Pochwal się nowym zakupem

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Odys pisze: W pyte półeczka :piwo: tylko już zapełniona po brzegi. To oznacza, że życiowa misja wypełniona , czy może niedługo bęzie potrzebna następna ? :)
___
niektóre rzeczy trochę na siłę dałem płyty z muzyka, case cd/dvd (DN3D/MGS/itp), filmy czy soundtracki to pewnie pójdą gdzieś indziej więc jeszcze trochę miejsca będzie, a co potem to nie wiem :P na razie się nie martwię :)

Problem jest niestety gdzie indziej (książki) półka na samej górze jest ciut wyższa, aby pomieścić wyższe książki. Niestety jest zapełniona, a nie mam drugiej w takich rozmiarach. A dziś premierę miał Finał serii „Assassin’s Creed Ostatni potomkowie: Przeznaczenie Bogów” :(
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Dwa dość świeze zakupy:

Mechanik: http://www.coolermaster.com/peripheral/keyboards/ck550/
I podkładka pod ten właśnie mechanik i myszke: https://www.morele.net/podkladka-hyperx ... l-1307913/

W sumie to chcialem jako tako nadać wyglądu swojemu kącikowi i uporządkować biurko, bo poprzednia klawiatura membranowa slizgala sie po calym biurku. I stwierdzam ze moglem nie pchac sie w RGB - bardziej mnie to irytuje i rozprasza uwage niz nadaje ''nastrój''. Więc albo podswietlanie jednokolorowe, albo w ogole bez podswietlenia. Ale klawiatura sama w sobie bardzo okej.

Za zestaw placilem okolo 110 euro.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

RALF pisze: A ja się pochwalę, kupiłem półkę drewnianą na zamówienie/wymiar (sam zaprojektowałem) i teraz mam gdzie trzymać gry. Półka składa się z 11 wierszy podzielonych na dwa, tworzy to 22 regałów. Jest na nóżkach oraz dodatkowo została przyłapana do ściany. Najważniejsze ze jest pojemna i może pomieścić około 858 dvdboxów (11x78) standardowych rozmiarów. :twisted:

Obrazek
I tak "nie ma w co grac" :trollface:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

taka tam lara croft edyszon z gmg. Pierwszy w zyciu niby preorder, ale z nastawieniem ze 1sza i 2 czesc byly fajne to to tez bedzie fajne. Oby tylko moj leciwy gtx 1080 pociagnol to w 30fps w FHD na ultra + max AA, bo rtx2080ti nie potrafi utrzymac tu stabilnych 60fps w FHD ;/

Obrazek
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: bo rtx2080ti nie potrafi utrzymac tu stabilnych 60fps w FHD ;/
Z włączonym ray tracingiem
Awatar użytkownika
Zbanowany

Takelot pisze:
No i wlasnie to nie zmienia postaci rzeczy ze rtx slaba seria... a caly ray tracing to cos co juz bylo dawno grach tylko teraz nvidia czaruje ze nowosc - odblaski ognia na karoserii autka xD
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Obrazek
Dziś przyszedł mi dronik z aliexpress, chyba najszybsza wysyłka bo zamówiłem 2 tygodnie temu w pn i już jest.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam i polecam. Jest praktycznie niezniszczalany.
Dodatkowa ładowarka i baterie są niezbędne.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

stach122 pisze: Ty chyba se żarty robisz pisząc zę sie martwisz o 30(!) fps w ultra? Pewnie mój gtx 1060 da rade.
Daj spokój To ten Pan co ma najnowsze sprzęty, a windowsa 10 chce wykastrowanego. Troche głupio nie sprawdzić, ale wyłączony RT zmienia postać rzeczy. Jest spory wzrost wydajności, względem poprzedników. Gorzej niestety z opłacalnością. Poczekamy na tańsze karty.

Hot wheels Z Batmana , do fotografii. 10 zł:

Obrazek
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
Takelot pisze:
No i wlasnie to nie zmienia postaci rzeczy ze rtx slaba seria... a caly ray tracing to cos co juz bylo dawno grach tylko teraz nvidia czaruje ze nowosc - odblaski ognia na karoserii autka xD
Jestem bardziej #teamczerwoni i nadal jadę na moim R9 390 (który na przestrzeni tych 3 lat użytkowania okazał się znacznie lepszym wyborem niż GTX 970), ale to co napisałeś haha wybacz, ale nie spodziewałem się tu takiego ignoranctwa xD Czy Ty w ogóle masz pojęcie jak dawniej "generowane" były refleksy, a raczej jakie sztuczki wykorzystywano, aby gracz myślał, że widzi refleksy, a czym jest technologia symulowania promieni światła jaką jest ray tracing. To nie są jakieś tam "odblaski ognia na karoserii autka" tylko cały algorytm mający imitować zachowanie promieni światła. Co prawda jak ktoś się zna na fizyce to wie, że natura światła jest korpuskularno-falowa, więc ta technologia nie jest doskonała, gdyż światło traktuje tylko jako cząstkę, a nie jako cząstkę i falę, ale i tak efekt jest bardzo dobry.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Nesus pisze:
Jestem bardziej #teamczerwoni i nadal jadę na moim R9 390 (który na przestrzeni tych 3 lat użytkowania okazał się znacznie lepszym wyborem niż GTX 970), ale to co napisałeś haha wybacz, ale nie spodziewałem się tu takiego ignoranctwa xD Czy Ty w ogóle masz pojęcie jak dawniej "generowane" były refleksy, a raczej jakie sztuczki wykorzystywano, aby gracz myślał, że widzi refleksy, a czym jest technologia symulowania promieni światła jaką jest ray tracing. To nie są jakieś tam "odblaski ognia na karoserii autka" tylko cały algorytm mający imitować zachowanie promieni światła. Co prawda jak ktoś się zna na fizyce to wie, że natura światła jest korpuskularno-falowa, więc ta technologia nie jest doskonała, gdyż światło traktuje tylko jako cząstkę, a nie jako cząstkę i falę, ale i tak efekt jest bardzo dobry.
Tak samo ja przedtem nvidia zerznela hairworks od amd, bo pierwsze bylo przeciez tressFX czy jak to sie zwie u amd ;) Ogólnie bawią się takim czymś, co mało kto będzie tego używał, bo nie każdy zwraca uwagę na jakies tam refleksy w wodzie itd. A de facto to co bylo zaprezentowane przez nvidie jak to dziala wyglądało niestety kiepsko. Moze to bedzie mialo sens w przypadku serii 12 lub 13 kart nvidia... Trzeba czekac na normalne testy, bo poki co caly ten rtx2080ti mnie nie przekonuje. Z tego co widać po internetach nie zanosi sie by 2080 (nie ti) pobilo 1080ti, a tak powinno byc, przynajmniej do tego nas nvidia przyzwyczaila.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Czasem się zastanawiam czy troll czy zwyczajnie tak ma. W każdym razie nie polecam w tym kolegą zaczynać dyskusji, wyraźnie widać że wie swoje.
Żeby nie było offtopu, nakupowałem sobie pudełek z gier od artgames (czy jakoś tak) 47 zł z dostawą. Oraz nówka Anno 2070CC z allegro za 35zł z dostawą. Zdjęcie robione rzepą. Obrazek
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Nesus pisze: Jestem bardziej #teamczerwoni i nadal jadę na moim R9 390 (który na przestrzeni tych 3 lat użytkowania okazał się znacznie lepszym wyborem niż GTX 970), ale to co napisałeś haha wybacz, ale nie spodziewałem się tu takiego ignoranctwa xD Czy Ty w ogóle masz pojęcie jak dawniej "generowane" były refleksy, a raczej jakie sztuczki wykorzystywano, aby gracz myślał, że widzi refleksy, a czym jest technologia symulowania promieni światła jaką jest ray tracing. To nie są jakieś tam "odblaski ognia na karoserii autka" tylko cały algorytm mający imitować zachowanie promieni światła. Co prawda jak ktoś się zna na fizyce to wie, że natura światła jest korpuskularno-falowa, więc ta technologia nie jest doskonała, gdyż światło traktuje tylko jako cząstkę, a nie jako cząstkę i falę, ale i tak efekt jest bardzo dobry.
Oglądałeś "zagrajnika" na yt? :D Właśnie tam zostało to bardzo ładnie wyjaśnione, jeśli ktoś nie wie do końca o co chodzi, to polecam filmik :tak:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Jeszcze lepiej wyjaśnili i pokazali na przykładach w tym bardzo imponującym BV na digital fundary.
https://www.youtube.com/watch?v=mLIgfT04wsY&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=8kQ3l6wN6ns&t=2s
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

kamil_999666 pisze: Czasem się zastanawiam czy troll czy zwyczajnie tak ma. W każdym razie nie polecam w tym kolegą zaczynać dyskusji, wyraźnie widać że wie swoje.
Żeby nie było offtopu, nakupowałem sobie pudełek z gier od artgames (czy jakoś tak) 47 zł z dostawą. Oraz nówka Anno 2070CC z allegro za 35zł z dostawą. Zdjęcie robione rzepą. Obrazek
Widze nie tylko mi stale dostarcza gry :D Musze sprawdzić co ma nowego, bo dawno nie patrzyłem :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Taki monitorek sobie sprawiłem do "pracy" :)

Obrazek

W planach jeszcze zmiana cpu, mobo i ram, potem przyjdzie czas na zmianę gpu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

OrsonES pisze: Taki monitorek sobie sprawiłem do "pracy" :)
Propsy za kota, trochę szpeci go to pudło, na którym stoi :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jakiś niewyraźny ten kotek, może chory? :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

RakuPL pisze: Jakiś niewyraźny ten kotek, może chory? :E
Podobno tak wygląda obraz jak przechodzi się z gry na PC na monitorze 144Hz na rzecz konsoli i telewizora z graniem w 30fps. :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

+1 za kotka :), bo monitor to tylko pudło, zresztą jak będzie otwarte to go przetestuje. :tak:

Ja dziś kupiłem... i kotek testuje, sorry za jakość zdjęcia, potem jeszcze coś dla kotka dokupię, bo czeka go wyprowadzka ze wsi do mieszkania, boję się, żeby nic złego się jemu nie stało-depresja itp, bo z wychodzenia nici, chyba, że na smyczy da radę wyjść, trzeba będzie uczyć.
Obrazek
ODPOWIEDZ