Ale to ze prerorderowcy i ludzie kupujacy na premiere sa beta-testerami od dawna wiadomo.Z hitmanem2 jest ta roznica ze wiekszosc z nas kupila wersje gold za 8 dyszek (wersja gold pewnie niepredko zejdzie do tej ceny) to nie ma co narzekac
Hitman 2
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 15 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Czy wam też wychodzi z rozgrywki w trybie zjawy? Zawsze jak uzyskuję przewagę nad przeciwnikiem to magicznie tracę łączność
Oni sami wychodzą i gra mnie w żaden sposób nie informuje że wygrałem czy to dlatego że beta?

- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
Gra skończona, 7 godzin zajęła mi kampania. Super gierka, szkoda tylko, że w sumie 100 zł prawie dałem za wersję GOLD a w 7 godzin skończyłem tylko. Teraz tylko myślę czy odinstalować i czekać na DLC skoro kampanią jest za mną czy też zostawić. Jak sądzicie ?
- Podziękował: 170 razy
- Podziękowania: 125 razy
- Kontakt:
Też tyle dałem za Hitmana 2 Gold. Myślę, że wszystko zależy od tego, czy chcesz masterować każdą z lokacji i robić praktycznie wszystkie osiągnięcia. Jak tak, to warto, jak nie, to poczekaj na dodatki.
Ja obecnie 64 godziny i nadal gry nie skończyłem, choć samą fabułę przeszedłem w 14 godzin (zaczynając od sezonu 1 i pomału eksplorując wszystkie mapy).
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Teraz to musisz przez pół roku albo rok trzymać na dysku czekając na kolejne elusive targets.
Od siebie dodam że jest to największa bzdura aby w grze singiel player wprowadzać jakieś czasowe i do tego jednorazowe eventy.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
Mniejsza o te chwilowe iventy, bo to musisz rozegrać tylko jeśli zależy Ci na kilku dodatkowych outfitach i może kilku zmyślnych broniach (jest jakieś info, czy będą kolejne? czy może pióro to jednorazowy bonus do i tak pełnego "zasobnika"?). Prawdziwą bzdurą są tryby offline i online. Bez online wiadomo - nie ma wyzwań, odblokowywania broni (tym razem potrzebnych) / outfitów / lokalizacji startowych. Ale nawet, jeśli bez tego można żyć (szkoda, że snajperką, to można by się pobawić tylko w Marakeszu, ale na razie dodatek nie działa), to dobijające jest to ciągłe wczytywanie - a to planszy początkowej, a to przy wczytywaniu zapisów, zapewne ciągniętych z chmury. Po co to w grze SP.
Ja rozumiem, że połączenie z netem jest wymagane dla tabeli wyników, dla kontraktów, dla trybu gry podwójnej (sniper assassin / ghost mode), ale w normalnej rozgrywce singlowej?
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Inne stroje to może nic takiego, ale jeszcze nie spotkałem się z grą (z tych co mnie interesują) aby jakiś bonusów nie dało się zdobyć (przeważnie kupić) kiedyś tam w przyszłości. Przeważnie są te właśnie jakieś skórki czy bronie za zakup przedpremierowy.
A tutaj nie i wuj bo taka jest "idea" tych kontraktów że są jednorazowe. To powinno być rozwiązane w innych sposób np. jako losowość. Wykonujemy misję i dostajemy komunikat że akurat pojawił się ten cel bo fakty są takie że i tak te elusive targets rozgrywamy jako całkowicie nowy kontrakt który możemy pod pewnymi warunkami odrzucić lub powtórzyć.
Z tym trybem online też racja, ale powtórzę taka była "idea" gry. Że masz się wczuć w rolę płatnego zabójcy logującego się do swojego laptopa w poszukiwaniu nowych kontraktów, głównie tych stworzonych przez innych graczy.
A tak naprawdę to zwyczajne zabezpieczenie antypirackie: nie jesteś online to niby możesz grać ale ta gra jest taka "wybrakowana". Nie zapominajmy też o czym że serwery Hitmana (poprzedniej części, a pewnie są wspólne) potrafią co jakiś czas nie działać. Może konserwacja a może po prostu ktoś ma gdzieś czy działają. Pozostaje jeszcze pytanie jak będzie funkcjonować gra gdy stwierdzą że kończą do niej wsparcie.
A tutaj nie i wuj bo taka jest "idea" tych kontraktów że są jednorazowe. To powinno być rozwiązane w innych sposób np. jako losowość. Wykonujemy misję i dostajemy komunikat że akurat pojawił się ten cel bo fakty są takie że i tak te elusive targets rozgrywamy jako całkowicie nowy kontrakt który możemy pod pewnymi warunkami odrzucić lub powtórzyć.
Z tym trybem online też racja, ale powtórzę taka była "idea" gry. Że masz się wczuć w rolę płatnego zabójcy logującego się do swojego laptopa w poszukiwaniu nowych kontraktów, głównie tych stworzonych przez innych graczy.
A tak naprawdę to zwyczajne zabezpieczenie antypirackie: nie jesteś online to niby możesz grać ale ta gra jest taka "wybrakowana". Nie zapominajmy też o czym że serwery Hitmana (poprzedniej części, a pewnie są wspólne) potrafią co jakiś czas nie działać. Może konserwacja a może po prostu ktoś ma gdzieś czy działają. Pozostaje jeszcze pytanie jak będzie funkcjonować gra gdy stwierdzą że kończą do niej wsparcie.