Amazon.com

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Ciekawa sytuacja z Amazonem. Miałem stare konto tam i podpiętą kartę Revoult. Nie używałem tego konta od pół roku i nagle 2 dni temu mi zabrali 6.31 zł za Prime Gaming, gdzie nigdy nie miałem go kupionego. Skontaktowałem się z nimi i zwrócili mi pieniądze. Konto na wszelki wypadek usunąłem. Taka przestroga dla wszystkich, żeby pilnować gdzie się ma jeszcze stare konta.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Może to nie dotyczy .com ale amazon.co.uk:

"Hello,

As you have placed an order on Amazon.co.uk and selected an EU delivery address in the past, we wanted to let you know that from 1 January 2021, when the Brexit transition period ends, you’ll see some changes when you shop on Amazon.co.uk and select an EU delivery address. These changes could include:

- VAT (or the regional equivalent, if applicable, https://www.amazon.co.uk/vatrates) being due in the country of delivery, or your package may be subject to customs duties, taxes and fees (“Import Fees”)
- the collection of VAT, or an estimation of Import Fees (“Import Fee Deposit” https://www.amazon.co.uk/ifd), which may result in a price change at checkout."

Czy ja dobrze rozumiem, że teraz będzie nam doliczany Vat tak jak poza Unią?
Chodzi o to czy za zakup powyżej 22 EUR zawsze będzie doliczany VAT tak jak jest to w Amazonie amerykańskim?
ODPOWIEDZ