Steam Gift Card - pytanie
Hej Łowcy, orientuje się ktoś może czy jeszcze zagraniczne gift cardy działają na naszym polskim Steamie? O ile pamiętam na stronie był kiedyś news, że Valve zamierza coś z tym zrobić, ale nie wiem czy już coś podziało czy nadal u nas to działa. Kupował ktoś może jakiegoś ostatnio 

- Podziękował: 2090 razy
- Podziękowania: 443 razy
- Kontakt:
Teraz nie ma już tak łatwo. Po tym jak Steam ma nowe zasady i nowe działania, zagraniczne giftcardy nie zawsze działają w Polsce. Musisz mieć ustawione na steamie taką walute, jaka widnieje na giftcardzie.
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Nie ma giftcard w PLN. Czy w Euro działają w Polsce? Nie wiem.eldawido159 pisze: 8 gru 2020, o 12:46 Teraz nie ma już tak łatwo. Po tym jak Steam ma nowe zasady i nowe działania, zagraniczne giftcardy nie zawsze działają w Polsce. Musisz mieć ustawione na steamie taką walute, jaka widnieje na giftcardzie.
- Podziękował: 349 razy
- Podziękowania: 343 razy
Są Giftcardy w złotówkach nawet dostępne na stacjach BP, salonikach inMedio i sklepach np. w Auchan. Na Steamie też możesz kupować doładowania w PLNach.
Jeżeli jesteś w Polsce to zadziałają tobie karty w Plnach i Euro. Inne waluty już się nie aktywują. Jeśli np. mieszkasz w Turcji to działają tylko giftcardy tureckie. Ja sam w tym roku kupowałem trzykrotnie giftcardy w Euro, ostatni raz w październiku i wszystko działało jak trzeba.johnyguliano pisze: 7 lis 2020, o 12:55 Hej Łowcy, orientuje się ktoś może czy jeszcze zagraniczne gift cardy działają na naszym polskim Steamie? O ile pamiętam na stronie był kiedyś news, że Valve zamierza coś z tym zrobić, ale nie wiem czy już coś podziało czy nadal u nas to działa. Kupował ktoś może jakiegoś ostatnio![]()
- Kontakt:
Są giftcardy w złotówkach, tak jak już kolega wyżej wspomniał. Na steamie aktywujesz tylko te w PLN i Euro.
- Ci użytkownicy podziękowali eldawido159 za ten post:
- MDA
- Discord: Ejdrien.#8595
- Podziękował: 2416 razy
- Podziękowania: 330 razy
- Kontakt:
Mogę tylko powiedzieć, że kiedyś kupiłem giftcarda, bo chciałem zwyczajnie spróbować i działało, przekonwertowało 5 dolarów na ~20 zlotych
- Kontakt:
Nowe zasady pojawiły się bodajże pod koniec października/początek listopadaEjdrien. pisze: 8 gru 2020, o 17:41 Mogę tylko powiedzieć, że kiedyś kupiłem giftcarda, bo chciałem zwyczajnie spróbować i działało, przekonwertowało 5 dolarów na ~20 zlotych