Promocje w Xbox Live Marketplace

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ale ja to wlasnie wiem stad z forum o tym dowiedzialem sie. To ciekawostka, wlasnie wlozylem plyte z Dragon Age , dalem zarzadzaj grami i dodatkami i w rubryce do instalacji mam tylko Awakening :( To chyba cos zmienili, bo przeciez instalowalo sie wraz ze wszystkimi dodatkami :( Fable też wlasnie sprawdzielm bo mam wciaz na dysku i tylko dwa dodatki widnieja :( Tak czy tak przepraszam wszystkich za wprowadzenie w blad. Po prostu jakies czary mary :( :( Ale reke bym dal uciac, ze bylo tak i dzialalo. Dawno z tego nie korzystalem bo sporo gier na One jest do ogrania, dlatego z X360 lezaly i sie kurzyly.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Włączałem tak Fable II z dodatkami (ale niby nie GoTYE), Mafię II (mam edycję kompletną ale wsadziłem tylko płytkę z podstawką), Kingdoms of Amalur: Reckoning, Red Dead Redemption (jak z przykładu Mafii II) czy wspomnianego wcześniej Dragon Age II i zawsze się instalowała goła podstawka (ewentualnie z DLC które miałem do konta przypisane bądź były na płycie - przykład Fable II). Także od początku mi to śmierdziało...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

MS dzisiaj odrzucił mi Revoluta przy płatności za węgierską kolekcję Trine z prajsbuga. Kazali zmienić formę płatności, więc podałem polską kartę i przeszło - wzięli 19,60 zł.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Mi również MS odrzucił płatność wirtualną kartą Revoluta, więc dodałem fizyczną kartę Revoluta, podając te same dane i płatność przeszła (ps. jakiś czas temu Revolut w sekcji bezpieczeństwa karty fizycznej, zablokował domyślne płatności online, musicie je odblokować).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

mi odrzucili platnosc virtualnego revoluta xd to go usunelem podpielem nowego virtualnego revoluta i juz przeszlo ;p
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 787 razy

Wiedźmin 3: Dziki Gon – Edycja Gry Roku Xbox One za 59,99 zł: https://www.microsoft.com/pl-pl/p/the-w ... verviewtab

59,99 zł dla subskrybentów XLG.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Czy jest na forum ktoś, kto ma kupione i ograne (chociaż chwilę) Torchlight II? Gra jest w promocji do godziny 12 bodajże i mnie kusi by ją sobie kupić, ale nie wiem czy jest sens (czytaj: czy konsolowa edycja gry jest zrobiona dobrze i da się grać czerpiąc przyjemność jak w Diablo III czy konwersja konsolowa jest zrobiona na odwal i tylko dla hajsu jak Titan Quest).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 787 razy

Asdivine Hearts II dla XLG na koreańskim Xbox Store: https://www.microsoft.com/ko-kr/p/asdiv ... verviewtab
Ci użytkownicy podziękowali murinus za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wiem, że x360 #nikogo, ale w tym tygodniu MS zaszalał - Far Cry 1, 2 i 4 są w szalenie niskich cenach. 1 i 2 po 3,14 zł, czwórka za 6,21 zł. Myślę, że warto by było w tym tygodniu dać newsa na głównej i serduszka, tym bardziej że FC1 i 2 są we wstecznej.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 3):
TheLastJedikon315Maikeru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Pytanko mam, czy jak kupię Minecraft dla Xbox one w jakiejś kluczykowni to czy na tym samym koncie będzie można również grać na Windows 10?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

tak
Ci użytkownicy podziękowali pjg123456 za ten post:
boskiapollo
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

boskiapollo pisze: 14 cze 2020, o 14:04 Pytanko mam, czy jak kupię Minecraft dla Xbox one w jakiejś kluczykowni to czy na tym samym koncie będzie można również grać na Windows 10?
Wydaje mi się, że nie. Sam najpierw miałem W10, a potem dopiero dostałem od kolegi kluczyk na edycję XBO, no ale fakt faktem - przy zakupie wersji W10 nie dostałem wersji XBO. Z tego co wiem, odwrotnie jest tak samo. Te gry mają cross-multiplayer, ale nie cross-buy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 14 cze 2020, o 16:52
boskiapollo pisze: 14 cze 2020, o 14:04 Pytanko mam, czy jak kupię Minecraft dla Xbox one w jakiejś kluczykowni to czy na tym samym koncie będzie można również grać na Windows 10?
Wydaje mi się, że nie. Sam najpierw miałem W10, a potem dopiero dostałem od kolegi kluczyk na edycję XBO, no ale fakt faktem - przy zakupie wersji W10 nie dostałem wersji XBO. Z tego co wiem, odwrotnie jest tak samo. Te gry mają cross-multiplayer, ale nie cross-buy.
Niestety masz rację. Zasugerowałem się postem @pjg123456 , kupiłem i nie działa. To jest tylko wersja na Xbox one. Na PC trzeba kupić osobno. Swoją drogą kiedyś takie klucze do MS store hulały po 2-3 zł w kluczykowniach a obecnie są po kilkadziesiąt zł. Koniec końców dodałem córce swoje konto na którym miałem kupioną wersję na Win 10 i tak działa. Gra z mojego konta, a ona gra na swoim.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Wlasnie dostalem od MS giftcarda na 42 zl z okazji wyprzedazy gamescom. Gralem sobie w gre i wyskoczyla mi wiadomosc od Xbox Live. W wiadomosci jest "you have been selected", wiec moze nie kazdy dostanie, ale sprawdzcie sobie. Poki co nie wykorzystalem, pobawie sie tym jutro.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Chciałbym kupić grę z amerykańskiego regionu sklepu Xbox Store. Powie mi ktoś, jak to zrobić? Jakiej karty użyć? Czy może być polska karta, czy lepiej użyć Revoluta?
Dokładnie chodzi mi o tą grę: https://www.microsoft.com/en-us/p/princ ... verviewtab
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: 1 wrz 2020, o 11:42 Chciałbym kupić grę z amerykańskiego regionu sklepu Xbox Store. Powie mi ktoś, jak to zrobić? Jakiej karty użyć? Czy może być polska karta, czy lepiej użyć Revoluta?
Dokładnie chodzi mi o tą grę: https://www.microsoft.com/en-us/p/princ ... verviewtab
Polska karta / Revolut nie przejdą. Musiałbyś kupić doładowanie 10 USD w keyshopie.

Mam jednak lepszy sposób. Kup z norweskiego MS Store (https://www.microsoft.com/nb-NO/p/princ ... hl96d1w827) - przejdzie płatność polską kartą i nie trzeba kombinować z adresem. Dodatkowo, cena będzie nieco niższa :piwo:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

remike pisze: 1 wrz 2020, o 11:50
Hemiq pisze: 1 wrz 2020, o 11:42 Chciałbym kupić grę z amerykańskiego regionu sklepu Xbox Store. Powie mi ktoś, jak to zrobić? Jakiej karty użyć? Czy może być polska karta, czy lepiej użyć Revoluta?
Polska karta / Revolut nie przejdą. Musiałbyś kupić doładowanie 10 USD w keyshopie.

Mam jednak lepszy sposób. Kup z norweskiego MS Store (https://www.microsoft.com/nb-NO/p/princ ... hl96d1w827) - przejdzie płatność polską kartą i nie trzeba kombinować z adresem. Dodatkowo, cena będzie nieco niższa :piwo:
Kupione, dzięki. Tylko wywala mi teraz błąd podczas instalacji na Xboxie 360 :trollface:
Trzeba będzie coś pomyśleć by to zainstalować. I tu pytanie. Jak zmienię region na Norwegię to będę mógł pobrać ją normalnie i przenieść się znowu na Polskę? I czy mogę tak przenosić regiony tylko na chwile?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Hemiq pisze: 1 wrz 2020, o 11:59
remike pisze: 1 wrz 2020, o 11:50

Kupione, dzięki. Tylko wywala mi teraz błąd podczas instalacji na Xboxie 360 :trollface:
Trzeba będzie coś pomyśleć by to zainstalować. I tu pytanie. Jak zmienię region na Norwegię to będę mógł pobrać ją normalnie i przenieść się znowu na Polskę? I czy mogę tak przenosić regiony tylko na chwile?
Piszę z pamięci, mogę się mylić, ale region można zmieniać tylko co kilka miesięcy, więc jak teraz go zmienisz, to może być blokada regionu na jakiś czas (która nie wiem czym skutkuje). Ale nie bierz tego, co piszę, jako pewnik.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

JasonTodd pisze: 1 wrz 2020, o 12:40Piszę z pamięci, mogę się mylić, ale region można zmieniać tylko co kilka miesięcy, więc jak teraz go zmienisz, to może być blokada regionu na jakiś czas (która nie wiem czym skutkuje). Ale nie bierz tego, co piszę, jako pewnik.
Z pamięci czyli z niczego :E
P.S. Nic osobistego, po prostu taki tekst mi się przypomniał 😂

A tak na serio. To jak przeniosę region to nie wywali mi tych gier co mam pobrane / kupione? Na Xboxie One (jeszcze go nie sprzedałem) udało mi się zlecić instalacje poprzez przeglądarkę w telefonie i funkcję instalacji zdalnej. Na Xbox 360 takiego czegoś nie ma?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Na Xboxie 360 jest blokada regionalna na gry z innego regionu. Przy 79% pobierania sprawdzany jest region gry i anuluje się pobieranie. Jedyna opcja to VPN. Miałem sporo kombinowania, jak mi kolega oddał swoje stare konto Xbox Live, a było tam trochę gier, których nie ma we wstecznej kompatybilności..
ODPOWIEDZ