Wg mnie cena bardzo ok. Swego czasu za używaną wersję niemiecką (która w tym wypadku niczym się nie różni od polskiej z uwagi na brak tekstów na kaflach) dałem coś podobnie za chyba identyczny zestaw idealnym stanie. Także pod względem ceny jest super. Co do samej gry i dodatków w tej wersji - wg mnie jest tu wszystko czego potrzeba do gry. Dwa pierwsze duże dodatki czyli Karczmy i katedry oraz Kupcy i budowniczowie to absolutny must have. Bez nich ciężko mi sobie wyobrazić grę. Oczywiście da się grać, ale bez nich gra szybko by się znudziła a i liczba kombinacji jest mniejsza.
Pozostałe dodatki są dużo mniejsze ale niektóre całkiem ciekawe (ja lubię kopalnie złota i maga i wiedźmę). Dodawanie wszystkich naraz dość mocno komplikuje i wydłuża grę. No i gra staje się katorgą dla osoby liczącej punkty. A i pamiętać trzeba o tylu elementach, że niektórzy mogą się wręcz zniechęcić. Także my robimy tak, że gramy w podstawkę plus dwa duże dodatki (Karczmy i katedry i kupcy i budowniczowie). Z pozostałych w zależności od chęci, graczy i ilości czasu dobieramy sobie dowolne dodatki. I gra mimo przegranych wielu partii nie nudzi się za szybko. Jej plusem jest to, że dobrze się sprawdza zarówno na 2 osoby jak i więcej. Wg mnie 3-4 są optymalne, aczkolwiek i 6 osób da radę (chyba nawet do 8). Także od siebie ten zestaw bardzo polecam. Cena również dobra, więc chyba warto się skusić. Starczy Ci naprawdę na długo i wcale inne dodatki nie są niezbędne (tak jak pisałem, gra może się zrobić trochę za "ciężka"). Ewentualnie można dokupić Księżniczkę i Smoka, która zwiększa ilość negatywnej interakcji (której wbrew pozorom wcale nie jest tak mało, jak już się wgryzie w grę

)
Edit. Faktycznie, ceny trochę poszły w dół. Jak ja kupowałem parę lat temu, to Big Boxy były po ponad 200 zł. Niemniej nawet za te 150 zł to uważam, że warto, gdyż gra jest zwyczajnie bardzo dobra.