Pochwal się nowym zakupem

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Hemiq pisze: Dysk Seagate 1 TB za 110 zł z lombardu - bo do Xboxa 360 nowy nie jest mi potrzebny :E
Obrazek
Assassin's Creed: The Ezio Collection również z lombardu, kosztował mnie całe 25 zł (jak widać po naklejce w dolnym prawym rogu :trollface: ) - wydanie niemieckie, ale gra w języku polskim :D
Obrazek
FIFA Street i UFC Undisputed 3 po 20 zł za sztukę. UFC od EA to nie dla mnie, a nowszej ulicznej kopaniny nie ma :(
Obrazek
Za dysk przeplaciłes, trzeba bylo mowic to bym sprzedał 1TB WD Blue za 100zl ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Życie :trollface:
Specjalnie dysku nie szukałem. Trafił się za znośną cenę, a i dysku na konsoli brakowało to wziąłem :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: Kloc już siedzi wpięty w blaszaku, ale łojezu jak mi się nie chce stawiać i konfigurować nowego systema... może w weekend jakoś siądę
To sklonuj starego systema na nowy dysk i po problemie :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: O, właśnie też kupiłem sobie 240GB (jak zwykle bezczelne kłamstwo - miejsca jest tylko ledwie 223GB) Goodrama tyle że IRDM Pro 240GB IRP-SSDPR-S25B-240
Może przepłaciłem, ale wolałem mieć więcej spokoju w postaci dłużej gwarancji no i podobno niby trwalszej pamięci.

"Spokoju" od Shitrama? Chyba żartujesz. CL100 to jest chyba najgorszy syf na rynku, IRDM Gen2 dopiero co miał skandal z zastąpieniem NAND flash gorszymi jak już przeszły testy w redakcjach, ale oznaczenia modelu nawet o jotę nie zmienili. Potem ściemniali że wszystko trzyma założone normy.
Miałem podobne jazdy z RAM w 2009 r. gdy dali kostki 1066 MHz, a na naklejkę i do SPD wpisali 1333. Podziałały w miarę OK miesiąc, potem przez kolejne 5 sypały BSODami w losowych momentach, aż padły na amen że memtest po paru sekundach tylko cały ekran na czerwono wywalał. Poszły na gwarancję i te kundle przysłały fabrycznie zapakowane takie same przetaktowane moduły. Sprzedałem ze stratą znajomemu do konfigu AFAIR z jakimś C2Q obsługującym max 1066 MHz na magistrali pamięci uprzedzając że to wbrew naklejce moduły 1066 i nie narzekał, czyli z zadeklarowaną częstotliwością Qimondii działały OK. Kosztowało mnie to pół roku nerwów by nie oddychać za głośno przy komputerze, bo będzie BSOD. Na kupionych w to miejsce HyperX'ach zero problemów nie tylko na 2, ale i na bardziej obciązających kontroler w CPU 4 modułach dwustronnych. Od tej pory obiecałem sobie że nigdy więcej nic od tych kombinatorów (bo inaczej sprzedawania kości 1066 jako moduły 1333 nazwać nie potrafię) i jak widać po skandalu z flasem w IRDM gen2 to prawidłowe podejście, bo co jakiś czas oni już tak mają - tu jest opis całej sprawy:
https://www.purepc.pl/pamieci_masowe/te ... _wydajnosc
Zwracam uwagę na zdjęcie PCB w tym artykule - wygląda na to, ze Goodram kupuje po prostu chińskie noname które są akurat najtańsze dając swoje logo. Też mi "spokój i zaufanie do marki" ;>

Kloc już siedzi wpięty w blaszaku, ale łojezu jak mi się nie chce stawiać i konfigurować nowego systema... może w weekend jakoś siądę
Luzik - ja trzymam w pudełkach od połowy czerwca mobo, nowy RAM, CPU, obudowę i chłodzenie wodne oraz przygotowane do podmiany grafikę i SSD. Nawet 4 rdzeniowy CPU włożyłem do tej nowej płyty i od czerwca siedzę na downgrade z CPU 2-rdzeniowym i jakimś starym GF7300GT by tylko grafika się zgadzała. Uczy cierpliwości jak Win10 b18.03 zacznie się rozpychać i zajmować 50-70% mocy na antimalware i telemetrię. Ale jeszcze bardziej nie chce mi się tego składać do kupy, a właściwie zrobić backupu całości danych - przede wszystkim macierzy RAID podpiętej do mobo, bo obawiam się że nie przezyje przekładni z AMD710 -> AMD950 jako kontroler hosta RAID :(
Ostatnio zmieniony 28 paź 2018, o 17:33 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Nie kupił ktoś tutaj może Soul Calibura nowego z koszulką z Geraltem? A jeśli tak, to czy można prosić o zdjęcie? Widziałem dzisiaj w sklepie to wydanie i zrobiłem szybki research na telefonie, ale nie mogłem znaleźć żadnej fotki (a na opakowaniu oczywiście wizualizacji brak).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: "Spokoju" od Shitrama? Chyba żartujesz. CL100 to jest chyba najgorszy syf na rynku, IRDM Gen2 dopiero co miał skandal z zastąpieniem NAND flash gorszymi jak już przeszły testy w redakcjach, ale oznaczenia modelu nawet o jotę nie zmienili. (...) i jak widać po skandalu z flasem w IRDM gen2 to prawidłowe podejście, bo co jakiś czas oni już tak mają - tu jest opis całej sprawy:
Widzę że trafiłem na cichego wielbiciela firmy Goodram :trollface:
Ale, jeśli to trochę ciebie uspokoi to owszem - o zamieszaniu z wersją IRDM Gen2 (IR-SSDPR-S25A-240) słyszałem to i owo... i dlatego właśnie kupiłem IRDM Pro (IR-SSDPR-S25B-240) które wciąż PONOĆ mają status sprawdzonych, działają na starszym-lepszym kontrolerze S10 a nie S11 i wciąż na MLC. No i którym dają jednak te 5 lat gwarancji (tamtym tylko 3).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

RenorMirshann pisze: Nie kupił ktoś tutaj może Soul Calibura nowego z koszulką z Geraltem? A jeśli tak, to czy można prosić o zdjęcie? Widziałem dzisiaj w sklepie to wydanie i zrobiłem szybki research na telefonie, ale nie mogłem znaleźć żadnej fotki (a na opakowaniu oczywiście wizualizacji brak).
https://www.olx.pl/oferta/koszulka-soul ... x9fRK.html
Takie coś ?

Jeszcze takie coś znalazłemObrazek :
Ostatnio zmieniony 28 paź 2018, o 17:39 przez Hardkor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: "Spokoju" od Shitrama? Chyba żartujesz. CL100 to jest chyba najgorszy syf na rynku, IRDM Gen2 dopiero co miał skandal z zastąpieniem NAND flash gorszymi jak już przeszły testy w redakcjach, ale oznaczenia modelu nawet o jotę nie zmienili. (...) i jak widać po skandalu z flasem w IRDM gen2 to prawidłowe podejście, bo co jakiś czas oni już tak mają - tu jest opis całej sprawy:
Widzę że trafiłem na cichego wielbiciela firmy Goodram :trollface:
Ale, jeśli to trochę ciebie uspokoi to owszem - o zamieszaniu z wersją IRDM Gen2 (IR-SSDPR-S25A-240) słyszałem to i owo... i dlatego właśnie kupiłem IRDM Pro (IR-SSDPR-S25B-240) które wciąż PONOĆ mają status sprawdzonych, działają na starszym-lepszym kontrolerze S10 a nie S11 i wciąż na MLC. No i którym dają jednak te 5 lat gwarancji (tamtym tylko 3).
HelDoRe pisze: To sklonuj starego systema na nowy dysk i po problemie :)
Zacna rada milordzie, ale nie ma mowy... stary zabagniony, orka mu się należała prędzej czy później.
Ale i tak mi się nie chce :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

No własnie widze, miała być orka w weekend z tego co kojarzę ;-p
Jak mieszkasz blisko, flacha w jedną rękę komp w drugą i dawaj do mnie ;)
lewriczin pisze:
HelDoRe pisze: To sklonuj starego systema na nowy dysk i po problemie :)
Zacna rada milordzie, ale nie ma mowy... stary zabagniony, orka mu się należała prędzej czy później.
Ale i tak mi się nie chce :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Z tymi GoodRamami było tak, że to starszy sampel miał gorsze wyniki. Nowszy po zmianie kontrolera wyciągał wyższe prędkości. Więc ten skandal wcale skandalem nie był.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: Z tymi GoodRamami było tak, że to starszy sampel miał gorsze wyniki. Nowszy po zmianie kontrolera wyciągał wyższe prędkości. Więc ten skandal wcale skandalem nie był.
Całość jest opisana w artykule na PurePC - PR Goodrama tak potem opisywał całą sprawę by jakoś wyjść z twarzą. No i zaufania do firmy nie poprawia to, że brandują najtańsze chińskie konstrukcje noname (zdjęcie płytki na PurePC). SSD firm które robią praktycznie całość (Samsung, w niektórych SSD Crucial/Micron/Marvell oraz po części Intel - ufam, choć paść może wszystko). Takiemu kupowaniu chińskich OEMów nie. Plus opisane wcześniej osobiste problemy z fałszowanymi modułami DDR3 powodują że trudno dziwić się że mam zerowe zaufanie do tego importera, bo producentem można go nazwać dopiero przy dużej dozie wyrozumiałości.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Obrazek
Clevo N950TP6, gdyż nie miałem siły targać mojego pudła stacjonarnego w delegację.
i5-8400, 8GB, GF-1060, Samsung EVO 970 256GB
Dodatkowo Win10 Home, ale z czasem powalczę o Linuksa obok niego.
Czekam jeszcze na BlackF aby zakupić kolejny SSD z 1tb na dane i można korzystać w pełni.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2018, o 18:48 przez buri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2423 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

buri pisze: Obrazek
Clevo N905TP6, gdyż nie miałem siły targać mojego pudła stacjonarnego w delegację.
i5-8400, 8GB, GF-1060, Samsung EVO 970 256GB
Dodatkowo Win10 Home, ale z czasem powalczę o Linuksa obok niego.
Czekam jeszcze na BlackF aby zakupić kolejny SSD z 1tb na dane i można korzystać w pełni.
Albo Google zgłupiał albo nie ma tego modelu
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Clevo N950TP6 - tak literka się przestawiła, jeszcze muszę powalczyć z tym skalowaniem programów do 125% bo trochę obraz rozmazują.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Od wczoraj w budzie siedzi rtx 2070 - jestem wiecej niz zadowolony - przykladowo w 1440p No man sky 110fps,Forza7 ponad 100, Just cause 3 110 fps(na gtx970 dostawalo takiej czkawki ze grac sie nie dalo)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Obrazek
Słabo z oświetleniem, ale widać, co to :P The Edge: Dawnfall, ogromne i ciężkie pudło. Kupione na Kickstarterze, czekałem na nie... ponad rok. Oby było warto.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

aRo pisze: Obrazek
Słabo z oświetleniem, ale widać, co to :P The Edge: Dawnfall, ogromne i ciężkie pudło. Kupione na Kickstarterze, czekałem na nie... ponad rok. Oby było warto.
Właśnie kusi trochę, bo trwa zbiórka na drugi print. Ale jeszcze na Nemesis się troszkę poczeka, plus inne tytuły nadal nie ruszone i się zastanawiam czy znów kasę ładować, skoro niby Warhammer Underworlds jest odrobinę podobne a mam pełną kolekcję.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Zakupiłam sobie taką paczkę gierek w lombardzie, za 149 zł, myślę, że dla samego Crasha się opłacało :) chociaż nie wiem, kiedy w to wszystko pogram, bo jest Red Dead Redemption xD
Obrazek

Gościnny występ z tyłu użytkownika Bolesna Prawda
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

Nowe pamiątki
Obrazek

Rodzina w komplecie xD
Obrazek
Awatar użytkownika