Wiem, że to nie forum sprzętowe, ale zapytam.
Dzisiaj zauważyłem cieniutki pasek biegnący w poprzek ekranu. Widoczny jest głównie w (sorki za niezbyt naukowe określenie) lekko podświetlonej czerni. W grach to drażni jak cholera. W necie znalazłem zdjęcie usterki podobnej do mojej. Pytanie brzmi: da się to naprawić, czy czeka mnie kupno nowego monitora? I jeszcze jedno: po włączeniu monitora, gdy wyświetla się logo Iiyamy paska nie ma. Pojawia się dopiero po chwili, jak szanowny się rozgrzeje.
Edit: Jednak są dwa poziome paski w odległości 1cm od siebie. Dokładnie jak na tej fotce.
Poziomy pasek na monitorze
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
Rok temu tydzien przed koncem gwarancji reklamowalem podobną usterke tylko u dołu ekranu ,tez od liyamy ;D to wymienili mi matryce. Jak niemasz już gwarancji możliwe ze lepiej Ci wyjdzie juz kupno nowego monitora .DywanPerski pisze: 12 sty 2021, o 19:58 Wiem, że to nie forum sprzętowe, ale zapytam.
Dzisiaj zauważyłem cieniutki pasek biegnący w poprzek ekranu. Widoczny jest głównie w (sorki za niezbyt naukowe określenie) lekko podświetlonej czerni. W grach to drażni jak cholera. W necie znalazłem zdjęcie usterki podobnej do mojej. Pytanie brzmi: da się to naprawić, czy czeka mnie kupno nowego monitora? I jeszcze jedno: po włączeniu monitora, gdy wyświetla się logo Iiyamy paska nie ma. Pojawia się dopiero po chwili, jak szanowny się rozgrzeje.
Edit: Jednak są dwa poziome paski w odległości 1cm od siebie. Dokładnie jak na tej fotce.
- Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
- DywanPerski
- Podziękował: 40 razy
- Podziękowania: 91 razy
No to idealnie, bo pół roku temu mi się skończyłaMonek22 pisze: 12 sty 2021, o 20:20 Rok temu tydzien przed koncem gwarancji reklamowalem podobną usterke tylko u dołu ekranu ,tez od liyamy ;D to wymienili mi matryce. Jak niemasz już gwarancji możliwe ze lepiej Ci wyjdzie juz kupno nowego monitora .