Sklepy z grami

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Hejka.. Mam pytanko, jakie znacie sklepy z grami pudełkowymi zagraniczne? Wczoraj znalazłem sklep GAME i nawet można coś tam " okazyjnie " dostać, troszeczkę taniej niż u nas... Też niektóre t-shirty z gier są w fajnych cenach tam. ;) Znacie jakieś takie sklepy podobne do tego GAME, w którym można kupić w fajnych cenach gry pudełkowe i jakieś gadżety dla graczy/ koszulki? :) Pozdro...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

AliExpress :D Tam jest wszystko, nawet te maskotki z Biedronki.
Ale też Zavvi i Play-Asia przychodzą mi na myśl.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Okej, dzięki! :) a w Polsce jest jakiś sklep, który utrzymuje jakoś w miarę najtańsze gry pudełkowe? Czy to zależy i zmienia się to bardzo często? :D bo ja chyba znalazłem 3kropki jako chyba najtańszy... Może znasz coś innego :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Nie wiem, mało w Polsce kupuję, to się nie znam ;p Tym bardziej, że nie interesują mnie ani pudełka, ani gadżety.
Na głównej masz co chwilę oferty naszych - przejrzyj, to poznasz ceny ;]
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Niriles pisze: AliExpress :D Tam jest wszystko, nawet te maskotki z Biedronki.
Ale też Zavvi i Play-Asia przychodzą mi na myśl.
Alliexpress również mi przyszedł do głowy, jako pierwszy. Hm, jak tak się zastanawiam, to chyba on jedynie spełnia kryteria postawione przez rozmówcę rozpoczynającego ten temat.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

na alliexpress nie ma gier, są tylko akcesoria do pc'ta, albo ja jestem slepy :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Dziwne, że nikt nie podał amazona :gwizdany:
Jest jeszcze base.com
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Czy ktoś zamawial z base.com? Potwierdzenie wysylki mam z 1.12.2017, minęło 3 tygodnie a gry ani śladu.
Wysłane z magazynu w szwajcarii przez SwissPost.
Niestety nie mogę założyć osobnego wątku, dlatego piszę tutaj.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Jeszcze takie są
https://www.shopto.net/
https://www.thegamecollection.net

a o tych mało słyszałem: https://www.365games.co.uk/
http://www.simplygames.com/

Może ktoś jeszcze zna jakieś sklepy?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Czy ktoś zna jeszcze jakieś sklepy z których jest wysyłka gier NTSC - wersje amerykańskie Xbox/PS4? Albo sklepy z Azji, które wysyłają takie gry?

Wiem, że Amazon.com można zaliczyć do takich sklepów jak i play-asia.com. Czy coś jeszcze można znaleźć?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

Refty pisze: Czy ktoś zna jeszcze jakieś sklepy z których jest wysyłka gier NTSC - wersje amerykańskie Xbox/PS4? Albo sklepy z Azji, które wysyłają takie gry?

Wiem, że Amazon.com można zaliczyć do takich sklepów jak i play-asia.com. Czy coś jeszcze można znaleźć?
Videogamesplus.ca kanadyjski sklep, polecam.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

sitek4h pisze:
Refty pisze: Czy ktoś zna jeszcze jakieś sklepy z których jest wysyłka gier NTSC - wersje amerykańskie Xbox/PS4? Albo sklepy z Azji, które wysyłają takie gry?

Videogamesplus.ca kanadyjski sklep, polecam.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Zamawiałeś wielokrotnie stamtąd?
Czytam opinie stąd: https://www.facebook.com/pg/Videogamesplus/reviews/ i ostatnio się pojawiły negatywne. Chodzi głównie o to, że podobno jak jest jakiś problem z przesyłką to jest problem ze skontaktowaniem się ze sklepem.

Może jeszcze są jakieś sklepy gdzie można byłoby zamawiać ze stanów?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

W Videogamesplus.ca zamawiałam sporo gier na 3DS'a i PS Vite - nigdy nie miałam z tym sklepem żadnych problemów. Niektóre przesyłki szły trochę długo, ale były to pojedyncze przypadki. W późniejszym czasie (tak od 2 lat mniej więcej), gry przechodziły przez magazyn w Europie, więc szło jeszcze szybciej. Przyznaję, że nie wiem jak działa support, bo po prostu przez te wszystkie lata nigdy nie musiałam się z nimi kontaktować (od czerwca 2013 miałam 12 zamówień).
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

@Shelia Bardzo dziękuję Ci za informacje o sklepie. Dopiszę sobie go do możliwych do wykorzystania :) W sumie mają nawet co bym chciał, ale cena przekracza 22 EUR i teraz nie wiem czy muszę liczyć się z dodatkowymi opłatami. Poczekam może jak stanieje, chyba że w tym sklepie są stałe ceny - brakuję ok. 5 USD mniej. W Amazonie powyżej 22 EUR od razu dodają mi opłatę, z kolei jak zamawiałem w play-asia nawet do 45 EUR nie miałem doliczonych żadnych dodatkowych opłat.

Jeszcze zastanawiam się nad sklepem Newegg,com ale on zawsze dolicza VAT nie zależnie od kwoty :/ Nawet poniżej 22 EUR cena jest podana z Vat-em.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Gry z Videogamesplus nigdy nie natrafiały na żadną kontrolę celną / dodatkowe opłaty. Głównie dlatego, że na przesyłce zawsze był dopisek "gift" i, em, trochę niższa cena niż ta płatna w rzeczywistości (rachunek przychodził na maila oczywiście z prawdziwą kwotą). A jak później przesyłki przechodziły przez magazyn europejski, to już w ogóle nie było żadnych powodów do obciążania ich dodatkowymi kwotami.

Co do cen - co jakiś czas niektóre gry mają obniżkę na stałe, promocje też pojawiają się u nich w miarę regularnie. Zdarzają się też uzupełnienia braków magazynowych (jeśli dany tytuł nie był wydaniem limitowanym).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

Ja też nie miałem z nimi żadnych problemów. Paczki przychodzą raz szybciej raz wolniej, a idą około 2-3 tyg. średnio. Ja pisałem do nich parę razy i zawsze mi odpisywali. Jedyna wada, to strona sklepu jak z 1999r.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Simplygames ma problem z wysyłką do Polski. To jest ich notka.

"Dues to delivery issues and as advise from our courier, we have had to make the unfortunate decision to SUSPEND all International orders. We expect this to be fixed very soon."

Mam nadzieję że to będzie tak jak sugerują chwilowa przerwa.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja bardzo lubię amazona, nigdy nie miałem problemu z wysyłką do Polski, ani żadnego kłopotu z dodatkowymi opłatami. Także wszystko legit.
ODPOWIEDZ