Lista giveaway'ów z GameSession.com

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 2 razy

Cześć wszystkim,

Nie wiem czy to odpowiedni dział więc w razie czego proszę o jego przeniesienie do odpowiedniego działu.
GameSessions umożliwiał przetestowanie gier na zasadzie ściągnięcia gier i uruchomienia ich w ramach triali oraz ewentualny zakup klucza, najczęściej do Steam za pomocą ich launchera lub strony ich sklepu.
Niestety 24 listopada 2020 po wielu miesiącach jakiejkolwiek nieaktywności (nie licząc ogłoszenia planu "stania się Spotify dla gier") ogłosili, że z dniem 30 grudnia 2020 zamykają działalność oraz wsparcie dla launchera (który z czasem coraz bardziej był niestabilny).
Chcąc spisać listę gier, które tam miałem "pocałowałem klamkę" w launcherze. Na moje szczęście na swoim blogu archiwizowali swoje giveaweye, reszta poniżej. Może też komuś przyda się? Jeśli czegoś brakuję proszę o sprostowanie w komentarzach

UWAGA: Część gier może być już niedostępna w sklepie Steam lub pozostałych sklepach sprzedających tylko klucze. Ewentualnie mogą mieć ceny z kosmosu. Jeśli czegoś brakuję to przepraszam, opierałem się na ich wpisach. Daty dostępu do giveawayi sobie darowałem - jestem leniwy.

Lista giveaway'ów pełnych wersji gier z GameSessions.com (od ostatniego do pierwszego).
  • The king’s Bird
  • GRID Autosport
  • Epistory – Typing Chronicles
  • Omerta – City of Gangsters
  • Tropico 4
  • Hitman: Absolution
  • Sniper Elite III
  • F1 2015
  • Zombie Army Trilogy
  • Overlord 2
  • Operation Flashpoint: Dragon Rising
  • The Guild 2 Renaissance
  • MX vs ATV Reflex
  • GRID
  • Cities in Motion
  • Worms Reloaded
  • Spellforce 2 – Anniversary Edition
  • Painkiller: Hell and Damnation
  • Men of War: Assault Squad
  • Strike Suit Zero
  • Mechanic Escape
  • Ryse: Son of Rom
  • Villagers
  • DiRT 3
Źródła:
https://www.gamesessions.com/
https://blog.gamesessions.com/
Ci użytkownicy podziękowali kompanista za ten post (w sumie 2):
BlackHoleFotelSkrzypi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

Tak naprawdę to pewnie nie dużo ludzi z tego skorzystało. Te giveawaye na gry też takie sobie. Szkoda zachodu jak te wszystkie gry można kupić poniżej 5 zł.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

A więc musiałem przegapić Strike Suit Zero. Szkoda...
Ci użytkownicy podziękowali BlackHole za ten post:
kompanista
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Wydawało mi się, że dawali atm Civilization Beyond Earth? Aż bym pobrał, bo raczej nie mam parcia żeby wydawać na to kasę, a zawsze było...
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
kompanista
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 7 gru 2020, o 16:48 Wydawało mi się, że dawali atm Civilization Beyond Earth? Aż bym pobrał, bo raczej nie mam parcia żeby wydawać na to kasę, a zawsze było...
Z tego co pamiętam to dla tej gry był tylko darmowy weekend, czy jakiś inny okres czasu w którym można było sobie przetestować Civilization: Beyond Earth. Na własność takiej gry na pewno nie rozdawali.
Ci użytkownicy podziękowali FotelSkrzypi za ten post:
kompanista
Awatar użytkownika
Łowca

eldawido159 pisze: 6 gru 2020, o 14:40 Tak naprawdę to pewnie nie dużo ludzi z tego skorzystało. Te giveawaye na gry też takie sobie. Szkoda zachodu jak te wszystkie gry można kupić poniżej 5 zł.
Masz i nie masz racji. Z perspektywy czasu rzeczywiście większość gier z tej listy może kosztować w jakiś "sklepikach" po 5 zł/szt. Powyższe giveawaye zostały z czasem przecenione do tej ceny (+/- 5 zł), a także były rozdawane później - a jakby inaczej - za darmo w np. Humble Bumble, Steam czy GOG.com - jednak nie wszystkie lub jak wypadku gier od Codemaster skończyły się licencje i w jednym wypadku wydano nawet >odnowioną wersję gry<. Mało tego, te które jeszcze można kupić - będą jeszcze tańsze z powodu... wieku i nowszych następców czy też konkurentów - zanim znikną.

Wątek utworzyłem z myślą o (już nie długo, bo 30 grudnia 2020) głównie byłych użytkownikach GameSession.com z prostego powodu - 31 grudnia 2020, najpóźniej 1 stycznia 2021 wszystko co jest z nimi związane przestanie działać. Mało tego e-mail (podobno kontaktowy) na ich stronie (sic!) już nie działa i odrzuca mi wysyłanie wiadomości z outlook.com i poczta.interia.pl - dalej nie sprawdzałem. W tej sytuacji skopiowałem tytułu i zrobiłem listę - nie będę kłamał - głównie dla siebie by móc "odzyskać" w przyszłości te które bardziej mnie zainteresowały. Jeśli ktoś z tego skorzysta - fajnie. Jeśli shejtuje "ale dziadostwo" - to cóż domy starości nie przyjmują aż tak wcześnie... troli.

Chociaż będę z tobą szczery - gry też starzeją się. W tej sytuacji... Carpe diem :macha:
Awatar użytkownika
Łowca

BlackHole pisze: 7 gru 2020, o 16:35 A więc musiałem przegapić Strike Suit Zero. Szkoda...
Osobiście nie dodałem części gier do swojego konta u nich z prozaicznych przyczyn:
- awaria laptopa
- w/w laptop miał tylko grafikę zintegrowaną (i gra za Chiny nie uruchamiała się)
- z jakiejś przyczyny launcher nie chciał aktywować gry (po wymaganych - ile to było? - 5 min grania)
- byłem zbyt leniwy aby dodać tytuł do biblioteki
- założyłem konto tam dopiero przy 4-5 tytule z dołu

Finał jest taki, że dziś można dodać tytuł do obserwowanych w jakimś sklepie i czekać na promocje. Ten w/w wciąż jest na Steam. Tylko ta cena... trzyma się.
Awatar użytkownika
Łowca

Co do C: BE na gamesessions https://www.gry-online.pl/newsroom/civi ... ku/z3183cd ... wiem, że konkurencja z drugiej strony te dwa-trzy fakty to i tak już przeszłość.
Zresztą w latach 2015-16 pojawiła się co najmniej jeszcze ze 2 razy na Steam i Humble na weekend z tego co widzę w google.
ODPOWIEDZ