Tom Clancy's The Division [PC]

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Siema! :)

Jest ktos chetny pograc ? Dopiero co zaczalem gre, jestem w momencie gdzie musze odbudowac to cale centrum dowodzenia, stacje medyczne, itd :) Dzis po 21 ? :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Od jutra (15.12) rozpoczyna się darmowy weekend z grą: http://tomclancy-thedivision.ubi.com/ga ... 8-76770-32

Byłem ciekaw tego tytułu i w końcu będę miał okazję spróbować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Też od razu dorzucili dziś nowego patcha 2.3 GB, żeby nie było obciachu jutro ;-) Gierkę polecam, choć bez SP troszku traci, to i tak warto choćby podstawkę sobie sprawić :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Sęk w tym, że jeśli się spodoba to potem będzie trzeba wywalić co najmniej x2 tyle co na podstawkę za DLC. Dlatego warto zagrać za darmo i jeśli gra przypadnie do gustu od razu kupić wersję Gold ew. poprosić Mikołaja. Zwłaszcza, że na PC brakuje podobnych gier. Cała nadzieja w tym, że Destiny 2 wyląduje na PC.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

To fakt, ale nie każdy będzie mógł wyskoczyć od razu z kwoty za golda, a tak pogra sobie w podstawkę z 40-60h (licząc DZ) i potem na kolejnej promce sobie dokupi SP, szczególnie, że finalne trzecie dlc (Ostatni Bastion) i tak zaliczyło poślizg, więc jest jeszcze troszku czasu, a promki na The Division będą tylko coraz lepsze :)

Ciekaw jestem, czy jak już ogarną ostatnie dlc, to ogłoszą drugi Season Pass, na kolejny "rok", czy jednak będzie to Division 2 ;-)
Szczerze mówiąc, starczyłoby, żeby dali kolejną duża część NY :D i byłoby po sprawie - względem jedynki mogliby urozmaicić przeciwników, bo to jednak wojny klonów są, no i dać więcej aktywności, przy jednoczesnym podniesieniu lvl końcowego, co fajnie wydłużyłoby rozgrywkę :)

Jak dla mnie, gra zasługuje na ocenę 9/10, dostarcza sporo frajdy, szczególnie w trybie coop ;]
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

TomHa pisze: To fakt, ale nie każdy będzie mógł wyskoczyć od razu z kwoty za golda, a tak pogra sobie w podstawkę z 40-60h (licząc DZ) i potem na kolejnej promce sobie dokupi SP, szczególnie, że finalne trzecie dlc (Ostatni Bastion) i tak zaliczyło poślizg, więc jest jeszcze troszku czasu, a promki na The Division będą tylko coraz lepsze :)

Ciekaw jestem, czy jak już ogarną ostatnie dlc, to ogłoszą drugi Season Pass, na kolejny "rok", czy jednak będzie to Division 2 ;-)
Szczerze mówiąc, starczyłoby, żeby dali kolejną duża część NY :D i byłoby po sprawie - względem jedynki mogliby urozmaicić przeciwników, bo to jednak wojny klonów są, no i dać więcej aktywności, przy jednoczesnym podniesieniu lvl końcowego, co fajnie wydłużyłoby rozgrywkę :)

Jak dla mnie, gra zasługuje na ocenę 9/10, dostarcza sporo frajdy, szczególnie w trybie coop ;]
Jakiś czas temu przysłali mejla z pytaniami co by ludzie chcieli widzieć w grze i no były tam pytania właśnie o rozszerzony obszar NY.

Nie wiem czy gdzieś ogłaszali wyniki ale ja głosowałem właśnie na więcej miejsca.

Underground był ok ale po około 20 godzinach się znudził.
Survival gram raz na jakiś czas i mogę powiedzieć że te dlc wyszło im znakomicie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dzięki za info, gdzieś mi ten mail przeszedł bokiem - albo go nie dostałem :D - fajnie, że chcą rozwijać markę, szczególnie, że potencjał drzemie w niej spory, choćby z racji wielkości mapy, a jeśli podwoją jej objętość - kolejny obszar powinien dorównywać wielkością podstawie - i bardziej urozmaicą od strony questów, to już w ogóle będzie bajka :)
No nic, zobaczymy co zaoferuje ostatnie dlc i kiedy w ogóle wyjdzie :)
Awatar użytkownika
Łowca

Zrobiłem testy DX11 vs. DX12
i5 6600k stock
MSI GTX 1060 Gaming po OC
Ustawienia graficzne na maksa, ile tylko się da
DX11/DX12
KL/s. 42.4/50.2
Typowa liczba klatek/s. 42.7/50.6
Średnie obciążenie procesora 51%/52%
Średnie obciążenie karty graficznej 97%/97%
Test robiony w budowanym teście wydajności
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Jak ktoś chce pograć wspólnie w czasie "Free Weekendu" - PiteroS19 (uplay).
Może się przekonam dzięki temu do zakupu :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Właśnie zacząłem grać i nie bardzo ogarniam. Chciałem pograć solo żeby załapać o co chodzi, ale cały czas wbijają do mnie przypadkowi ludzie. Da się jakoś zablokować drużynę, abym mógł grać solo? Czy to normalne, że na ulicy Manhattanu przypadkowe bandziory zabijają mnie jednym strzałem?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

kmpt pisze: Właśnie zacząłem grać i nie bardzo ogarniam. Chciałem pograć solo żeby załapać o co chodzi, ale cały czas wbijają do mnie przypadkowi ludzie. Da się jakoś zablokować drużynę, abym mógł grać solo? Czy to normalne, że na ulicy Manhattanu przypadkowe bandziory zabijają mnie jednym strzałem?

1.Grupe możesz prywatną zrobić. W czasie gry po naciśnięciu ESC, nie pamiętam jak nazwana jest opcja ale masz całe menu odpowiedzialne za multi.
2.Jeżeli mają dużo większy lvl od ciebie to możliwe.

Edit:
"ESC">Zarządzanie grupą>F
Ostatnio zmieniony 14 lut 2019, o 20:27 przez pesfunplay, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Właśnie zacząłem grać i nie bardzo ogarniam. Chciałem pograć solo żeby załapać o co chodzi, ale cały czas wbijają do mnie przypadkowi ludzie. Da się jakoś zablokować drużynę, abym mógł grać solo? Czy to normalne, że na ulicy Manhattanu przypadkowe bandziory zabijają mnie jednym strzałem?
Jakoś zablokować się to na pewno da, bo ja skończyłem praktycznie całą grę solo i nikt mi się nigdy przypadkowo nie wbił. Niestety już dawno w to nie grałem, więc nie pamiętam jak to zrobić.

Jeżeli przypadkowe bandziory mają znacznie wyższy level niż Ty to bez problemu zabijają jednym strzałem ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dzięki panowie, pograłem trochę solo i chaos jakby mniejszy, no i przeciwnicy przestali mnie zabijać jednym strzałem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Mam następne pytanie. Znalazłem jakąś skrzynkę (a może coś innego?), a po jej otworzeniu wypadły mi 3 itemki na 30 poziomie. Skąd mi się to wzięło i gdzie można zdobyć tego więcej? :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Taka żółta wielka? Zrzut zaopatrzenia? To w ramach SP co tydzień się pojawia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No właśnie nie wiem skąd ja to mam. Wydaje mi się, że zdobyłem to podczas wspólnego wypełniania jednej z misji wątku głównego na początku gry, ale pewności nie mam. Jak zapchał mi się ekwipunek to poszedłem do handlarza i dopiero tam zobaczyłem, że mam w ekwipunku coś, co da się otworzyć i po rozpakowaniu wypadły mi 3 itemki lvl 30. Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem uwagi co to było, ale wydaje mi się, że skrzynka albo klucz. Od tej pory nie natrafiłem na nic takiego i cały czas zbieram jakieś śmieci (na razie dorobiłem się tylko jednej niebieskiej broni, a tak zbieram albo zielone albo białe przedmioty).
Posiadam gołą podstawkę, więc raczej nie jest to nic związanego z DLC.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Wiem, że po 30lvl, jako, że 30lvl to maks, to w formie bonusu lecą itemki, w to ramach braku poziomów.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Masz Season Passa? Ja po kupieniu SP znalazłem kilka skrzynek w ekwipunku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

RedEvil pisze: Wiem, że po 30lvl, jako, że 30lvl to maks, to w formie bonusu lecą itemki, w to ramach braku poziomów.
Ja jestem dopiero na początku drogi, poziom 7 :)
pesfunplay pisze: Masz Season Passa? Ja po kupieniu SP znalazłem kilka skrzynek w ekwipunku.
Nie, mam gołą podstawkę.

Czy to możliwe, że drop jest uzależniony od tego z kim się gra? Na początku grałem z losowymi osobami i chyba właśnie wtedy wypadła mi ta skrzynka, a teraz gram solo i dobrego lootu ani widu, ani słychu :E
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

kmpt pisze: Czy to możliwe, że drop jest uzależniony od tego z kim się gra? Na początku grałem z losowymi osobami i chyba właśnie wtedy wypadła mi ta skrzynka, a teraz gram solo i dobrego lootu ani widu, ani słychu :E
Możliwe że wtedy gdy ginąłeś od strzału grałeś z kimś misję na 30 lvl, jakimś wyższym poziomie(misje w endgame można powtarzać na wyższym poziomie trudności). Wtedy może są dropy skrzynek. Nie jestem pewien, ale możliwe.
ODPOWIEDZ