GG.deals - porównywarka cenowa dla gier

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Sprawdzę to dokładniej. Jeśli pojawią się jeszcze takie przypadki, to daj mi znać zanim usuniesz ręcznie grę z wishlisty.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

U mnie taki sam przypadek przy Pathologic Classic HD jak coś.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Hej, takie coś wydłubałem.

Mamy deale na GTA1 i GTA2 - że są free na Steamie:
https://gg.deals/pl/game/grand-theft-auto-2/

Jednocześnie w kliencie gry nie można dodać do konta (czy nawet kupić). Region w ggdeals jest ustawiony na PL.

Podejrzewam, że te tytuły są częścią jakiejś paczki. Wg. daty na ggdeals gry jako historycznie najtańsze (free) trafiły tam 12 listopada, co przeczy trochę zbundlowaniu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

TheLastJedi pisze: przy alertach na DLC można wybrać DRM jaki chcesz
Lubię to :-)

Próbowałem to znaleźć przy wishliście, ale fakt, że przy alertach ma więcej sensu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Cześć, ciekawi mnie jedna rzecz.

Na wishliście wyświetliło mi się, że można dostać to za darmo:
https://gg.deals/pl/dlc/expansion-europ ... el-dorado/

Szybko sprawdziłem więc i na stronie sklepu wisi cena 7,50 ojro oraz adnotacja "You can ask for a refund if you played for less than 2 hours in a 14 days period after purchase (Credit note will be made on your DLGamer's Wallet)."

Ja rozumiem zwrot refund jako zwrot pieniędzy, ale i towaru, więc pytanie brzmi: czy to błąd ggdeals, czy ten sklep zamierza nam oddać pieniądze nie żądajac zwrotu towaru w zamian?
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

DL Gamer sypie błędami. Wiele produktów oznaczonych jest błędnie jako "FREE". Dopiero jak próbujesz kupić to masz komunikat "this product is not available in your country"

Chyba poprawiają to powoli, ale GG.deals też ma opóźnienie zanim ceny się podmienią.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 107 razy
Kontakt:

Myślę że dla łowców i nie tylko, strona gg.geals już na dobre wpisała sie jako podstawa sprawdzania cen i wyszukiwania najlepszych ofert. Rozumiem dlaczego nie ma tam keyshopów i bazaru. Ma to być strona z "pewniakami" o działaniu międzynarodowym.
Jednak prawie kazdy łowca korzystał z bazaru, G2A i pingwina... ile razy zdazyło sie że zostaliśmy tam oszukani... Jakieś pojedyncze, raczej dość rzadkie przypadki. W moim przypadku po sprawdzeniu ceny na gg.deals, sprawdzam bazar i te podstawowe keyshopy. Trochę to uciążliwe i czasochłonne. Dlatego zwracam się z pytaniem do Remike i Robo006 czy nie można by zrobić jakiejś nieoficjalnej wersji... delta, gamma czy kappa :) które mogłyby zawierać keyshopy a przede wszystkim bazar. Może jakiś "fanowski" mod, dodatkowy programik, rozszerzenie do przeglądarki - jak zwał, tak zwał. Myślę, o czymś nieoficjalnym, o czym na samym gg.deals nie będziemy pisać, ale czym na forum łowców będziemy mogli się między sobą podzielić.
Nie wiem tylko jak to jest od strony technicznej - bo np. na bazarze cena może zmienić się kilka razy w krótkim czasie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Bazaru na pewno nie będzie i było to tłumaczone wiele razy -> gg.deals jest adresowane do społeczności międzynarodowej, chciałbyś by Bazar zalały np. oferty Rosjan?
Wtedy zrobi się z tego zwykły keyshop a nie platforma od Łowców dla Łowców.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 107 razy
Kontakt:

Do Revan.
Pewnie pobieżnie przeczytałeś mojego posta. W 2 zdaniu piszę, to co ty tłumaczysz. Wiem dlaczego tego nie ma. Ale mnie chodzi o nieoficjalną wersję. Pamiętam że ktoś z łowców kiedyś bawił się stroną zmieniając kolory, czy coś tam jeszcze i udostępnił to na forum. Wiele osób było tym zainteresowanych. Chodzi o coś nieoficjalnego, "fanowskiego" co funkcjonować będzie tylko między społecznością łowców. Np specjalne rozszerzenie do przeglądarki które w rogu ekranu będzie pokazywało aktualna cenę danej pozycji. Może z jakiś zastrzeżeniem, że działać będzie tylko z polskim IP? Jestem laikiem, nie chce się tu wymądrzać. Pytam tylko czy jest taka możliwość?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Fajnie gdyby na górnej belce z menu obok bazaru(strona lowcygier.pl) pojawił się odnośnik do gg.deals. Czasami chce się szybko coś wyszukać, a i powinno też pomóc nowym łowcom z poznaniem strony do wyszukiwarki cen :)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Qaikwow pisze: Fajnie gdyby na górnej belce z menu obok bazaru(strona lowcygier.pl) pojawił się odnośnik do gg.deals. Czasami chce się szybko coś wyszukać, a i powinno też pomóc nowym łowcom z poznaniem strony do wyszukiwarki cen :)
Tak będzie, ale póki co jest tam Śledź Okazje.

BTW, Epic Games Store już na GG.deals - https://gg.deals/announcement/epic-game ... -gg-deals/ Rok 2019 dla Steama wygląda naprawdę nieciekawie. Już w tym roku utracili markę Fallout i Call Of Duty. Tutaj z kolei kolejny potentat wykrada im nawiększe hity indie. Ten Hades od twórców Bastiona i Transistora wygląda fajnie. Gość od Genesis Alpha One napisał, że wycofuje się ze Steama. W kolejce czekają kolejni...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

remike pisze: BTW, Epic Games Store już na GG.deals - https://gg.deals/announcement/epic-game ... -gg-deals/ Rok 2019 dla Steama wygląda naprawdę nieciekawie. Już w tym roku utracili markę Fallout i Call Of Duty. Tutaj z kolei kolejny potentat wykrada im nawiększe hity indie. Ten Hades od twórców Bastiona i Transistora wygląda fajnie. Gość od Genesis Alpha One napisał, że wycofuje się ze Steama. W kolejce czekają kolejni...
Valve musi zacząć coś z tym robić, niby zmniejszyli podatek, ale to za mało i głównie dla większych deweloperów. Jak dla mnie steam jest na razie najlepszy, w innych platformach brakuje mi takich funkcji jak np. przeglądarka w nakładce, albo odtwarzacz muzyki.

Żeby nie było off-topu - pisałem to na gg.deals ale nie było żadnej odpowiedzi, wydaję mi się że na podstronie gry fajną możliwością było by sprawdzanie ilości aktualnych graczy lub przekierowanie na steam charts.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

UIprzejmie informuje, że, mając na wiszliscie gre: Disney•Pixar Brave: The Video Game, wchodząc zachęcony cena 3,59zł w ikonke steama, przekierowuje ona do takiego tytułu https://store.steampowered.com/app/667900/Brave/
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: UIprzejmie informuje, że, mając na wiszliscie gre: Disney•Pixar Brave: The Video Game, wchodząc zachęcony cena 3,59zł w ikonke steama, przekierowuje ona do takiego tytułu https://store.steampowered.com/app/667900/Brave/
Poprawiłem ten błąd, jakieś inne "Brave" się przyczepiło do tej karty. Dzięki za zgłoszenie!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Miałem to już dawno napisać i obiecałem Remikowi, że się podziele swoją opinią no ale czasu już nie ma tyle co kiedyś na gierkowanie a z dealsów mi się fajnie korzystało jak szukałem akurat ciekawych promek na wybrane tytuły to napiszę jedyną rzecz jaka mi na ten moment przeszkadza. No może, nie przeszkadza a mi jej poprostu brakuje.
Jak są te przewijane kafelki na górze, te ze strzałeczkami. Dałoby radę strzelić tam kropeczki żebym widział ile jest tch ofert/GA i na którym aktualnie się znajduję? IG ma takie kwadraciki https://scr.hu/RpplawV Wiecie o co chodzi :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Witam,

ja mam pytanie, może źle szukam... ale próbuję znaleźć na tej stronce gier na konsolę, dokładnie chodzi o Fifa 19 na xone. Gdzieś to znajdę, czy strona nie wyszukuje gier na konsole?

Pozdrawiam
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

mwedner pisze: Witam,

ja mam pytanie, może źle szukam... ale próbuję znaleźć na tej stronce gier na konsolę, dokładnie chodzi o Fifa 19 na xone. Gdzieś to znajdę, czy strona nie wyszukuje gier na konsole?

Pozdrawiam
https://lowcygier.pl/?s=Fifa+19
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Czemu jeśli chcę zobaczyć ceny samego ac odyssey ultimate, gold czy deluxe to można wejść na poszczególne i tam są wyłącznie te wersje, a jak chcę zobaczyć tylko podstawkę to pokazuje łącznie z innymi wersjami? Też powinno się dać tylko podstawkę

Poza tym wersja gold pokazuje podstawkę i season pass czyli tak jak powinno być, z kolei wersja ultimate pokazuje tak jak gold zamiast pokazać jeszcze dodatkowo deluxe pack
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Rasiek pisze: Czemu jeśli chcę zobaczyć ceny samego ac odyssey ultimate, gold czy deluxe to można wejść na poszczególne i tam są wyłącznie te wersje, a jak chcę zobaczyć tylko podstawkę to pokazuje łącznie z innymi wersjami? Też powinno się dać tylko podstawkę
To ficzer. Lepsze edycje zawierają gorszą, więc przeglądając gorszą widzisz wszystkie opcje. Jak chcesz tylko standard to masz możliwość wybrania tego w filtrach.
Rasiek pisze: Poza tym wersja gold pokazuje podstawkę i season pass czyli tak jak powinno być, z kolei wersja ultimate pokazuje tak jak gold zamiast pokazać jeszcze dodatkowo deluxe pack
Bo Deluxe Pack nie da się kupić osobno, więc nie mamy takiego DLC w bazie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Dzięki za wyjaśnienie, fajnie jakbyście jeszcze dodali możliwość filtrowania rodzaju DRM w Price history bo to jednak ma znaczenie
Coraz częściej korzystam z tej stronki i bardzo fajnie się rozwija
ODPOWIEDZ