Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

WileTheBest pisze: Czy jeśli wykupiłem w tym miesiącu Monthly i usunę z niego teraz kartę, to gry, które mają być ujawnione tego 5 kwietnia mi przepadną czy nie?
Jeśli już zapłaciłeś 12$ i masz dostęp do early-unlocków to nawet jeśli usuniesz teraz kartę to resztę otrzymasz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Greg pisze: Northgard, Absolver Downfall i Mutant Year Zero : Road to Eden jako Early unlocki :o Chyba pozamiatali :E
Co jest takiego w tych grach? Naprawdę nie rozumiem. Jak dla mnie lipa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Ale mnie wkurzyli z HB, jak kupowałem najpierw Monthly przez PP z podpiętym Revolutem to wzięli hajs z karty, teraz patrze na PP że łajzy obciążyli mi najpierw saldo w pln z przeliczeniem, zamiast znowu Revoluta, mimo iż był cały czas ustawionym niezmiennie podstawowym źródłem płatności, i straciłem już 2 razy na przewalutowaniu :/ Teraz będę za każdym razem anulował i definiował płatność PP i RV od nowa bo nie można łajzom ufać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Coś bardzo kombinują. Miałem spore problemy z zakupem. Najpierw chcieli zrobić "resubscribe" z automatu. Oczywiście nie przeszło bo PayPal nie pozwolił. Dodanie płatności też nie pomogło bo nadal próbowało ściągać kasę nieautoryzowanym kanałem. Dopiero wywalenie wszystkich form płatności i subskrypcja od nawa zadziałało.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

gamingman pisze:
WileTheBest pisze: Czy jeśli wykupiłem w tym miesiącu Monthly i usunę z niego teraz kartę, to gry, które mają być ujawnione tego 5 kwietnia mi przepadną czy nie?
Jeśli już zapłaciłeś 12$ i masz dostęp do early-unlocków to nawet jeśli usuniesz teraz kartę to resztę otrzymasz.
To super, bo je aktywowałem właśnie :D. A tą resztę to jak otrzymam, bo mi piszą, że perki są aktywne, ale jestem unsubscribed? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

WileTheBest pisze:
gamingman pisze:
To super, bo je aktywowałem właśnie :D. A tą resztę to jak otrzymam, bo mi piszą, że perki są aktywne, ale jestem unsubscribed? :D
Normalnie. W bibliotece się pojawią.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Okej, dziękuję :).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

WileTheBest pisze:
gamingman pisze:
Ale perki to nie są unlocki, tylko dostęp do Trove i zniżki -10% w sklepie. Usunięcie płatności to nie to samo co anulowanie subskrypcji. Jak usuniesz kartę czy PP, to jesteś subskrybentem do na tydzień przed nowym monthly. Wtedy system się kapnie, że nie ma hajsu i z automatu anuluje. Natomiast anulować (lub użyć pauzy) możesz wcześniej (np. żeby nie zapomnieć), ale wtedy "perki" tracisz od razu, nawet jeśli masz dłuższą subskrypcję. Odblokują się automatycznie wraz z nowym monthly (lub nową płatnością).
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Soreczka, to moje drugie Monthly w życiu, także wiesz :D. Najważniejsze, że wszystkie gry z Monthly będą dostępne tego 5 kwietnia nawet po tym usunięciu karty. Dzięki za sprostowanie :).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ejże. po anulowaniu subskrypcji nie traci się żadnych perków. Ma się je do końca opłaconego okresu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: Ale mnie wkurzyli z HB, jak kupowałem najpierw Monthly przez PP z podpiętym Revolutem to wzięli hajs z karty, teraz patrze na PP że łajzy obciążyli mi najpierw saldo w pln z przeliczeniem, zamiast znowu Revoluta, mimo iż był cały czas ustawionym niezmiennie podstawowym źródłem płatności, i straciłem już 2 razy na przewalutowaniu :/ Teraz będę za każdym razem anulował i definiował płatność PP i RV od nowa bo nie można łajzom ufać.
A ile Cię mniej więcej wyniosła opłata za przewalutowanie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

raistand pisze: Ejże. po anulowaniu subskrypcji nie traci się żadnych perków. Ma się je do końca opłaconego okresu.
Obrazek
Z oficjalnego FAQ HB, jak ostatnim razem pauzowałem, to właśnie tak było.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Niriles pisze: Z oficjalnego FAQ HB, jak ostatnim razem pauzowałem, to właśnie tak było.
To co zacytowałeś to typowy straszak. Tak. Stracisz perki ale dopiero w nowym, nieopłaconym okresie. Specjalnie anulowałem, żeby sie upewnić, że mam rację. Przy końcu drogi anulowania jest to napisane wyraźniej.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Cypek pisze:
TheLastJedi pisze: Ale mnie wkurzyli z HB, jak kupowałem najpierw Monthly przez PP z podpiętym Revolutem to wzięli hajs z karty, teraz patrze na PP że łajzy obciążyli mi najpierw saldo w pln z przeliczeniem, zamiast znowu Revoluta, mimo iż był cały czas ustawionym niezmiennie podstawowym źródłem płatności, i straciłem już 2 razy na przewalutowaniu :/ Teraz będę za każdym razem anulował i definiował płatność PP i RV od nowa bo nie można łajzom ufać.
A ile Cię mniej więcej wyniosła opłata za przewalutowanie?
około 2 zeta, paypal ma złodziejski kurs, jeszcze jakbym wiedział to samemu przewalutowując wcześniej na dolary wyszłoby mniej :/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Do komiksowych ekspertów - warto te Star Treki brać? https://www.humblebundle.com/books/star ... le_index_7
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja za dolca wziąłem. Głównie dla Star Trek (2011-2016)( these missions re-imagine the stories from the original series in the alternate timeline created by the film) z ciekawości, czy chodziło im o TOS-a. Poza tym jestem zbyt sknerowaty, żeby dać więcej niż dolca za komiksy w bundlu :trollface:
Edit. Przeczytałem 1 tom Star Trek (2011-2016), takie średniawe. Jak lubisz Star Treka to możesz poczytać. Biorąc pod uwagę, że jeden vol. ma 100 stron to za 1 usd się opłaca. Oczywiście o ile nie jesteś purystą i nie uważasz, że nowa alternatywna linia czasowa serii to g..
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

[Humble bundle] Endless Space 2 Digital Deluxe Version ($4.40 au)
https://www.humblebundle.com/store/endl ... xe-edition
w Australii gierka za ~ 10 zł
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

To normalne, ze Humble wymaga by pod PayPalem byla podpieta karta? Mimo, ze sa srodki na koncie?
HB akceptuje revoluta? Wyskakuje mi komunikat, ze cos jest nie tak z karta lub kodem pocztowym. A powinno byc ok, bo wyskakują komunikaty w revolucie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

MyCyLy pisze: To normalne, ze Humble wymaga by pod PayPalem byla podpieta karta? Mimo, ze sa srodki na koncie?
HB akceptuje revoluta? Wyskakuje mi komunikat, ze cos jest nie tak z karta lub kodem pocztowym. A powinno byc ok, bo wyskakują komunikaty w revolucie.
Sub wymaga karty , kiedys wystarczalo podpiete konto bankowe . HB w moim przypadku akceptuje revoluta tego fizycznego
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Napisałem do HB, mówią że to wina PP, napisałem do PP i mówią że niewiadomo dlaczego nie mogli obciążyć karty(Revolut, więc wiadomo czemu, bo to karta prepaid), więc nie wydębię od nich zwrotu. Więc pozostaje brać pojedynczy miesiąc, anulować i kasować zapisaną płatność paypala za każdym razem od nowa dodając przy kolejnym zakupie.

Co do podpinania RV do PP to kiedyś kolega bugmenot napisał mi na disqusie instrukcję i to mi zadziałało do kupna monthly z REVO po ich zacnym kursie.

"Można to obejść i kupować Monthly, dodając kartę Revolut do PayPal'a, i w HumbleBundle wskazując jako formę zapłaty PP. Uwaga!!! Trzeba tylko pamiętać aby po pierwsze wskazać jako domyślne źródło finansowania kartę a nie saldo, i po drugie koniecznie zmienić aby transakcje z tej karty były rozliczane w walucie oryginalnej, a nie przeliczane po wysokim kursie wymiany PP (aby to zrobić wchodzimy w ustawienia, czyli trybik w prawym górnym rogu -> ustawienia płatności -> zarządzaj płatnościami automatycznymi -> ponownie zarządzaj płatnościami automatycznymi, tym razem w lewej kolumnie -> ustaw dostępne źródła finansowania płatności -> opcje przeliczania, przy karcie Revolut -> proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego -> Klikamy "Prześlij" i czujemy się spełnieni, że dokopaliśmy się do tak ukrytej opcji ;) )."
ODPOWIEDZ