Ubisoft Connect (Uplay) i Ubisoft Store - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Wczoraj kupiłem SP do Origin, i mam go na koncie, nie grałem, bo nie przeszedłem gry, a nie boostowałem, ale w grze mam informację o dodatkach, mam też te "kosmetyczne" bonusy.
W aplikacji, SP mam pokazane jako "Masz tę grę".

BTW. Dzięki za kod 20% :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

No ja nigdy nie miałem takiego problemu. Zawsze jak coś dokupowałem do Steep czy R6S to od razu było na koncie. Kupowałeś bezpośrednio w sklepie czy przez klienta?
Dostałeś jakiegoś maila po zakupie? Bo ja tylko potwierdzenie płatności z Paypal.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2019, o 18:36 przez Seyonne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Przez Uplay, dodałem kod na 20%, wybrałem PayPal i tam zapłaciłem przypisaną kartą.
Potwierdzenie- tylko na emaila z PayPala.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2019, o 18:42 przez RedEvil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

nie wiem jak jest teraz, bo strona została nieco przebudowana, ale wcześniej trzeba było się kilka razy logować na niezależnych podstronach, jak chciało się coś zrobić w sklepie, zmienić konfigurację konta itp

klient
pisałem już wcześniej o różnych dziwach z moim AC III
inne dziwy, to brak możliwości zrobienia wszystkiego w kliencie - przerzuca cię do przeglądarki, jak chcesz przy koncie pogrzebać
wieczne problemy z aktualizacją przy uruchomieniu - tego kompletnie nie rozumiem. co uruchamiam klienta, to ten próbuje pobrać aktualizację, pobieranie leci aż miło, nagle komunikat "Nieudana aktualizacja Uplay" (jeszcze nie pobrało). nie wiem, czy kiedykolwiek udało mi się poprawnie zaktualizować w ten sposób klienta uplay. chyba tylko poprzez pobranie instalatora przeglądarką

support
w temacie SP do AC O pytałem jedynie, czy można je zakupić jako nakładkę na podstawkę z HB Monthly (koledzy na forum odpowiedzieli w międzyczasie, że problemu być nie powinno, ale skoro już posłałem ticketa ... to czekam)
ze 2 roki temu pytałem ich o to, czy AC IV ma język polski, przynajmniej jako napisy, odpowiedzieli, że nie - kopii czystej od ubi nie mam, bo AC IV to była jedna z pierwszych gier zakupionych na steam (dureń), ale skoro na stimie dają z napisami, to na 99% u nich również taka jest ...
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

No to ja liczę, że im znowu serwery nie wyrabiają. Nie dostałem maila z potwierdzeniem zakupu, tylko na stronie w historii jest, że zakupione. Poczekamy zobaczymy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

ok, dostałem w końcu odpowiedź - zgodnie z informacjami forumowiczów SP z ubistoru działa z podstawką AC O z HBM ... najs
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Oo git ;) To jest dla mnie nadzieja. To za tydzień mi może przypiszą. Akurat powinienem być przy końcu podstawki.

EDIT:
Support Ubi odpisał na tą sprawę po 16h od wysłania ticketu. Ten, który wysłałem wcześniej nie doczekał się odpowiedzi.
W skrócie, według pracowników Ubi, Paypal zablokował mi transakcję. W Paypal niby wszystko jest ok, ale wysłałem wiadomość i do nich z pytaniem. Jak na razie cyrku ciąg dalszy :D zobaczymy jak to się rozwinie.

Ktoś wie ile czasu trwa +- oczekiwanie na odpowiedź od Paypal?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Seyonne pisze: Ktoś wie ile czasu trwa +- oczekiwanie na odpowiedź od Paypal?
+/- w zależności, czy to odosobniony przypadek, czy większa afera.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Różnie, ale najszybciej jest zadzwonić na infolinię. Kiedyś raz dzwoniłem i od ręki sprawę załatwili.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MDA pisze:
Różnie, ale najszybciej jest zadzwonić na infolinię. Kiedyś raz dzwoniłem i od ręki sprawę załatwili.
Heh mi na infolinii chlop sie motał sam nie wiedział jakie mają zasady i zagiołem go i nic nie załatwiłem i wiecej juz dzwonił nie bede, bo paypal to złodzieje ktorzy handluja danymi osobowymi i jak im ich nie podasz to ci nie oddadzą pieniedzy, tak wiec sobie zlodzieje z paypal;a przywłaszczyli moje pieniążki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: zagiołem go i nic nie załatwiłem
XD

Poza offtopem, paypal dosyć szybko reaguje na spory, jeżeli dobrze opiszesz swoją sprawę to spór zakończysz w przeciągu dwóch-trzech dni.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Z Paypalem już się dogadałem. Zajęło mi to 15 minut i wymiana dwóch wiadomości. Kasa poszła i transakcja została pozytywnie zakończona wczoraj. Informacja o tym trafiła do supportu Ubisoftu i czekam dalej. Obawiam się, że teraz to już będę musiał się parę razy upominać i przypominać, bo jak nie będzie na kogo zwalić to już zapewne przestaną być tacy chętni do pomocy ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

W moim przypadku mija miesiąc od kiedy pomoc techniczna psuedo firmy Ubisoft nie potrafi rozwiązać prostego problemu z dlc do AC3.
A bezczelność widać po tym jak sobie "radzą" z problemami które ich przerastają: problem jest "eskalowany" czyt. twoje zgłoszenie samoczynnie się codziennie odnawia i na zawsze pozostanie nierozwiązane.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Po ile najtaniej był SP do Origins? Widzę teraz za 12 euro, z punktami ubi mogę zbić do 9.60 i sie zastanawiam czy warto.
Gra jest prześwietna, dawno mnie tak nic nie wciągnęło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

GG.deals mówi ze historyczna cena to 42.22 z kodem zniżkowym (52.77 bez) :) A z ciekawości, gdzie jest teraz promocja? Bo na stronie ubi nie widzę, a też mnie kusi SP (teraz żałuję, że nie wziąłem Golda, jak kupowałem, a kupowałem przed bundlem...)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Tylko zastanówcie się, czy naprawdę potrzebujecie całego Season Passa i Deluxe. Dwa fabularne dodatki osobno wychodzą taniej niż SP, a dodatkowa misja z (chyba) preordera nie jest nic warta (a do tego jest, ponoć ciągle, zbugowana). Reszta to śmieci w stylu broni czy zbroi podbijające cenę.
[SP 42,22 vs DLC osobno 31,64] + Deluxe 10,54 (historyczne ceny w PLN za gg.deals). Te dwie dychy więcej za SP + Deluxe chyba wolałbym dać na coś innego. Promocja jest na GMG, ale nie dla naszego regionu (ciekawe po co gg.d nam to pokazuje) i jest słaba tak czy siak. Nic tylko czekać na Ubi i wysępić od kogoś punkty na -20% ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Kupiłem SP za 38,38 zł z kodem zniżkowym na ostatniej promocji Ubisoftu (której nie wiadomo czemu gg.deals nie zauważyło). Problem w tym, że jeszcze go nie otrzymałem, bo Ubi sobie mieli moją sprawę :D Jak dla mnie to te 7zł różnicy przy tym to drobnostka, a za te ich punkty kupię sobie materiały do craftowania itemów, żeby nie latać jak popieprzony przez kilka godzin zbierając ten złom :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

ludi108 pisze: GG.deals mówi ze historyczna cena to 42.22 z kodem zniżkowym (52.77 bez) :) A z ciekawości, gdzie jest teraz promocja? Bo na stronie ubi nie widzę, a też mnie kusi SP (teraz żałuję, że nie wziąłem Golda, jak kupowałem, a kupowałem przed bundlem...)
Taka cena w Ubistore z okazji Frenchdays, więc moze tylko na Francję.
Dwa DLC zamiast SP wychodzi 9,90 euro vs 12 za SP.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

MerlinPL pisze: W moim przypadku mija miesiąc od kiedy pomoc techniczna psuedo firmy Ubisoft nie potrafi rozwiązać prostego problemu z dlc do AC3.
A bezczelność widać po tym jak sobie "radzą" z problemami które ich przerastają: problem jest "eskalowany" czyt. twoje zgłoszenie samoczynnie się codziennie odnawia i na zawsze pozostanie nierozwiązane.
Ostatnio kupiłem SP do AC3 i wsio aktywowalo sie ładnie :) jaki u Ciebie problem wystąpił?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Po 6 dniach oczekiwania (jutro miałem robić awanturę) otrzymałem potwierdzenie zakupu a SP do AC Origins znalazł się na moim koncie. Całkowity czas transakcji - 8 dni :D
ODPOWIEDZ