W promocji walentynkowej karty w bardzo dobrych cenach
https://promocje.x-kom.pl/walentynki?fi ... tegoria[46]
ASUS Radeon RX 570 4GB GDDR5 599 zł! + gra w prezencie

Bo kopanie kryptowalut na kartach padło. Sam się zastanawiam czy brać RX5704GB bo R7850 2GB kupowany w I połowie 2012 r. ma już swoje lata i wydajnością za bardzo nie grzeszy (inna sprawa że mam do ogrania w backlogu gry, dla których i to jest świat i ludzie), ale teraz po ponad 2 latach pakować się w odgrzewanego Polarisa 14nm tak średnio jest sens, skoro za pól roku ma wyjść nowa generacja kart AMD w 7nm.
Jak z 27' nie miałeś problemów to i z 32' nie będziesz miałSkapiradlo pisze:MerlinPL pisze: [...]
Sam własnie dumam czy nie kupić sobie w prezencie na święta AOCa Q3279vwf (32" MVA 2560x1440 z kompletem złącz DSUB/DVI-D/HDMI/DP) ale trochę przytłacza mnie wizja 32" monitora na biurku, mimo że do 27" od 7 lat jestem przyzwyczajony. Taki monitor to całe 780 zł, a posłuży IMHO dłużej niż starzejący się Polaris.
Dzięki za potwierdzenie - zawsze uważałem że nie ma czegoś takiego jak za duży ekran (50" TV podobał mi się do czasu jak nie obejrzałem paru filmów 4k u koleżanki na 65"), ale jendak trochę obawiałem się 32" na biurku.
Można, ale mi to nie przeszkadza.
To już niestety przegrana sprawa. Zdecydowana większość matryc 16:10 to jakieś odpady magazynowe, które wiszą w ofertach sklepów od lat, a te pojedyncze rodzynki, tak jak mówisz, kosztują zdecydowanie za dużo. No i oczywiście pozbawione są większości współczesnych dobrodziejstw jak technologie synchronizacji czy szybsze odświeżanie. Jak ktoś chce monitor w znacznej części do gier a nie samej pracy biurowej jest po prostu skazany na 16:9, nad czym sam od dawna ubolewam. W końcu nie samymi grami człowiek żyje a przestrzeni roboczej na ekranie nigdy za wiele.
Niestety nie ma możliwości odsprzedania tych gier, gdyż nie dostaje się kodów. Ewentualnie jak zrobiłbyś nowe konto i tam je aktywował, tylko sprzedaż konta to już całkiem inna cena.kamil_999666 pisze: Chyba bym sobie wymienił 470 na 570 biorąc pod uwagę te dwie gratisowe gry. Jest jakaś możliwość ich odsprzedania? Ewentualnie widziałem używane na alledrogo po 400-500 w zależności od modelu (gamingowe edycje są zazwyczaj droższe). 470 przeszła by do kompa młodszego zastępując gtx660 co jest już niezłym upgadem a samą 660, pierwszy właściciel, pudło i wszystko za 200 zł można opchnąć.
Możesz bez problemu klucze odsprzedać, tylko AMD jeszcze ich nie rozesłało. Prawdopodobnie dopiero przed lub po premierze pojawią się klucze Steam, więc w przypadku DMC5 będzie to w marcu.kamil_999666 pisze: Chyba bym sobie wymienił 470 na 570 biorąc pod uwagę te dwie gratisowe gry. Jest jakaś możliwość ich odsprzedania? Ewentualnie widziałem używane na alledrogo po 400-500 w zależności od modelu (gamingowe edycje są zazwyczaj droższe). 470 przeszła by do kompa młodszego zastępując gtx660 co jest już niezłym upgadem a samą 660, pierwszy właściciel, pudło i wszystko za 200 zł można opchnąć.
Czyli praktycznie to samo co w Morelach, tyle że AFAIK w X-Comie nie da się zamówić dostawy przez kuriera poczty polskiej tylko kurierów innych firm. Jak dla mnie X-Com z tego powodu odpada. W Morelach dostawa przez kuriera PP 14,90 zł + 5 zł za płatność przy odbiorze, razem 19,90 zł. Karta graficzna czy CPU za kilkaset czy ponad 1k zł to nie popierdółka za parę zł abym za własne pieniądze przez 2 dni był w stresie czy uda mi się odebrać już opłacony towar. Z kurierami firm innych niż PP zawsze mam tak, że dzwoni toto będąc praktycznie pod drzwiami i nie ma mowy by gdzie indziej dostarczył, a jak mnie nie ma to zostawi towar za 1-2k zł w poczekalnie w usługach obok i zadowolony, a tam paczkę może sobie wziąć każdy kto jest akurat w poczekalni. Ja dziękuję za takie przyjemności za własne pieniądze. Miałem tak ze 2-3 razy i NIGDY więcej tych krętaczy i *tralalula*. I nie obchodzi mnie że ma pensję uzależnioną od wyrobienia liczby przesyłek której nie da się dostarczyć w uczciwy, porządny sposób. Kurier PP przynajmniej dzwoni z wyprzedzeniem, często jest w stanie dostarczyć do pracy zamiast pod adres domowy, a jak nawet nie uda się uzgodnić to do odbioru po robocie na Poczcie Głównej gdzie pod koniec dnia i tak często nadaję pisma procesowe. Z kurierem innych firm jeszcze nigdy mi się nie udało normalnie odebrać. No chyba że coś ostatnio w X-Comie się pozmieniało i można zamawiać z płatnością przy odbiorze przez Pocztę Polską.reksiu22 pisze: Znowu grafiki są w promocji https://inspiracje.x-kom.pl/tydzien-komponentow
Gigabyte Radeon RX 570 GAMING 8GB GDDR5 729 zł
ASUS Radeon RX 570 4GB GDDR5 629 zł
Gigabyte Radeon RX 570 AORUS 4GB GDDR5 699 zł
Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 1599 zł