Porada w kwestii wyboru słuchawek

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Hej Łowcy!
Do tej pory używam słuchawek Razera Kraken, ale niestety nadchodzi już ich kres, więc muszę się przekonać do przesiadki na inny sprzęt. Niestety, nie znam się na nausznikach za bardzo :P Poradzicie coś, najlepiej do kwoty 300 złoty (ew. może być trochę więcej nawet)? Zależy mi głównie na słuchaniu muzyki i dobrego dźwięku w grach, ale oczywiście i wytrzymałości. No i wolę jednak przewodowe :)

Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

ISK HD9999
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

jak chcesz coś dobrego to polecam lekturę bloga audiofanatyk, rzetelniejszych recenzji w polskim necie nie znajdziesz, jest dział z polecanymi słuchawkami w różnych progach cenowych.
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post (w sumie 2):
jobjoxPLQuoyque
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Jeśli chodzi o słuchawki w tym przedziale cenowym to myślę, że któreś z modeli HyperX Cloud będą doskonałe. Sam posiadam HyperX Cloud Core i sobie chwalę. Jeśli kiedyś wyzioną ducha to kupię też tej firmy. Pominąłbym tylko Stingery ,bo to zupełnie inna konstrukcja.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 3 razy

Jaką masz kartę dźwiękową?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Najlepsze najtańsze... ja uzywam jakichs philipsow z odzysku, ktore sobie naprawilem, najtansze SHP2700 czy jakos tak chyba 6 lub 8 rok :) Sie polamaly z jednej strony to trytytki i jazda. Nie do zajechania.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2020, o 19:38 przez pelikulas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Ja jestem od lat bardzo zadowolony z Creative Aurvana Live! Muzyka brzmi świetnie, nie ma sytuacji, że jakieś pasmo ginie, w grach również się sprawdza, mają odpowiedni cios, ale bez przesterowanego, sztucznego basu. Bardzo zrównoważony dźwięk.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jeśli chcesz słuchać muzyki to dołóż trochę i kup Beyerdynamic DT770. Nie będziesz chciał żadnych innych słuchawek. Są mega wygodne i rewelacyjnie grają. Oczywiście gamingowe sprzęty nie mają do nich startu, to sprzęt raczej dla profesjonalistów audio. Co nie znaczy, że do grania się nie nadają - będziesz zachwycony, tym jak słyszysz źródło dźwięku (szczególnie fpsy) czy muzę wszędzie indziej. Jedyna wada to ich trwałość, aczkolwiek z dwa lata+ bez problemu wytrzymają - o ile nie będziesz nimi rzucał ;)
Wiem, że to poza budżet ale uwierz, warto.

Nie prawda, że najlepiej najtańsze - słuchałem na słuchawkach za 10zł i za kilka tys i różnice są olbrzymie. Powyższe to rozsądna opcja w stosunku jakość/cena.

Jeśli koniecznie chcesz do 300pln to kup jakieś sennheisery albo akg albo audio technica - będziesz zadowolony, jak powyżej to sprzęt dla profesjonalistów (znacznie lepszy niż gamingowy)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dziękuję wszystkim za komentarze, zapomniałem jednak dodać, że zależy mi na mikrofonie w słuchawkach, stąd też dużo z waszych poleceń odpada :( Pewnie postawię na te HyperX Cloud Core, bo widziałem sporo ludzi je chwali a na stronie polecanej przez TheLastJedi też się one znajdują. Ale jakbyście mieli jeszcze jakieś pomysły to dajcie znać ;)

Btw. Co do tańszych słuchawek to się niestety muszę zgodzić, że nie zawsze warto. Kiedyś używałem każdego taniego sprzętu i po przesiadce na Krakeny (wygrane w konkursie, nie kupione) odczułem od razu różnicę jakości. Gdybym się na coś tańszego zdecydował to pewnie obstawiłbym sprzęt od Genesis, bo pad od nich do PC chodzi całkiem nieźle a i jest wygodny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Ja kupiłem sobie superluxy hmc 631 po lekturze bloga i o ile jakość dźwięku jest super jak za tę cenę to jednak lepszą opcją jest kupić mikrofon oddzielnie np. zalman zm-mic-1 bo po pierwsze jak się coś z kablem stanie to po prostu wymieniasz mikrofon/ słuchawki, a po drugie możesz tych słuchawek używać na mieście do muzyki (no bo z mikrofonem tak głupio?) mówię z doświadczenia bo przez przypadek i nieostrożność rozwaliłem sobie jacka w słuchawkach, potem serwisowałem i potem rozwaliłem jacka od mikrofonu i po prostu dokupiłem zalmana, który i tak za 2 dychy ma jakość porównywalną do zintegrowanych w słuchawkach, a jest łątwo doczepialny do kabla słuchawek.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 11 wrz 2020, o 18:15 Najlepsze najtańsze... ja uzywam jakichs philipsow z odzysku, ktore sobie naprawilem, najtansze SHP2700 czy jakos tak chyba 6 lub 8 rok :) Sie polamaly z jednej strony to trytytki i jazda. Nie do zajechania.
Hahaha, przebijam mam jeszcze starsze philipsy SBC HP200 :D
I tak, słuchawki za 10 zł to zazwyczaj szajs okrutny, ale nie zawsze :) Wcześniej miałem jakieś sehnheisery za 200 zeta, powiem tylko tyle że ten starożytny philips i tak ma lepszą dynamikę niż on, więc po co przepłacać? Aaale żeby nie było za dobrze, to istotnie pałąk w nich badziewny i szybko plastik lubi się wyłamywać. Więc, jako rzecze pelik: trytytka i jazda :)
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
pelikulas
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

HyperX Cloud II, do grania wszyscy polecają no i nie bez powodu, są naprawdę dobre, mają czysty dźwięk z mikro (przynajmniej u mnie). Dźwięk mają po USB, więc po podłączeniu do zwykłego jacka trochę tracą, no ale po to mają interfejs USB, żeby ładnie brzmiało :)

ISK HD9999 - drugi mój wybór bo są to słuchawki dla muzyki i czystości dźwięku. Granie dla nich to drugorzędna sprawa, ale to ich nie skreśla bardzo dobrze na nich też się gra, żeby nie było :) Minusem sporym jest to że musisz dokupić zewnętrzy mikrofon, np. Zalman co wyżej polecają. Po sprawdzeniu takiej konfiguracji, jakość dźwięku mikrofonu mi nie odpowiadała. Mikrofon krawatowy ma ten minus, że jak się ruszasz to zgarnia dźwięk pocierania kabla o ubranie. A dość sporo się ruszam grając ^^.

Których nie wybierzesz i tak będziesz zadowolony. Mój wybór padł na wygodę i wybrałem headset. Nie żałuje.

W razie czego aktualne ceny jakie możesz znaleźć:
ISK + zalman cena na allegro 281 zł + dostawa
HyperX euro rtv agd cena 289 zł https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-g ... wony.bhtml, ale jak zmienisz kod rabatowy to będziesz miał cene 279 zł ^^ promocja gamingowa w credit agricole :) na ich stronie https://klubrabatowy.credit-agricole.pl ... agamingowa wrzucam link, bo nie jest tak bardzo dostępna do wyszukania :D
ODPOWIEDZ