Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Bundelek udany jeśli ktoś chciał w Origins pograć. Poza tym Wandersong spoko oraz genialny Finding Paradise jeśli ktoś lubi tego typu gry. Reszta na otarcie łez.
Kuwejt pisze: Szkoda, że na moim sprzęcie nie działa assassins origin.
Mojemu procowi brakuje SSE4.2 instrukcji. Na razie nie będę zmieniać sprzętu bo po co, skoro tylko kilka gier nie zostało poprawnie napisanych.
Na przetarcie łez The Journey Down: Chapter Three pozostał. Dwie pierwsze części bardzo miło wspominam.
Reszta gier to dla mnie gruz.
Obwiniasz deweloperów za to, że masz stary procesor. Ciekawy sposób myślenia.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Obwiniasz deweloperów za to, że masz stary procesor. Ciekawy sposób myślenia.
Tak. Dodatkowo jestem ciekaw, ile zwrotów mieli.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: ... skoro tylko kilka gier nie zostało poprawnie napisanych.
nowa definicja postępu :D wiesz, że SSE4.2 siedzi w prockach od ponad 10 lat? jeśli nic byś w kompie przez taki okres nie wymieniał, to miał byś problemy z większością (nie mówię, że z wszystkimi) obecnych tytułów AAA
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

skoro nie masz SSE 4.2 to masz gorszy procek niz I3 ja pamietam swoj pierwszy procesor z i5 jaki mialem byl to
i5-760 ktorego nabylem troche ponad 9 lat temu i mialem juz w nim ta instrukcje
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Zapewne ma Phenoma, a on nie miał tej instrukcji, nawet wersja 6 rdzeniowa nic tu nie pomoże i OC na procku...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

W innym temacie pisał o LGA775. W kwietniu wymieniałem taką architekturę w komputerze rodziców na nową bo im w pracy biurowej już nie domagała, a on na tym chce jeszcze grać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

To pewnie jakiś Xeon przerobiony z 771 na 775.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Dokładniej X5460. Prawie 12 lat. Ja wtedy kupiłem swojego killera GF8800GT, od którego teraz nawet Intelowska integra jest mocniejsza. Ale to wina Ubi, że takiej prehistorii nie wspiera :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

No skoro więcej mu nie potrzeba do Windowsa 7 czy innego XPka...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Od XPka wara :P
mnie jedynie chodziło o to sformułowanie, że to nie jest wina niedoszłego gracza i jego przedpotopowego sprzętu (sorry, ja ze 3 lata temu używałem jeszcze Athlona XP 2k+, 15 lat, ale przynajmniej wiedziałem jakie to ma ograniczenia), lecz niepoprawnie napisanej gry :D
wielu z nas na pewno spotkało się z miernie napisanymi grami, którym zasobów wiecznie będzie mało, ale to chyba pod taką definicję nie podpada - jak chcesz grę napisaną wyłącznie dla DX12 (są takie??), to nie dziw się, że na karcie wspierającej max DX10 nie podziała
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: jak chcesz grę napisaną wyłącznie dla DX12 (są takie??),
Chyba niezbyt, a nawet jak są próby wprowadzenia DX12 w życie to i tak okazuje się, że zazwyczaj 11 chodzi lepiej. Najlepszy przykład w Battlefieldach :P

Ogółem gry Ubisoftu zawsze chodzą u mnie dużo gorzej niż cała reszta, mimo że w zalecanych wymaganiach jest właściwie to samo.

Zresztą, wymagania Origins:
Wymagania zalecane (do gry w 1080p na ustawieniach wysokich w ponad 30 kl./s):

Procesor: Intel Core i7-3770 3,5 GHz lub AMD FX-8350 4 GHz,
Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 760 lub AMD Radeon R9 280X, ewentualnie inna z minimum 3 GB pamięci,
Pamięć RAM: 8 GB
Spełniam wszystko i to z nadwyżką i gra ma problemy nawet przy wszystkim na LOW i powyłączanym co się da. 30 klatek jest, ale nie daj boże zacznie się więcej dziać na ekranie i widzę, że zaczynają się drgania. Inne gry, choćby wspomniane Battlefieldy, gdzie ledwo spełniam minimalne, chodzą pięknie w 40 klatkach i nawet nie wszystko muszę na LOW ustawiać.
Wymagania minimalne Steep:
PROCESOR: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz lub AMD FX - 4100 @ 3.6 GHz
PAMIĘĆ RAM: 6 GB RAM
KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GeForce GTX 560Ti lub AMD Radeon R7 260X (lista wspieranych kart graficznych znajduje się poniżej*)
Gra się spoko na minimalnych i w najniższej rozdzielczości, ale jak tylko pojawiają się inni gracze na ekranie albo zacznie padać śnieg to wszystko zdycha.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Zgadza się. Więcej mi do siódemki nie potrzeba, ale także - po głębszym zapoznaniu się z tematem piszę, co znalazłem w "darkneće":
1.
Sprawdziłem, że dodano do procka 7 instrukcji, związanych z obróbką tekstu, bez których assassins origins nie dał rady istnieć :/
http://www.cpu-world.com/Glossary/S/SSE4.2.html
Czyżby to było związane z zabezpieczeniem denuvo?
2.
IME - Intel Management Engine wprowadzono od 2008, intel backdoor. Mój X5460 jest z końca 2007. Pewnie mam procek ze starszą wersją backdora.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_I ... processors
https://www.youtube.com/watch?v=Lr-9aCMUXzI
3.
Według mnie, nie warto wydawać pieniędzy na sprzęt, skoro tylko kilka gier (assassins origins oraz quantum break) mi się nie uruchomiło. Reszta gier działa dla mnie w super jakości, w fullhd. Mam 4 jajka + 8gb ramu + gtxa 660 ti. Jak będę zmieniać sprzęt na nowszy, to sobie pogram. No chyba, że zdejmą SSE4.2 ograniczenia. Obawiam się, że do tego czasu ta gra będzie za free, hehe.

Spróbujcie się postawić w mojej sytuacji.
Do tej pory, naprawdę, żyłem w nieświadomości, że jakaś gra może się nie uruchomić na moim piecu... a tu taki klops po zakupieniu tego bundla. Główna gra nie rusza. Dorzucili gruz. Dlatego dla mnie, na ten moment, nieudany bundel. Cieszę się tylko z jednej przygodówki: The Journey Down: Chapter Three.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Według mnie, nie warto wydawać pieniędzy na sprzęt, skoro tylko kilka gier (assassins origins oraz quantum break) mi się nie uruchomiło. Reszta gier działa dla mnie w super jakości, w fullhd. Mam 4 jajka + 8gb ramu + gtxa 660 ti.
Ale wydawać hajs na 7k śmieciogierek na stimie już było warto :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: w fullhd
Patrząc po twoich skrinach na sztimie to daleko im do fullhd :E. No, bo od kiedy 1280x1024 to 1920x1080?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Alloon pisze: w tym momencie nie mozna juz dostac ac origins
Widziałem na GB sprzedają całego bundla za pełną kwotę, więc jeszcze możliwość dostania assassinsa :D
https://steamcommunity.com/groups/group ... 743954349/
Rapisher pisze: Ale wydawać hajs na 7k śmieciogierek na stimie już było warto :E
Wszystkie wg. ciebie "śmieciogierki" działają, nieraz są o niebo lepsze, niż 3a "gierki".
Zapamiętaj: moja kasa, moja decyzja na co wydaję moje pieniądze.
RoyKeane pisze:
Kuwejt pisze: w fullhd
Patrząc po twoich skrinach na sztimie to daleko im do fullhd :E. No, bo od kiedy 1280x1024 to 1920x1080?
Zapraszam do zapoznania się za CAŁĄ biblioteką screenów. Tylko 12k screenów.
To że można podpiąć dwa odbiorniki do kompa i używać naprzemiennie lub w tym samym czasie oba, kolega nie wiedział?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kuwejt pisze: Spróbujcie się postawić w mojej sytuacji.
Do tej pory, naprawdę, żyłem w nieświadomości, że jakaś gra może się nie uruchomić na moim piecu...
Znajdzie się więcej :) Ja miałem taki strzał znikąd zaraz na początku mojego grania na PC - Earth 2150, gra obecnie "dodawana do czipsów", nawet w trójpaku, której demo odpalałem na kompie bez najmniejszego problemu w najwyższych ustawieniach, po zakupieniu oryginału okazało się, że gra nie wykrywa akceleratora 3d w mojej karcie :P Udało mi się przerobić demo tak, by mieć w skirmishu wszystkie mapy itp, ale na pełną kampanię musiałem poczekać do upgrade kompa/karty (po drodze przeszedłem dwie kolejne części, już bez problemów).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Rapisher pisze:
Kuwejt pisze: Według mnie, nie warto wydawać pieniędzy na sprzęt, skoro tylko kilka gier (assassins origins oraz quantum break) mi się nie uruchomiło. Reszta gier działa dla mnie w super jakości, w fullhd. Mam 4 jajka + 8gb ramu + gtxa 660 ti.
Ale wydawać hajs na 7k śmieciogierek na stimie już było warto :E
To jest prawie jak mikrotransakcje kupujesz dużo gier po kosztach zamiast inwestować w komputer, gdzie po ilości gier można coś by do jednostki dołożyć/wymienić. Sam wpadłem w taki wir staram się jakoś wyjść na prostą, ale nie do końca wychodzi :D Realnie jak sobie przeliczyłem ile mam czasu na gry to nigdy bym nie skończył tego co mam a co dopiero grać w gry, które wyjdą i mogą być o wiele ciekawsze... A czasami grać w taki sposób aby przejść grę w jak najszybszym czasie, to w wielu przypadku zatraca to przyjemność z gry - oczywiście gdy produkcja jest spoko :)

Czasem myślę, że część tytułów mógłbym spokojnie posprzedawać i zebrałbym na Switch-a z Zelda :D Gorsza sprawa z grami na PC :/ bo nawet jak mam pudełka to nic z tym nie zrobię :/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Witam łowców mam problem z ostatnim monthly assasins creed dopisał się do mojego konta gdy kliknąłem reavel uplay key myślałem że to działa podobnie jak na steamie że pokaże mi się klucz a tu psikus i dopisało czy jest jakaś szansa by to odkręcić klucz chciałem upchnąć na bazarku warto coś robić czy dać sobie spokój
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jeśli dodałeś grę do swojego konta uplay to raczej nic nie poradzą, ale zawsze możesz napisać do supportu i spytać.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Spytać o co? Czy może odclaimować grę ze swojego konta? Po co? Żeby sprzedać? InstaBan przecież. Nie wolno wg ich regulaminu handlować grami zakupionymi, więć jak kupił i dodał do konta Uplay to zrobił to, co zrobić powinien. Więc pewnie nie będą widzieli problemu a nawety gdyby mogli to nie pomogą, bo sami działaliby wbrew swojemu regulaminowi
ODPOWIEDZ