Wiecej chyba mozna. Jak ktos chce znizyc koszty to moge wiecej osob dorzucic, ale imo 5 wydaje sie okej
Netflix is now available in Poland!
- Podziękował: 323 razy
- Podziękowania: 338 razy
- Kontakt:
Z tego co wiem, to można było zrobić maksymalnie pięć profili na jednym koncie tworząc piąty profil jako "Kids" i później zamieniając go na zwykły. Ale czy dalej to działa to już nie wiem.
Jak chcesz dorzucić więcej osób skoro przy najwyższym pakiecie można oglądać jednocześnie na 4 ekranach? Już przy 5 osobach będą czasami problemy, a co dopiero przy większej ilości.
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
" czasami problemy" widać kolega netflixa nigdy nie miał albo ma bardzo nerdowskich znajomych. na 5 ekranów leciałem dobre 2 lata (tak bylo z poprzednia rodzina), do tego jak mowie niektorzy dali passy dalej, wiec wiecej osob i ANI RAZU nie mialem sytuacji ze za duzo osob oglada. Po prostu sytuacja aby kazdy ogladal w tej samej chwili jest bardzo mało prawdopodobna. Sam miałem okresy ze odpalalem netflixa tylko przed snem (typu 2 w nocy).Takelot pisze:Z tego co wiem, to można było zrobić maksymalnie pięć profili na jednym koncie tworząc piąty profil jako "Kids" i później zamieniając go na zwykły. Ale czy dalej to działa to już nie wiem.
Jak chcesz dorzucić więcej osób skoro przy najwyższym pakiecie można oglądać jednocześnie na 4 ekranach? Już przy 5 osobach będą czasami problemy, a co dopiero przy większej ilości.
- Podziękował: 323 razy
- Podziękowania: 338 razy
- Kontakt:
Netflixa mam, właśnie w 4-osobowej "rodzinie". Jak ktoś chce przyoszczędzić dodatkowo tę parę złotych to proszę bardzo, ja bym wolał mieć pewność, że będę mógł oglądać kiedy tylko zechcę skoro za to płacę.Hardkor pisze: " czasami problemy" widać kolega netflixa nigdy nie miał albo ma bardzo nerdowskich znajomych. na 5 ekranów leciałem dobre 2 lata (tak bylo z poprzednia rodzina), do tego jak mowie niektorzy dali passy dalej, wiec wiecej osob i ANI RAZU nie mialem sytuacji ze za duzo osob oglada. Po prostu sytuacja aby kazdy ogladal w tej samej chwili jest bardzo mało prawdopodobna. Sam miałem okresy ze odpalalem netflixa tylko przed snem (typu 2 w nocy).
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Najlepsze jest to, że obaj macie rację. Też ustawiłem najwyższego Netflixa z dobrymi znajomymi (z reala) z którymi znam się ładnych kilka-kilkanaście lat i ponad rok działa to bardzo dobrze. Nikt nie udostępnia dalej loginu/hasła (przecież przy każdym nowym urządzeniu dostaje się email) ale jak patrzę na historię logowań w ustawieniu konta to poza 1 osobą tak to oglądamy, że przy tej intensywności mogłoby pewnie oglądać nie 4, a z 10 osób. Sam przez ostatnie 2 miesiące obejrzałem wreszcie tylko Blade Runnera 2049 którego chciałem obejrzeć od premiery. I tyle, nawet nowego sezonu Dark i 2 nowych sezonów Stranger Things nie mam czasu ruszyć bo szkoda pogody w lecie. Tyle że przy 13 PLN od łba przy 4 osobach można spokojnie się z tym pogodzić bo to mniej niż 1 bilet do kina, a dzielenie na więcej niż oficjalne 4 profile już lekką cebulą zalatuje

Ja mam założoną rodzinkę na 5 osób. Passy na pewno kilkukrotnie poszły dalej - ja sam dałem passy mojej siostrze i kuzynce, jedna znajoma zalogowała się u rodziców na TV i też sobie korzystają, obstawiam że ktoś jeszcze puścił passy dalej, bo zapowiedziałem że po prostu jak będą pojawiały się problemy to zmienię hasło. Przez prawie dwa lata tylko raz wystąpił problem że jednej osobie wyświetlił się komunikat, że za dużo osób jest na raz, ale pomógł reset aplikacji.
- Podziękował: 74 razy
- Podziękowania: 116 razy
- Kontakt:
https://antyweb.pl/netflix-zapowiada-po ... zlym-roku/ - może wyjdzie ciekawy serial, bo 1983 taki mocno średni był i te nietłumaczone kwestie kłuły w oczy.
- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Przeszukałem sobie internety i chyba wszystko wiem i rozumiem, ale chciałbym się upewnić.
Dostałem od rodziny Netflixa (dane, nie całe konto) i sobie używam, mogłem utworzyć też własny profil, bo jeszcze było miejsce (bo profile są limitowane, nie?). Teraz się tylko zastanawiam, na ile urządzeń mogę się logować, żeby nikomu nie napaskudzić (bo konto nie jest moje)? Jak dobrze rozumiem, Netflix nie ma ograniczenia co do używanych urządzeń ogólnie (tak jak ma HBO GO), jedynie do streamowania jednocześnie. 4 osoby oglądają na raz (albo 4 urządzenia lecą na raz), ale logować się można na nieograniczoną liczbę urządzeń, byle nie więcej niż 4 jednocześnie. Tak jest? Pytam, bo póki co logowałem się na swoim TV (i na swój profil na Netflixie, oczywiście), ale chciałbym sobie jeszcze dorzucić PC i telefon. Nie jednocześnie, alternatywnie, ale też bym chciał używać. No i może jeszcze laptop.
Druga ważna kwestia, zakładając, że nie przekroczę limitu 4 osób jednocześnie: czy można w tym samym czasie oglądać Netflixa na tym samym profilu? Np. narzeczona w domu na TV na moim profilu, a ja też na tym samym profilu na laptopie? Czy nie odpali się jeden profil jednocześnie na dwóch urządzeniach?
Dostałem od rodziny Netflixa (dane, nie całe konto) i sobie używam, mogłem utworzyć też własny profil, bo jeszcze było miejsce (bo profile są limitowane, nie?). Teraz się tylko zastanawiam, na ile urządzeń mogę się logować, żeby nikomu nie napaskudzić (bo konto nie jest moje)? Jak dobrze rozumiem, Netflix nie ma ograniczenia co do używanych urządzeń ogólnie (tak jak ma HBO GO), jedynie do streamowania jednocześnie. 4 osoby oglądają na raz (albo 4 urządzenia lecą na raz), ale logować się można na nieograniczoną liczbę urządzeń, byle nie więcej niż 4 jednocześnie. Tak jest? Pytam, bo póki co logowałem się na swoim TV (i na swój profil na Netflixie, oczywiście), ale chciałbym sobie jeszcze dorzucić PC i telefon. Nie jednocześnie, alternatywnie, ale też bym chciał używać. No i może jeszcze laptop.
Druga ważna kwestia, zakładając, że nie przekroczę limitu 4 osób jednocześnie: czy można w tym samym czasie oglądać Netflixa na tym samym profilu? Np. narzeczona w domu na TV na moim profilu, a ja też na tym samym profilu na laptopie? Czy nie odpali się jeden profil jednocześnie na dwóch urządzeniach?
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
Ja niestety mam konto z jednym urządzeniem jednocześnie(bo rodzina sobie załatwiła) i używałem na telefonie, na laptopie, na kompie, czy na czyimś innym komputerze. Jakby były jakieś ograniczenia, to bym już dawno był informowany(lub mój tata). Jeśli chodzi o urządzenia, to wydaje mi się, że jak twoja żona będzie używać np. telewizora, a ty np. kompa, to póki nie przekroczycie 4 urządzeń jednocześnie to będzie raczej spoko. Co ciekawe jak mam to ograniczenie do jednego urządzenia, to mogę z kimś rodziny przeglądać Netflixa jednocześnie, ale jak już ktoś z nas pierwszy odpali jakiś film, to ja mogę nadal przeglądać, ale oglądać już nie mogę, bo już ktoś używa Netflixa. W razie czego w tym momencie na stałe mam zalogowane to konto na telewizorze(Smart TV), na moim Amazon Sticku, na moim głównym komputerze i na moim telefonie. Póki co nic się nie dziejeJasonTodd pisze: Przeszukałem sobie internety i chyba wszystko wiem i rozumiem, ale chciałbym się upewnić.

- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Dzieki! Pobawie sie tez sam i zobacze. Chce sprobowac odpalic tylko moj profil jedboczesnie na 2 urzadzeniach, zobacze, co sie stanie wtedy.
Edit: mozna jednoczesnie odpalic 1 profil na 2 urzadzeniach, sprawdzilem swoj profil na TV i na telefonie i 2 rozne filmy graly jednoczesnie i niezaleznie bez zadnych problemow.
Edit: mozna jednoczesnie odpalic 1 profil na 2 urzadzeniach, sprawdzilem swoj profil na TV i na telefonie i 2 rozne filmy graly jednoczesnie i niezaleznie bez zadnych problemow.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie ma ograniczenia na ilość zalogowanych urządzeń, jest tylko ograniczenie na ilość jednoczesnych urządzeń odtwarzających i zależy od wykupionego pakietu (1, 2 lub 4).JasonTodd pisze: Dostałem od rodziny Netflixa (dane, nie całe konto) i sobie używam, mogłem utworzyć też własny profil, bo jeszcze było miejsce (bo profile są limitowane, nie?). Teraz się tylko zastanawiam, na ile urządzeń mogę się logować, żeby nikomu nie napaskudzić (bo konto nie jest moje)? Jak dobrze rozumiem, Netflix nie ma ograniczenia co do używanych urządzeń ogólnie (tak jak ma HBO GO), jedynie do streamowania jednocześnie. 4 osoby oglądają na raz (albo 4 urządzenia lecą na raz), ale logować się można na nieograniczoną liczbę urządzeń, byle nie więcej niż 4 jednocześnie. Tak jest? Pytam, bo póki co logowałem się na swoim TV (i na swój profil na Netflixie, oczywiście), ale chciałbym sobie jeszcze dorzucić PC i telefon. Nie jednocześnie, alternatywnie, ale też bym chciał używać. No i może jeszcze laptop.
Profile są tylko po to żeby zapamiętać co się oglądało, polepszyć rekomendacje dla danej osoby i ustawić język wyświetlania, równie dobrze można używać jednego profilu, jak się nie korzysta z systemu rekomendacji i pamięta się co się oglądało (jak będziesz używał więcej serwisów streamingowych to polecam stronę upflix.pl żeby pamiętać oglądane produkcje między serwisami i sprawdzać co gdzie jest dostępne).JasonTodd pisze: Druga ważna kwestia, zakładając, że nie przekroczę limitu 4 osób jednocześnie: czy można w tym samym czasie oglądać Netflixa na tym samym profilu? Np. narzeczona w domu na TV na moim profilu, a ja też na tym samym profilu na laptopie? Czy nie odpali się jeden profil jednocześnie na dwóch urządzeniach?
a ja mam pytanie: czy jak mam na 1 urządzenie i wcześniej oglądam na konsoli, a kilka godzin później przerzucam się na telefon, to muszę się wylogować z netflixa na konsoli? Czy to nie ma znaczenia? Nie wiem, czy jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi...