Cdp.pl - oficjalny temat
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Sprzedają towar, którego nie mają. Anulują zamówienia, ale dopiero jak się dopytujesz dlaczego jeszcze nie wysłali. Inaczej siedzą cicho i udają, że nic się nie dzieje.
Kupiłem kilka gier na PS4 na promocji Days of Play, teraz gdy mi anulowali jest już po promocjach, więc nigdzie tych gier w takich cenach już nie dostanę, zostałem z niczym i jeszcze Bóg wie jak długo będę musiał czekać na zwrot środków na konto. Radzę unikać. Ja tam już nic nie kupię, choćby Half-Life 3 sprzedawali po złotówce (i tak by anulowali).
Kupiłem kilka gier na PS4 na promocji Days of Play, teraz gdy mi anulowali jest już po promocjach, więc nigdzie tych gier w takich cenach już nie dostanę, zostałem z niczym i jeszcze Bóg wie jak długo będę musiał czekać na zwrot środków na konto. Radzę unikać. Ja tam już nic nie kupię, choćby Half-Life 3 sprzedawali po złotówce (i tak by anulowali).
Kupiłem ma tej samej wyprzedaży tylko jedną u nich i w ten sam sposób zostałem potraktowany. Mam nauczę by przy wielu równoległych promocjach brać z innego źródła. Najbardziej denerwuje to, że nie dali znać od razu że mogą nie dostarczyć towaru. A te ich 5% na kolejny zakup, zadośćuczynienia to śmiech!hazi pisze: Kupiłem kilka gier na PS4 na promocji Days of Play, teraz gdy mi anulowali jest już po promocjach, więc nigdzie tych gier w takich cenach już nie dostanę, zostałem z niczym i jeszcze Bóg wie jak długo będę musiał czekać na zwrot środków na konto. Radzę unikać. Ja tam już nic nie kupię, choćby Half-Life 3 sprzedawali po złotówce (i tak by anulowali).
cdp.pl 9 days ago
Wygląda na to, że nasz handlowiec zamówił za mało towaru...
cdp.pl10 days ago
Tak ktoś się orientuje
Do 18 czerwca bądź do wyczerpania zapasów.
Generalnie radzimy się śpieszyć... Zasoby maleją w zaskakującym tempie!
Ciekawe, że "kupiłem" jeszcze przed tym newsem - i też mnie olali. Dziady i tyle! I tak od lat... Promocja na 4 dni, a towaru na 5 minut - jeśli w ogóle jakiś był.
Wygląda na to, że nasz handlowiec zamówił za mało towaru...
cdp.pl10 days ago
Tak ktoś się orientuje

Do 18 czerwca bądź do wyczerpania zapasów.
Generalnie radzimy się śpieszyć... Zasoby maleją w zaskakującym tempie!
Ciekawe, że "kupiłem" jeszcze przed tym newsem - i też mnie olali. Dziady i tyle! I tak od lat... Promocja na 4 dni, a towaru na 5 minut - jeśli w ogóle jakiś był.
Można tam jeszcze coś kupić?bolesna prawda pisze: 29 gru 2020, o 23:33 Dziwne, żeby nie wywalało, skoro złożyli wniosek o upadłość w kwietniu.
Teraz już mają wywalone, czy to działa, czy nie.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Hm, to musi się dziać od niedawna, bo jeszcze jakiś czas temu wchodziłem spokojnie do biblioteki pobrać jakąś grę. Szkoda, że nie zrobiłem przy okazji backupów, bo teraz nawet na główną nie mogę wejść...DRT pisze: 29 gru 2020, o 23:22 Od jakiegoś czasu ta strona to jakiś żart. Wywala błędy na każdym możliwym kroku, w każdej możliwej kategorii.
![]()
A to nie było tak, że sklep był od dawna własnością merlin.pl, i z CDP jako dystrybutorem nie miał zupełnie nic wspólnego?bolesna prawda pisze: 29 gru 2020, o 23:33 Dziwne, żeby nie wywalało, skoro złożyli wniosek o upadłość w kwietniu.
Teraz już mają wywalone, czy to działa, czy nie.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2020, o 00:01 przez serafek5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Wywala błąd przy podaniu danych adresowych, ale to może być niewystarczający dowód.
Teoretycznie, to nie powinno, skoro nie działają i sami odsyłali do syndyka w sprawie kolekcjonerek CP76. W trakcie upadłości jak już by mieli funkcjonować, to raczej w celu zakończenia tego, co należy skończyć i co jest potrzebne do doprowadzenia upadłości do końca.
Ja na szczęście backup Fallout 1, 2 i Tactics zrobiłem w czasach, jak straszyli likwidacją półki. Może i gothiciem bym się przejął, na szczęście mam na sztimu całość PL, Fallouty jednak ważniejsze, bo na GOG PL zapewne się nie doczekamy.
Nie wykluczam, aczkolwiek nazwa i logo jest chyba to samo, to trochę inna sytuacja od tej z muve i cenegą.serafek5 pisze: 29 gru 2020, o 23:59A to nie było tak, że sklep był od dawna własnością merlin.pl, i z CDP jako dystrybutorem nie miał zupełnie nic wspólnego?
No właśnie to nie jest to CDP - to już od dawna są oddzielne byty. CDP.com.pl to jest strona dystrybutora (i tam są informacje o upadłości) a sklep CDP.pl należy od jakiegoś czasu do Merlina. Tylko tak patrząc po ich aktywności tutaj na forum, FB czy choćby brak aktualizacji na sklepie to albo dostali rykoszetem przez upadłość dystrybutora CDP, albo też im się nie wiedzie - nie wykluczam obydwu przypadków na raz.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Chciałem sobie pobrać z ich stronki dodatek do Spellforce 2, bo mam go u nich kupionego w formie DRM-Free. A raczej miałem, bo przy próbie wejścia na stronę dostaję w twarz błędem 500. Czyżby to był koniec?
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
przeciez dobre 1.5 roku temu firma oglosila upadlosc , co wiąze sie z jej likwidacją, w koncu moze przyszla i na strone pora , chociaz i tak mnie dziwi ze tak długo stoi/stała , pewnie opłacona domena z góry na dłuzszy czas czy cos ;D