Revan pisze: Ale to nie jest tak, że za tego Smarta firmy też płacą? I jak sprzedają w setkach/tysiącach przedmiotów to może im to się opłaca, ale ludzie, którzy sprzedają po kilka(naście) rzeczy miesięcznie to siłą rzeczy nie mają takiego efektu skali.
Mam Smarta już z 2-3 tygodnie i tak patrzyłem na rachunkach to normalnie jest tam koszt wysyłki, którego z wiadomych względów nie płacę.
A co do licytacji to ja wygrałem trochę licytacji u sprzedających, którzy mają Smarta, w przypadku, gdy brakowało mi do 40 zł to dobrałem coś w kup teraz i miałem wysyłkę darmową.
Z tego co wiem to sprzedający nie musi mieć wykupionej usługi smart. W kosztach dostawy musi wybrać przynajmniej jedną opcję dostawy z listy i w cenach jak poniżej:
Aby umożliwić zakup w Twoich ofertach w ramach Allegro Smart!, udostępnij przynajmniej jedną metodę dostawy z płatnością z góry w kwocie nie wyższej, niż wartości w poniższej tabeli. Od 1 lutego 2019, aby oferta została oznaczona ikoną Allegro Smart!, będzie musiała zawierać przynajmniej dwie spośród wskazanych metod dostawy.
Paczkomaty
Paczkomaty 24/7
8,00 zł
Allegro Paczkomaty 24/7 InPost
8,99 zł
Odbiór w punkcie
Paczka w RUCHU
6,70 zł
Allegro Paczka w RUCHU
6,70 zł
Paczka 24 odbiór w punkcie
8,00 zł
Paczka 48 odbiór w punkcie
8,00 zł
Allegro Poczta Polska Odbiór w punkcie
8,00 zł
List polecony
List polecony ekonomiczny
5,90 zł
List polecony priorytetowy
5,90 zł
Jeśli Twój Klient wybierze ofertę z dostawą realizowaną w ramach usługi Allegro Smart!, koszt tej dostawy pokryje Allegro. Ty na swoje konto w Allegro Finanse otrzymasz pełną kwotę za towar i koszt dostawy - tak jak w przypadku standardowego zakupu.