Xbox Series X: ślady na obudowie

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 0

Pytanie do posiadaczy Xbox Series X:
Na obudowie mojej nowej Xbox Series X jest widoczne pod światło obtarcie i rysy, czy ktoś z Was też tak miał?
Otrzymana wczoraj kurierem z X-kom, naklejki opakowania wyglądały na nieotwierane. Pytałem sklep o wymianę, ale teraz nie mają egzemplarzy, więc zastanawiam się czy zostawić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

otarcie i ryska to juz konsola do wysypiska.. ? bez przesady.. i tak z czasem rysy bedziesz mial, niesmiadomie je zrobisz, np wycierając kurz czy cos
:dziadek:
Awatar użytkownika
Łowca

Powierzchnia mojej starej Xbox One X jest w lepszym stanie niż to, więc chciałem się dowiedzieć czy innym też się zdarzyły ślady na nowej XSX.

Nikt nie wyrzuci na wysypisko - X-kom zwroty odsprzedaje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

to może zrób fotke i pokaż o co te całe halo

ludzie mieli gorsze problemy na starcie z tą konsolą
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Armin pisze: 24 lis 2020, o 20:42 to może zrób fotke i pokaż o co te całe halo

ludzie mieli gorsze problemy na starcie z tą konsolą
No własnie, pewnie sam porysowal wyciagając z pudelka po pijaku lub cos xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 56 razy

Płacisz na premierę za nowy produkt. Jeżeli są rysy zwracasz i czekasz. Zawsze możesz zgłosić wysłać im zdjęcia i poczekać jak będą mieli egzemplarze i dopiero odesłać. Pytanie czy sklep nie zrzuci na Ciebie rys
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za odpowiedzi i proponuję już zakończyć ten temat.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Panie kolego, teraz to już każdy by chciał te rysy zobaczyć, wrzućże zdjęcie ku naszej radości.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

JasonTodd pisze: 24 lis 2020, o 23:26 Panie kolego, teraz to już każdy by chciał te rysy zobaczyć, wrzućże zdjęcie ku naszej radości.
Pewnie zrobione nożem lub czyms podobnym przy rozpakowywaniu, lub jakies male dziecko porysowalo albo cuda na kiju... tez chciałbym to zobaczyc xD
Awatar użytkownika
Łowca

Dobrze - można się pośmiać z nowego forumowicza, że mi przeszkadza, że zapłaciłem za nowy sprzęt który ma bardziej widoczne ślady niż moja stara konsola.

Proszę jednak nie oskarżać o zrobienie śladów: po pierwsze nie używałem nożyka (naklejki z opakowania odkleiłem zamiast odcinać), po drugie ślady zauważyłem od razu odpakowując.

Co do zdjęć to ciężko uchwycić komórką czarne rysy na czarnej obudowie (jest problem z ostrością i kontrastem), więc załączam tylko zdjęcie otarcia i tylko części rys (na żywo bardziej widać niż na zdjęciu komórką). Rysy mogę zignorować bo część jest miejscach które nie będzie widać, a reszta nieduża, natomiast otarcie mi przeszkadza bo z daleka wygląda jak tłusta plama (nie jest nią tylko jest wygładzonym plastikiem) i w moim planowanym poziomym ustawieniu jest na najbardziej wyeksponowanej ściance.
otarcie.jpg
otarcie.jpg (412.09 KiB) Przejrzano 4282 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 56 razy

Ktoś przyrysował i próbował potem "zetrzeć" ślady przez co wypolerował plastik i taki ślad zostaje. Wiem z doświadczenia ]:-> Jeżeli otarcie pokrywa się z ryskami to 100% nawet mam wrażenie, że otarcie jest "cykliczne" na filmiku pewnie byłoby lepiej widać przy dobrym oświetleniu. Jak na nówke 5 generacji bym zwracał.

Swoją droga im dłużęj z tym czekasz tym większe dajesz argumenty sklepowi, że to Ty. Od razu trzeba było im zgłaszać.
Awatar użytkownika
Łowca

Od razu zgłaszałem, tylko w X-kom to trwa:
  • Poniedziałek: dostałem przesyłkę, zadzwoniłem na infolinię-serwis, konsultant powiedział że przez telefon nie załatwię i mam wysłać mail lub wypełnić formularz. Wysłałem email.
  • Wtorek: dostałem odpowiedź na email że zamiast tego mam wypełnić formularz zwrotu. Stworzyłem też ten wątek na forum żeby się zorientować. Wypełniłem formularz zwrotu.
  • Środa (dzisiaj) : dostałem odpowiedź na formularz zwrotu że mogę odesłać sprzęt.
Zabieram się za odesłanie.

Edit: odesłałem i kupiłem w sklepie Allegro - nie ma śladów (w X-kom w tym czasie nie było egzemplarzy na wymianę).
ODPOWIEDZ