Psp czy psvita, telewizor z wii u, co kupić najpierw?

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Dzieńdobry, sytuacja wygląda następująco:
Chce kupić telewizor by na nim grać w konsole Wii U.
Muszę też kupić Wii U.
Ale chce też kupić Psp, lub psvita.
A więc rodzą się następujące pytania:
Kupić psp czy psvita, bo słyszałęm że psp ma więcej gier, ale też że psvita jest ogólnie lepsza.

I co kupić najpierw?
Bo wii U razem z telewizorem to 1000zł
a psp jest tańsze.
Ale ogólnie to miałbym bardzie chęć do kupna najpierw psp/psvita.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Po 1. - Vita odpala wszystkie gry z PSP po przerobieniu; Vita na oficjalnym oprogramowaniu jest martwa i powodzenia z kupowaniem gier na nią, przy zerowych promocjach i horrendalnych cenach gier używanych. W żadnym razie nie zachęcam do piractwa - Vita po przerobieniu jest świetnym urządzeniem do emulacji starszych systemów, odpala wszystkie gry z PS1, ma mnóstwo gier homebrew, a nawet zezwala na streaming obrazu z PC, a nawet można kupować gry w innych regionach, czego nie można robić na oficjalnym oprogramowaniu. Sam zostawiłem sobie PSP do zgrywania płytek na Vitę i dzięki temu mogę mieć +40 gier na tej, poniekąd "martwej" konsoli. A, no i jeszcze jedna rzecz - Vita po przerobieniu pozwala na używanie kart microSD, 64 GB to wtedy ~40 zł - oficjalna karta 64 GB do Vity to koszt bliski 300 zł.
Po 2. - PSP to świetna konsolka. Taniutka i tak samo jak Vita, odpala wszystkie gry z PS1 i ma dużo emulatorów homebrew. Jeśli nie masz parcia na lepszy, większy ekran i te kilka naprawdę dobrych gier na Vitę - bierz PSP. Gry są taniutkie i dostępne dosłownie wszędzie - wszystkie dobre ekskluziwy kosztują maksymalnie 20 zł, a konsolkę kupisz za około stówkę. Ja osobiście uważam, że kombinacja PSP do zgrywania gier pudełkowych i Vita do grania w nie to najlepsza możliwa opcja, ale dla laika, który chce po prostu pograć - PSP to świat i trzy Ameryki.
Po 3. Czemu akurat Wii U? Sam mam Wii i nie zamierzam porywać się na Wii U - gry warte ogrania policzyłbym na palcach jednej ręki, a większość z nich jest też dostępna na Switchu.

Jeżeli najbardziej liczy się dla ciebie budżet - ja bym brał PSP, bo to konsola gwarantująca tysiące godzin grania. Ja swoją dostałem na komunię, 10 lat temu - do stycznia 2012 była regularnie używana, dopiero zastąpiona przez Vitę.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 3):
moefornaxTheLastJedieusteve
ODPOWIEDZ