Promocje na konsolę PS4 i PS4 Pro

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Atton29 pisze: A faktycznie te Slimy nic, a nic sie nie grzeja i cichusienko chodza?
gram w słuchawkach, nie mam zdania.
Na pewno ciszej niż FAT i PRO, głośniej niż Xbox X.
Pewnie są cichsze i głośniejsze slimy. Mój jest dosyć cichy. Jak śpi...
MDA pisze: Dlaczego kiepsko współpracuje? Aż ciekaw jestem o co chodzi. Moja działa bardzo dobrze z dyskiem zewn.
może to zależy od dysku. Sprawdzałem kilka - i jest kiepsko. Jest wybredna. Odświeżanie zawartości trwa wieki. Kopiowanie z dysku na konsolę i na odwrót trwa wieki. Lepiej wsadzić większy dysk wewnętrzny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jedno mnie jeszcze nurtuje pytanie, kiedys pisales, ze kupiles wersje Pro i oddales jednak do sklepu, obecnie masz Slim, czemu tak wybrales?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Atton29 pisze: Jedno mnie jeszcze nurtuje pytanie, kiedys pisales, ze kupiles wersje Pro i oddales jednak do sklepu, obecnie masz Slim, czemu tak wybrales?
Podejrzewam, że chodzi o zbyt niski przyrost wydajności w stosunku do ceny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wlasnie jestem ciekaw. Roznica w cenie nie jest jakas powalajaca, cos okolo 400zl, a niektore gry wygladaja rzeczywiscie ladniej i dzialaja szybciej. Mialem prownanie w Assassinach co maja latke pod Pro i Falloucie 4 co latki nie ma, a mimo to wyglada ladniej, grafika jest jakby gladsza i loadingi znacznie szybsze.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Atton29 pisze: Wlasnie jestem ciekaw. Roznica w cenie nie jest jakas powalajaca, cos okolo 400zl, a niektore gry wygladaja rzeczywiscie ladniej i dzialaja szybciej. Mialem prownanie w Assassinach co maja latke pod Pro i Falloucie 4 co latki nie ma, a mimo to wyglada ladniej, grafika jest jakby gladsza i loadingi znacznie szybsze.
Slim w promo chodzą za 900 zł. Pro za 1500?(z wyjątkiem pricebugów). To te 400-500 zł warto oszczędzić na gry. Gdyby nie wychodziła PS5 za 2 lata, to może bym się skusił na pro w promocji. Ale w tej chwili to raczej nie ma sensu do tv FHD,
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: Jedno mnie jeszcze nurtuje pytanie, kiedys pisales, ze kupiles wersje Pro i oddales jednak do sklepu, obecnie masz Slim, czemu tak wybrales?
Brawo za pamięć :macha:

Oddałem do sklepu i jeszcze dostałem za to parę złotych ;)
Kupiłem slim i gram na tym na codziennie, bo jest to wyższa kultura pracy. Właśnie ze względu na głośność, "ogrzewanie" i zużycie prądu. A w multi i tak nie zwraca się uwagi na grafikę. Zwłaszcza w HD. Tragedii nie ma, a ja i tak coraz gorzej widzę.
Mam też Pro z Black Friday. Miałem znowu zwrócić, bo to jednak kawał grzmota, ale... Czaiłem się dwa miesiące i termin zwrotu przepadł. A i ta cena już się nie pojawia - w porównaniu do 1. zakupu w kieszeni zostało kilkaset oszczędzonych i parę zarobionych złotówek ;). Teraz prosiak tylko do VR, a slim hula niemal na okrągło.
Inna sprawa, że wywala się niemal co drugi dzień...
A HDD z prosiakiem działa ok. Lepsze zasilanie na USB?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Thx za odpowiedz, dokladnie celuje w moje przekonania jakie do tej pory zdazylem zgromadzic :) Jestem spokojniejszy :D
Aby nie wywalala co drugi dzien zrob odbudowe bazy danych ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

MDA pisze: Gdyby nie wychodziła PS5 za 2 lata, to może bym się skusił na pro w promocji. Ale w tej chwili to raczej nie ma sensu do tv FHD,
Czyli tak patrzac na spokojnie masz na oko z 5 lat spokoju. Na premiere raczej strach kupowac (masa przypadlosci wieku niemowlecego), niech inni testuja za wlasne pieniadze. Zdecydowanie lepiej poczekac tez na wersje Slim :D i akurat nowe fajne gry sie zdaza pojawic. Troche czasu tez potrzeba na ogranie wszystkich hiciorow z PS4.

A co sie tyczy tej roznicy ceny, to patrzylem na normalne obecne ceny w sklepach: Slim 1tb + Fifa19 = 1599, Pro + Spiderman = 1929, albo gola za 1749zl
https://www.euro.com.pl/konsole-playsta ... k=mainnavi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Opłaca się czekać na ten Black Friday, ewentualnie promocje świąteczne ? Ile można szacunkowo zyskać ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Do Black Friday zostało 20 dni, więc moim zdaniem warto jednak poczekać jeszcze ten czas. Jeśli spadną ceny Xbox one X to SONY być może walną mocne obniżki na PS4. Pytanie tylko jak to wygląda ten Black friday? Czy to nie będzie tak, że trzeba będzie mieć duże szczęście aby się załapać na promocję? Że będzie na amazonie np. 150 konsol w obniżonych cenach i wyścig kupujących kto się załapie?`
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Tiduss pisze: Czy to nie będzie tak, że trzeba będzie mieć duże szczęście aby się załapać na promocję? Że będzie na amazonie np. 150 konsol w obniżonych cenach i wyścig kupujących kto się załapie?`
na cyfrowe gry ciężko się czasem załapać, a co dopiero na konsolę ;) Jak będzie tanio, to handlarze wykupią.
Awatar użytkownika
Łowca

No tak ;)
A i jeszcze taka sprawa bo może ktoś się orientuje. Jak wiemy 23 listopada będzie "Black friday", a 3 dni później "Cyber Monday". Czy może być tak, że np. na amazonie będzie obniżka PS4 na "Black Friday", a 3 dni później na "Cyber Monday" jeszcze lepsza cena? Bo tak coś czuję, że można wtedy albo się miło zaskoczyć albo mocno rozczarować gdyby przyszło czekać na "CM" a tu cena PS4 w górę :O

p.s- Nie to, że jestem jakimś sknerą, że muszę mieć PS4 koniecznie jak najtańszym kosztem. Gdyby teraz był np. Maj 2018 to bym brał w cenie w jakiej by było i tyle. Ale w moim przypadku właśnie teraz nadszedł moment kiedy chcę zakupić PS4, i skoro tak się złożyło, że lada chwila "te dni" to czemu nie poczekać ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Już jest wiadomo (bo Sony zapodało oficjalny filmik z cenami), że w USA na Black Friday PS4 slim będzie w cenie 199$ i PS VR+ kamerka+ 2 gry za 199$. (Ceny PS4 Pro nie podali). Ciekawe czy Sony postąpi godnie i te ceny w UE będą na poziomie 199€. Nie to, że jakby dali w UE za 220€ to jakoś wielce bym to odczuł. Ale chodzi o zwykłą uczciwość i równe traktowanie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Oby bo to bardzo dobra cena się wydaje
Awatar użytkownika
Łowca

Tiduss pisze: Już jest wiadomo (bo Sony zapodało oficjalny filmik z cenami), że w USA na Black Friday PS4 slim będzie w cenie 199$ i PS VR+ kamerka+ 2 gry za 199$. (Ceny PS4 Pro nie podali). Ciekawe czy Sony postąpi godnie i te ceny w UE będą na poziomie 199€. Nie to, że jakby dali w UE za 220€ to jakoś wielce bym to odczuł. Ale chodzi o zwykłą uczciwość i równe traktowanie.
Również widziałem ten filmik. Pytanie, gdzie będą takie ceny? W oficjalnych sklepach Sony?
Awatar użytkownika
Łowca

Ceny dotyczą USA, ze sklepów które się zadeklarowały widziałem m.in. Target, Best Buy, Walmart. Promocja zacznie się w przedziale od 18 do 22 listopada (niektóre sklepy 18, niektóre 22), więc tak naprawdę przed Black Friday. Myślę, że w EU może być podobnie i najlepsze promocje wystrzelają się przed 23.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Troche to nie przemyslane moim zdaniem. Juz teraz jest cala masa promocji na gry w swietnych cenach, a konsole sa nadal drogie. Powinno byc zgola inaczej: powinny byc teraz obnizki cen na konsole, wtedy wiecej ludzi kupiloby nowe konsole, a co za tym idzie i cala mase gier. Chyba, ze to dziala tak, ze zachecaja ludzi dobrymi cenami gier, tak by nie mogli sie doczekac i, przebierajac nogami ze zniecierpliwienia, kupowali konsole w normalnej cenie :D Sprytny ten marketing, taki psychologiczny hihi. A moze to tylko my orientujemy sie w cenach gier i konsol, a statystyczny Kowalski pojdzie i kupi wtedy gdy ma pieniadze, gdy ma czas, gdy mu sie zachce :D i wcale nie zaleznie od ceny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Atton29 pisze: Troche to nie przemyslane moim zdaniem. Juz teraz jest cala masa promocji na gry w swietnych cenach, a konsole sa nadal drogie. Powinno byc zgola inaczej: powinny byc teraz obnizki cen na konsole, wtedy wiecej ludzi kupiloby nowe konsole, a co za tym idzie i cala mase gier. Chyba, ze to dziala tak, ze zachecaja ludzi dobrymi cenami gier, tak by nie mogli sie doczekac i, przebierajac nogami ze zniecierpliwienia, kupowali konsole w normalnej cenie :D Sprytny ten marketing, taki psychologiczny hihi. A moze to tylko my orientujemy sie w cenach gier i konsol, a statystyczny Kowalski pojdzie i kupi wtedy gdy ma pieniadze, gdy ma czas, gdy mu sie zachce :D i wcale nie zaleznie od ceny.
Albo wolą zarobić na klientach, którzy już mają konsolę grami, które są w promocji, a tydzień później sprzedawać konsolę taniej, aby nowi nabywcy zapłacili za gry pełną cenę, bo konsola zarabia na siebie grami, czyli wycisną więcej kasy, bo zarobią kasę na dwóch grupach.
No i ten, co kupi konsole gry kupić musi - to po co dawać taniej, jak można drożej.
Awatar użytkownika
Łowca

Atton29 pisze: Chyba, ze to dziala tak, ze zachecaja ludzi dobrymi cenami gier, tak by nie mogli sie doczekac i, przebierajac nogami ze zniecierpliwienia, kupowali konsole w normalnej cenie :D Sprytny ten marketing, taki psychologiczny hihi.
Ha. Coś w tym chyba jest bo mówiąc szczerze jak widziałem te promocje na gry to już nie raz byłem bliski wcisnąć przy konsoli na Amazonie przycisk przy "Do koszyka". Ale nie dałem się ;)

Na początek będzie nawet długo w co grać bo dzięki kilkuletniej już subskrypcji PS+, którą miałem na PS3 do ściągnięcia czeka spora biblioteka gier na PS4, w tym niemało bardzo dobrych. Dzisiejsze nowości niech poczekają i stanieją.

P.S- Posiada ktoś albo wypróbował Playstation VR ? Warto w to zainwestować? Nie nudzi się dość szybko? Jestem tego ciekawy, ale nie idzie nigdzie sprawdzić. Byłem w wielu sklepach ale nie ma nigdzie opcji wypróbowania. Na necie zdania podzielone.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sa chyba dwie opcje, albo cie pociagaja takie bajery, albo jestes tradycjonalista i wybierasz za kazdym razem wylacznie tradycyjne granie. Przykladowo nigdy nie przekonalem sie do kinecta czy mova, identycznie VR jakos mnie kompletnie nie ciagnie. Ale sa ludzi sa sobie bardzo chwala i jedno, i drugie, sa otwarci na takie bajery. Jesli wiec czujesz, ze takie cos bedzie dla ciebie dobre to nie pozostaje nic innego jak wyprobowac to samemu :D Chyba na tym tez to polega troche, ze nigdzie tego nie ma do wyprobowania zeby ludzi placili w ciemno z samej czystej ciekawosci ;) Slyszalem, ze glowa czasem tez boli po dluzszej sesji. Mozna na poczatek kupic okulary te do smartfona i zapoznac sie z tym jak mi to tam lezy, jesli przypasuje, to brac smialo, VRy sa z tysiac razy lepsze, fajniejsze.
ODPOWIEDZ