https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=111682
Ponad 100.000 osób kupiło.
A steamcharts w tej chwili pokazuje prawie 11k osób grających.
Gra cały czas utrzymuje się na pierwszym miejscu w bestsellerach steama.
Pozytywne opinie graczy rosną. Przedwczoraj 37%, a dzisiaj już 54%.
World War 3 - dyskusja ogólna
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Grałem przy okazji zamkniętej bety, bo miałem kod z dobrych źródeł, potem się okazało że gra na koncie mi została. Ogólnie to uboższa wersja battlefielda, ale kto wie, może się jej powiedzie. Zwłaszcza dla ludzi ze wschodu może być atrakcyjna ze względu na miejsca walk.
EDIT - meh, dziś okazało się, że tydzień po aktywacji wydawcy postanowili mi cofnąć ważność klucza. Szkoda, bo tak to nie zakupię wcześniej niż nie załatają porządnie tej gry i nie spadnie cena poniżej 50 zł. Osobiście bardziej wypatruje Insurgency: Sandstorm
EDIT - meh, dziś okazało się, że tydzień po aktywacji wydawcy postanowili mi cofnąć ważność klucza. Szkoda, bo tak to nie zakupię wcześniej niż nie załatają porządnie tej gry i nie spadnie cena poniżej 50 zł. Osobiście bardziej wypatruje Insurgency: Sandstorm
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
Ja mam mieszane uczucia. Dostałem kod na 4 dniową betę i nie pograłem bo byłem jednym z bardzo licznych, których dotknął problem "black screen'a"
Poczekam na rozwój sytuacji aż boom na grę minie i wtedy się zdecyduję czy kupować
Poczekam na rozwój sytuacji aż boom na grę minie i wtedy się zdecyduję czy kupować
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
https://strefainwestorow.pl/artykuly/sp ... -51-spadki
Czyżby wkrótce bundle a może F2P?Paniczna wyprzedaż dotknęła kurs akcji The Farm 51 - spółki gamingowej, która w ostatnich dniach rozgrzewała do czerwoności wyobraźnię inwestorów. Euforia po najważniejszej w historii studia premierze – chodzi o World War 3 - trwała dokładnie dwie sesje. Potem kurs konsekwentnie się osuwał i obecnie znalazł się poniżej poziomów sprzed premiery WW3.
Od szczytu notowania akcje The Farm 51 straciły na wartości ponad 40%
W tej chwili serwis Steam Spy - monitorujący sprzedaż gier na Steam - szacuje, że sprzedaż World War 3 oscyluje pomiędzy 200 – 500 tys. sztuk. To zdecydowanie za mało, aby uzasadniać wycenę obecną spółki na poziomie 200 mln zł. Nie wspominając już o 350 mln zł, jaka była w szczycie notowań.
Niepokoić inwestorów może też spadająca aktywność graczy, która konsekwentnie postępuje. Przekreśla ona możliwość wprowadzania mikropłatności w grze. W poniedziałek 12 listopada według Steam Spy, w szczycie w WW3 grało 1200 osób, niemal o 90% mniej, niż w szczytowym momencie zaraz po premierze. Ocena samej produkcji już się znacząco nie poprawia i całościowa ocena pozostaje mieszana.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
A co ma gra z KS do rzeczy?
Zresztą, i tak mówili, że WW3 będzie f2p, więc możliwe, że zamiast dalej doić na EA to po prostu przejdą szybciej na f2p albo będzie niedługo rozdawane od lewa do prawa jak Quake Champions.
A jak nie wyjdzie, to wiadomo, porzucenie