Extra Klasyka CDP

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

szopenik pisze: Aby jeszcze troszkę skomplikować kwestię extra klasyki dodam, że w ramach jednej serii wychodziły dwa różne rodzaje wydań różniących się dość znacznie - poligrafią płyty i instrukcją
To tam nic. W EA Classics potrafiły być większe różnice. Mirror's Edge - raz trafisz czarną płytkę z tej serii i nic więcej, a innym razem... premierową płytkę, premierową instrukcję i dodatkowo płytę z soundtrackiem, dla której dali dodatkowe miejsce na płytę, na zawiasie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Dawn of War w serii "eXtra Klasyka Next" wyszła na 3 płytach CD oraz na 1 DVD. Przednie okładki różnią się tylko tym oznaczeniem oraz odwróceniem kolorów PEGI. Wersja 3CD ma białe 16+ na czarnym tle, wersja DVD na odwrót (są też pewne różnice w kolorach, jednak to by trzeba sprawdzić na żywo). Mam fotki, ale są one aktualne (aukcje trwają) i nie chcę ich wklejać, żeby ktoś się nie przyczepił (mam jakby co zapisane w archiwum). Ale teraz jest pytanie, czy były tylko dwa wydania tej gry w "eKN"? :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

[Duża Aktualizacja]
Mam przyjemność poinformować, że zostały dodane odnośniki do zdjęć wybranych gier z trzech pierwszych serii EK.
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa.

Stay tuned...kolejna aktualizacja wkrótce!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Przeglądając różne stare reklamy natrafiłem na reklamę pochodzącą z numeru 7/2007 CDA

Obrazek

Na uwagę zwraca gra Constantine.
Zacząłem drążyć temat i poza paroma wpisami na forum nie trafiłem na żadne zdjęcie fizycznej kopii tej gry.
Przeszukałem i archiwum allegro i olx i wujka googla.
Może ostatecznie ta gra nie weszła do sprzedaży?
Ktoś coś może pomóc rozwikłać tajemnicę tej gry?

[Edit] W kolejnym numerze CDA jest bardzo podobna reklama. Jedyna zmiana to taka, że zamiast Constantine jest MotoGP3. Wszystko więc wskazuje, że jednak ta gra nie weszła do sprzedaży. Ktoś, coś więcej wie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

szopenik pisze: [Duża Aktualizacja]
Mam przyjemność poinformować, że zostały dodane odnośniki do zdjęć wybranych gier z trzech pierwszych serii EK.
Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa.

Stay tuned...kolejna aktualizacja wkrótce!
Ostatnio robiłem porządki i natrafiłem na kilka tytułów z serii EK.

Jeśli jest potrzeba podeśle brakujące zdjęcia ;)

Z tego co pamiętam ( a jest brak zdjęć) mam:
Corsairs
Insane
Jagged Alliance 2,5
MDK 2
Panzer Elite
Tzar - Ciężar Korony
Fallout
Juiced: Szybcy i Gniewni
Awatar użytkownika
Łowca

szopenik pisze: Wszystko więc wskazuje, że jednak ta gra nie weszła do sprzedaży. Ktoś, coś więcej wie?
Może była już przygotowana do wysyłki, albo była nawet w sklepach, tylko nakład wycofali. Kupiło 10 osób, reszta poszła na przemiał i masz teraz swojego Graala. ;)
Serię "Tanie Granie" CDP-u też będziesz robił?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Aktualizacja - pierwszy post:
Dodano skany katalogów extra klasyki.
Dodano nowe zdjęcia na liście gier.
Zaktualizowano listę gier z serii Extra Klasyka (bieżąca edycja).
Wprowadzono drobne poprawki na listach.
Ci użytkownicy podziękowali szopenik za ten post (w sumie 2):
FotelSkrzypiDrzazga
Awatar użytkownika
Łowca

Pozwolę sobie odkopać temat po latach - może coś komuś się kojarzy.
Temat jest prosty - Darkned Skye z pierwszej extra klasyki, z czerwonym paskiem. Czy ktokolwiek ma dowód, że to wyszło? Miał w ręce? A może ma? Bo szukam od lat i nie widziałem nigdy na oczy, a gra jest obecna w kilku katalogach
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy

Gra Conflict: FreeSpace: The Great War (Wielka wojna) też była w Extra Klasyce (2 dyski)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

Do Extra Klasyki neXt zauważyłem, że brakuje w liście Transpor Giant: Złota Edycja :)
Fota niżej.
Załączniki
image.jpg
image.jpg (59.75 KiB) Przejrzano 6898 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kolejny brak w liście gier z eXtra Klasyki neXt:
Tactical OPS Wojna z Terrorem
Fota niżej :) No teraz to już chyba całą extra klasykę next mam :D
Załączniki
286025421_2218360798320473_7917762614070992064_n.jpg
286025421_2218360798320473_7917762614070992064_n.jpg (596.61 KiB) Przejrzano 6074 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Odnośnie Extra Klasyki Hit.
Ktoś ma zdjęcie/egzemplarz w domu Wormsów 4 Totalna Rozwałka z tej właśnie edycji? Bo nie mogę nigdzie znaleźć jakiegokolwiek zdjęcia tego właśnie tytułu w wersji z extra klasyki hit.
Natomiast do listy dodałbym tytuły, których (o ile źle nie spojrzałem - jeśli tak to przepraszam) nie zauważyłem.
Są ta Sega Rally oraz The Settlers 2: 10 Lecie ALE Złota Edycja - bo są Settlersi bez Wikingów.
Fota na dole :D
296718736_1685889885145622_1462304739972697160_n.jpg
296718736_1685889885145622_1462304739972697160_n.jpg (251.46 KiB) Przejrzano 5591 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Zapytam z innej beczki - czy są gdzieś jeszcze w internecie ludzie, którzy zajmują się takim właśnie spisem starych gier z różnych kolekcji, może też ze skanami okładek itp?
Pytam, bo znalazłem kilka dni temu bardzo ciekawą rzecz. Trafiłem w sklepie z bibelotami grę Nowe Szaty Króla na PC - co prawda sama płytka, do tego już ją miałem, ale jest dość rzadka i chciałem ją sprzedać. Ale wróciłem do domu i porównałem ze swoją płytą - na mojej był rok 2000 i napis "Disney Klasyka", a na tej nowej - 2003 i "Disney Magiczna Kolekcja". Najciekawsze okazało się po wsadzeniu gry do napędu - ta wersja z 2003 ma język polski! Nigdy nie widziałem tego wydania na oczy - o ile to pierwsze kilka razy widziałem na aukcjach na allegro, o tyle to drugie widziałem jedynie w jakichś bardzo starych katalogach z grami Disneya, ale nie widziałem żadnego rzeczywistego zdjęcia tego wydania (z żółtą okładką). To stara gra dla dzieci, więc pewnie #nikogo, ale dla mnie ta gra zawsze była takim trochę świętym graalem - jako dzieciak zagrałem tylko w demo z jakiejś gazety, a gry nigdy nie było w sklepach razem z innymi klasykami Disneya z tamtych lat. Chętnie dowiedziałbym się o nim czegoś więcej, może nawet wydrukował okładkę i postawił na półkę razem z płytką.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

serafek5 pisze: 4 sie 2022, o 00:39 Zapytam z innej beczki - czy są gdzieś jeszcze w internecie ludzie, którzy zajmują się takim właśnie spisem starych gier z różnych kolekcji, może też ze skanami okładek itp?
Pytam, bo znalazłem kilka dni temu bardzo ciekawą rzecz. Trafiłem w sklepie z bibelotami grę Nowe Szaty Króla na PC - co prawda sama płytka, do tego już ją miałem, ale jest dość rzadka i chciałem ją sprzedać. Ale wróciłem do domu i porównałem ze swoją płytą - na mojej był rok 2000 i napis "Disney Klasyka", a na tej nowej - 2003 i "Disney Magiczna Kolekcja". Najciekawsze okazało się po wsadzeniu gry do napędu - ta wersja z 2003 ma język polski! Nigdy nie widziałem tego wydania na oczy - o ile to pierwsze kilka razy widziałem na aukcjach na allegro, o tyle to drugie widziałem jedynie w jakichś bardzo starych katalogach z grami Disneya, ale nie widziałem żadnego rzeczywistego zdjęcia tego wydania (z żółtą okładką). To stara gra dla dzieci, więc pewnie #nikogo, ale dla mnie ta gra zawsze była takim trochę świętym graalem - jako dzieciak zagrałem tylko w demo z jakiejś gazety, a gry nigdy nie było w sklepach razem z innymi klasykami Disneya z tamtych lat. Chętnie dowiedziałbym się o nim czegoś więcej, może nawet wydrukował okładkę i postawił na półkę razem z płytką.
Ogólnie też nie raz szukałem Nowych Szat jak i Aladyna. Jedyne co znalazłem i mam to wersje demo obu tych tytułów na jednej płycie dołączanej do jakiegoś czasopisma. Co do samego Aladyna to wersja czeska jest w moich obserwowanych i się nad nią zastanawiam, bo nie mam pojęcia czy wyszła wgl polska wersja, z racji, że nigdy nie mogłem tego znaleźć. Tak samo mam z Nowymi Szatami, wiem że są jakieś big boxowe wersje, ale z racji, że mam kolekcje Magicznej Kolekcji to wolałbym w takim żółtym pudełku właśnie i też nie wiem czy takowe coś jeszcze ktoś gdzieś ma :// Cieżka sprawa.
297043578_1409260049578868_20021849948014180_n.jpg
297043578_1409260049578868_20021849948014180_n.jpg (273.94 KiB) Przejrzano 5393 razy
Ci użytkownicy podziękowali Drzazga za ten post:
Perkozzz
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Drzazga pisze: 4 sie 2022, o 19:41
serafek5 pisze: 4 sie 2022, o 00:39 Zapytam z innej beczki - czy są gdzieś jeszcze w internecie ludzie, którzy zajmują się takim właśnie spisem starych gier z różnych kolekcji, może też ze skanami okładek itp?
Ogólnie też nie raz szukałem Nowych Szat jak i Aladyna. Jedyne co znalazłem i mam to wersje demo obu tych tytułów na jednej płycie dołączanej do jakiegoś czasopisma. Co do samego Aladyna to wersja czeska jest w moich obserwowanych i się nad nią zastanawiam, bo nie mam pojęcia czy wyszła wgl polska wersja, z racji, że nigdy nie mogłem tego znaleźć. Tak samo mam z Nowymi Szatami, wiem że są jakieś big boxowe wersje, ale z racji, że mam kolekcje Magicznej Kolekcji to wolałbym w takim żółtym pudełku właśnie i też nie wiem czy takowe coś jeszcze ktoś gdzieś ma :// Cieżka sprawa.
297043578_1409260049578868_20021849948014180_n.jpg
Polska wersja Aladyna wyszła na pewno, bo jakoś z rok temu znalazłem ją za dychę na OLX - taką, jak u ciebie na zdjęciu Toy Story 2. Niestety, ogłoszenie było z Warszawy i pani nie chciała wysłać :P Nowe Szaty Króla najwyraźniej też wyszły w tej kolekcji i są po polsku - skoro trzymam w ręku namacalny dowód, no ale to wciąż sama płytka :/ I teraz właśnie po latach wychodzi to, że nikt nie zajmował się na poważnie katalogowaniem tych gier czy ich prezerwacją, że jedyne co mamy to zdjęcia z katalogów czy stare aukcje.

BTW. Fajna kolekcja. Mi do takiej sporo brakuje, ale ja też kupuję takie wydania, jakie widzę, więc większość mam w CD-Boxach albo w nowszych reedycjach.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 18 razy

@Drzazga
Piekny zbiór disneyowskich gier. Ja natomiast zbieram disneyowskie komiksy. Mam sporo Barksa, Dona Rosy i innych pomniejszych artystów. Filmów i gier póki co nie zbieram. Zresztą odkąd mamy polskiego disney plusa nie czuje takowej potrzeby :)
Awatar użytkownika
Łowca

Drzazga pisze: 4 sie 2022, o 19:41 (..)wiem że są jakieś big boxowe wersje, ale z racji, że mam kolekcje Magicznej Kolekcji to wolałbym w takim żółtym pudełku właśnie. (..)
Jakie tam są gatunki gier? Same zręcznościówki/platformówki?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

łofca szrotu pisze: 8 sie 2022, o 19:35
Drzazga pisze: 4 sie 2022, o 19:41 (..)wiem że są jakieś big boxowe wersje, ale z racji, że mam kolekcje Magicznej Kolekcji to wolałbym w takim żółtym pudełku właśnie. (..)
Jakie tam są gatunki gier? Same zręcznościówki/platformówki?
Głównie to zręcznościówki i platformówki właśnie 3d i 2d, aczkolwiek dużo też jest swojego rodzaju przygodówko-point and clicków.
Awatar użytkownika
Łowca

Extra klasyka G2 (ta niebieska) miała pozycję Saga Gothic. Widziałem zdjęcie pudełka na archiwum allegro, jak po południu odkopię to wstawię
Awatar użytkownika
Łowca

MAM! Odkopałem. Unikat nad unikaty :mrgreen:
730763a244ea83a81a973da4d4c8.jpg
730763a244ea83a81a973da4d4c8.jpg (122.8 KiB) Przejrzano 3358 razy
ODPOWIEDZ