyba sobie odpuszczę kupowanie dalsze gier digital na konsolach.
ODPOWIEDZ