Allegro - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
Sąsiad niedawno wysyłał specjalistyczną maszynę do obróbki/skrawania drewna (w stylu tokarki/frezarki) i co? Przyjechał zamówiony kurier, popatrzył, powiedział że tego nie weźmie i odjechał.
Akurat taki przykład mnie nie przekonuje. Facet sprzedaje maszynę,podejrzewam,że sporą bo bele drewna są duże i szerokie,zamawia kuriera by od niego odebrał. Dziwisz się,że mu nie odebrał? Dla takich ładunków zamawia się transport specjalistyczny,są firmy,które się zajmują transportem maszyn przemysłowych. Niestety potrafi to sporo kosztować,ale wlicza się to w koszt maszyny dla potencjalnego klienta. Pracuję w branży związanej z przemysłem metalurgicznym i wiem jak sie to odbywa. osobiście jeżdżę na akcje typu transport maszyn, ładowanie maszyn z pomocą widlaka 5 ton,rolek,pasów itp. Przesuwania takich maszyn to wielka akcja i załadunek maszyn. No chyba,że maszyna sąsiada ważyła 300 kg,którą zładujesz na paletę to nie ma tematu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

1. Koperta zwykła nie jest żadnym zabezpieczeniem dla gry pudełkowej.
Raz zdarzyło mi się nawet, że kupując dwie gry u sprzedawcy zapakowane w kopertę bąbelkową dotarły popękane. Wiem, że ludzie wymyślają różne historie dla poparcia swoich słów dlatego wrzucam maila do/od sprzedawcy na potwierdzenie przypadku:
Obrazek

I tutaj sprzedawca zachował się zaskakująco dobrze, ale on sprzedaje stale gry używane jako firma więc może nawet mają umowę z Pocztą Polską.

Jak sprzedajesz serafek5 gry i wysyłasz zwykłym listem to jest szansa, że trafi do klienta pudełko popękane i będziesz się musiał głowić - albo kupić i wysłać nowe albo olać klienta, zrzucić winę na pocztę, ale wtedy negatywa pewnie Ci kupujący wystawi.

Ta opcja z zakupieniem 100-200 kopert bąbelkowych z dostawą do domu taniej jest OK chociaż nie wiem gdzie będę to trzymać, bo to nie jest taka koperta zwykła płaska tylko te bąbelkowe zajmują sporo miejsca, trzeba 4 szafki minimum na to wolne mieć.

2. "Z drugiej, jakbym miał zapłacić 8.6 bo ktoś kupuje koperty za 2zł, to też bym się za głowę łapał."
No OK, mogę wysłać zawsze listem zwykłym za 25 gr jak wyżej, to będzie lepsze dla Ciebie jako kupującego?

3. Tak jedziecie po sprzedawcach i po tym jakie "koszta" sobie wlicza, a wejdźcie kiedyś na profil Allegro na FB i zobaczcie jakie komentarze czy zdjęcia sprzedający wrzucają, jak np. wysyła sprzedawca paczkę tego samego dnia, po 2 godzinach od wpłaty PayU, a później dostaje komentarz owszem pozytywny ale z oceną 2 albo 3/5 za czas wysyłki. :)

Standardem jest też dawanie 3/5 za koszt wysyłki przy Paczkomacie Allegro 8.99 zł (wcześniej 8.60 zł) gdzie to jest stała kwota jaką sprzedający płaci i nic na tym nie zarabia (pomijam duże firmy, które mają umowy z przewoźnikami).

Osobiście uważam, że wołając te 6 zł za polecony ekonomiczny i 8.60 zł za polecony priorytetowy nie łamię jakichś zasad ogólnoprzyjętych, bo nic na tym nie zarabiam, no ale rozumiem punkt widzenia tutaj regulaminu Allegro czy osoby, która to przywołała.

4. Z tym, że pracownicy poczty różnie nabijają to też prawda, kiedyś ojciec jechał na główną pocztę wysłać swoją paczkę i poprosiłem żeby mi 2 listy polecone z grami przy okazji wysłał, później wraca z przekazami a tu obie nabite na gabaryt B po 10 zł. Pytam jak? Nie sprawdzała Pani czy nie przejdą do A? Przecież takie same jak zawsze wysyłam. Mówi, że na wadzę tylko położyła (PS. waga nie była za duża dla A od razu piszę, to po ~250g przesyłki) i od razu do B. Jaki w tym cel? Nie wiem, bo przecież pracownica na poczcie na tym nie zarabia bezpośrednio, ale właśnie musiałem dopłacić do obu przesyłek przez takie widzimisię i teraz zawsze na pobliskiej wysyłam i pilnuję żeby sprawdziła Pani czy przechodzi do A.

5. Wysyłałem wczoraj głośniki, wyszło 25 zł na Poczcie (Paczka Priorytetowa, 8.50kg), na aukcji dałem cenę 24 zł, więc jeszcze 1 zł bazowo dopłaciłem, no ale to nieważne. Kupujący zaczął pytać czy wysłałem jako Paczka+ z "Ostrożnie". Powiedziałem, że nie, na co dostałem odpowiedź "no to zobaczymy".

No Boże, sprawdziłem ile ta Paczka kosztuje z Ostrożnie i ubezpieczeniem (swoją drogą podanie wartości jest obowiązkowe dla Paczka+ niby, a jak dam 1 gr i Paczka się zagubi to co wtedy, 1 gr dostanę zwrotu?) co on chciał, oto wynik:
Obrazek

48.75 zł. Wysyłając nawet jakimś tym sposobem elektronicznym drugim niewiele mniej bo 47.25 zł.

Serio mam dopłacać prawie 25 zł do wysyłki? A może dać od razu cenę na aukcji 49 zł? Tylko wtedy będę dostawać maile z pretensjami, że za drogo. Poza tym jak chciał żeby poszła paczka jako "Ostrożnie" to należało od razu o tym napisać przed wysłaniem i..dopłacić różnicę.

Mnie osobiście w ostatnim czasie sprzedawanie czegokolwiek na Allegro stresuje właśnie, przez poprzednie 5 lat tak nie było, teraz od ok. roku kupujący mają wyimaginowane problemy i oczekiwania i nawet Paczkomat za 8.99 zł jest negatywnie oceniony przez kupującego "bo za drogo" i odbija się to na komentarzu za transakcję.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: Sąsiad niedawno wysyłał specjalistyczną maszynę do obróbki/skrawania drewna (w stylu tokarki/frezarki) i co? Przyjechał zamówiony kurier, popatrzył, powiedział że tego nie weźmie i odjechał.
Autoklaw się popsuł i pani dr. zamówiła kuriera (uniwersytet ma podpisaną umowę z firmą kurierską i wszystko wychodzi przez nich), żeby przetransportować na serwis do Warszawy (ze Śląska). "A nie wiem ile to waży, pewnie z 20kg, duże też nie jest".

Przyjechał kurier po paczkę, którą sobie wrzuci na wózeczek i wyjedzie z uniwersytetu. A tam stoi paczka 60x60x70 cm o wadze 70 kg i wartości 15k. Którą trzeba transportować na palecie z pasami zabezpieczającymi (tak samo jak był przywieziony nowy). I nie zabrał. I bardzo dobrze, ona powinna mieć w głowie tyle rozumu, żeby przynajmniej sprawdzić masę, wymiary i warunki przewozu dla takiej rzeczy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 15 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: 1. Koperta zwykła nie jest żadnym zabezpieczeniem dla gry pudełkowej.
Bo to opcja dla uspokojenia własnego sumienia.
Fj00b pisze: Ta opcja z zakupieniem 100-200 kopert bąbelkowych z dostawą do domu taniej jest OK chociaż nie wiem gdzie będę to trzymać, bo to nie jest taka koperta zwykła płaska tylko te bąbelkowe zajmują sporo miejsca, trzeba 4 szafki minimum na to wolne mieć.
Przecież można kupić 10sztuk. W papierniczym taki zestaw to jakieś 2-3zł. Nadal to lepsze rozwiązanie jeżeli ktoś nie ma miejsca, a wysyła często. Przecież to jest nawet wygodniejsze dla mnie jako sprzedającego. Mam zapas w domu, pakuje i wypełniam i na poczcie tylko czekam w kolejce.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Ja mam w domu zapas folii bąbelkowej i po prostu owijam nią gry i wsadzam do normalnej koperty, chociaż taki zestaw iluś kopert też byłby całkiem sensowny.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Grobel pisze: Revan - jak masz problem ze zwróceniem uwagi pracownicy poczty, to czyja jest to wina?
Jako nastolatek dorabiający sobie do kieszonkowego, średnio chciało mi się wykłócać z 3-4 razy starszymi ode mnie kobitami. Za mną długie kolejki a ja będę zmęczone(przeważnie godziny wieczorne) kobity oskarżał o pomyłkę jak ona już wpisała dane do systemu itd. Po prostu nie każdy jest taki roszczeniowy - ja wychodzę z założenia, że pomyłki to rzecz ludzka i "walka" o kilka złotych to już lekka przesada a na pewno szkoda na to czasu i nerwów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Revan pisze: Jako nastolatek dorabiający sobie do kieszonkowego, średnio chciało mi się wykłócać z 3-4 razy starszymi ode mnie kobitami. Za mną długie kolejki a ja będę zmęczone(przeważnie godziny wieczorne) kobity oskarżał o pomyłkę jak ona już wpisała dane do systemu itd. Po prostu nie każdy jest taki roszczeniowy - ja wychodzę z założenia, że pomyłki to rzecz ludzka i "walka" o kilka złotych to już lekka przesada a na pewno szkoda na to czasu i nerwów.
Zwrócenie uwagi na błąd i upomnienie się o swoje a roszczeniowość i walka to troszkę różne rzeczy. ;)

Tym bardziej, że nastolatkowi dorabiającemu do kieszonkowego na kilku złotych powinno zależeć :trollface:

A co do allegro, to przemyślcie dobrze tego smarta i poczekajcie. Wczoraj na webinarze allegro odnośnie tej nowości okazało się, że sprzedawcy nie są zbyt zachwyceni - jest trochę niejasności i wymogów, których wiele ofert nie spełni - m. in. konieczność nadania przesyłki, fizycznego jej wysłania w 24h od zakupu(czyli oferty z wysyłką powyżej 24h nie będą łapać się na smarta.). Ja na chwilę obecną nie zamierzam kupować, bo i tak z reguły wybieram opcję kurier.

Ponoć ma być też we wrześniu zaprezentowana nowa forma wysyłki we współpracy z pocztą polską(pewnie Allegro Polecony albo coś), ale poza tym wrześniem nic zdradzić nie chcieli.

E: Ktoś powoływał się na regulamin allegro. Allegro interpretuje go jak im pasuje i regularnie po prostu leje na zawarte w nim ustalenia... Tak na potwierdzenie, zobaczcie sobie ile liczy X-KOM za kuriera na allegro - 20zł - a realnie płacą firmie kurierskiej ok. 10zł brutto od paczki.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2018, o 15:18 przez matt444m, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: 3. Tak jedziecie po sprzedawcach i po tym jakie "koszta" sobie wlicza, a wejdźcie kiedyś na profil Allegro na FB i zobaczcie jakie komentarze czy zdjęcia sprzedający wrzucają, jak np. wysyła sprzedawca paczkę tego samego dnia, po 2 godzinach od wpłaty PayU, a później dostaje komentarz owszem pozytywny ale z oceną 2 albo 3/5 za czas wysyłki. :)
Święte słowa. Ja wysyłam wszystkie gry w DVD boksach jako gabaryt B, bo po prostu solidnie je zabezpieczam (folia bąbelkowa + tekturowa "obwoluta"). Jeśli komuś to nie odpowiada, to nie ma przymusu i może kupić od kogoś innego. Wielokrotnie też zdarzało mi się dokładać do wysyłki, więc te teksty o "januszowaniu" są naprawdę niesprawiedliwe.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

matt444m pisze:
Revan pisze: Jako nastolatek dorabiający sobie do kieszonkowego, średnio chciało mi się wykłócać z 3-4 razy starszymi ode mnie kobitami. Za mną długie kolejki a ja będę zmęczone(przeważnie godziny wieczorne) kobity oskarżał o pomyłkę jak ona już wpisała dane do systemu itd. Po prostu nie każdy jest taki roszczeniowy - ja wychodzę z założenia, że pomyłki to rzecz ludzka i "walka" o kilka złotych to już lekka przesada a na pewno szkoda na to czasu i nerwów.
Zwrócenie uwagi na błąd i upomnienie się o swoje a roszczeniowość i walka to troszkę różne rzeczy. ;)

Tym bardziej, że nastolatkowi dorabiającemu do kieszonkowego na kilku złotych powinno zależeć :trollface:
To były złote czasy jeśli chodzi o handel retail na PC więc nie narzekałem. Na licytacjach 90% wystawianych gier i tak schodziła sporo powyżej oczekiwań, dlatego nawet jako nastolatek nie czułem potrzeby się kłócić o kilka złotych. A tym bardziej jako osoba dorosła. Raczej miałem wliczone wahania cen przesyłek w koszty "operacyjne" :P .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Grobel pisze: Widzę że nie mamy tutaj o czym nawet dyskutować. Allegro ma swój regulamin w którym jasno określa co wlicza się w koszty wysyłki.
Ja ci napisałem co się wlicza w koszt wysyłki. Akceptujesz albo nie, przymusu kupna nie ma. A jeśli alledrogo z góry mi narzuca że cena maksymalna jest równa cenie u przewoźnika to tylko oni na tym tracą nie ja, bo ja skorzystam z innego portalu do wystawienia mojej oferty.
Grobel pisze: Ten tekst o przysłaniu kartonu, taśmy i wypełniacza (o wydrukowanym liście nie wspomnę, bo to już w ogóle majątek xDDD) bardzo śmieszny, muszę przyznać ;)

Typowe polskie "to tylko 2, 5, 10, x zł". Zrobimy test? Podam numer konta czy PP i zobaczymy ile osób mi od tak przeleje 10 zł. To tylko 10 zł, mniej niż paczka papierosów czy 2 dwa piwa to wam nie ubędzie.

Ja tam nie widzę problemu. Chcesz cenę zgodną z cennikiem przewoźnika? Nie ma problemu zapakuje ci tak jak elektronikę za grubą kasę pakuje Empik: w zwykła foliową kopertę kurierską bez żadnych zabezpieczeń. Powstanie jakieś uszkodzenie mechaniczne? A to już nie mój problem tylko twój.
Grobel pisze: No ale jestem roszczeniowy, bo nie lubię sklep/janusz sobie dorabia na wysyłce. Widać, że czytanie ze zrozumieniem nadal kuleje w społeczeństwie.
btw, Merlin. Najpierw piszesz o zwykłym Kowalskim, a potem forum skupiającym sprzedawców którzy muszą otwierać własne sklepy. Chyba się twoje wywody kupy nie trzymają troszkę, prawda?
Nie ma to jak pisać o czytaniu ze zrozumieniem samemu mając z tym problem.
Kamell pisze: Akurat taki przykład mnie nie przekonuje. Facet sprzedaje maszynę,podejrzewam,że sporą bo bele drewna są duże i szerokie,zamawia kuriera by od niego odebrał. Dziwisz się,że mu nie odebrał? Dla takich ładunków zamawia się transport specjalistyczny,są firmy,które się zajmują transportem maszyn przemysłowych.
Jeśli kwalifikuje się pod regulamin przewoźnika to może ją przetransportować. Nie mówimy tutaj o 5 tonach tylko o 300 kg.
MSKOTOR pisze: Przyjechał kurier po paczkę, którą sobie wrzuci na wózeczek i wyjedzie z uniwersytetu. A tam stoi paczka 60x60x70 cm o wadze 70 kg i wartości 15k. Którą trzeba transportować na palecie z pasami zabezpieczającymi (tak samo jak był przywieziony nowy). I nie zabrał. I bardzo dobrze, ona powinna mieć w głowie tyle rozumu, żeby przynajmniej sprawdzić masę, wymiary i warunki przewozu dla takiej rzeczy.
O tym właśnie mówię. Na drugi dzień przyjechał już inny pojazd z podestem załadowczym i wózkiem i problemu nie było. Tylko dlaczego ja mam tracić drugi dzień bo ktoś czegoś nie dopatrzył? W zamówieniu jest waga więc chyba logiczne jest że kurier nie załaduje takiej maszyny do busika.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MerlinPL pisze: Ja ci napisałem co się wlicza w koszt wysyłki. Akceptujesz albo nie, przymusu kupna nie ma. A jeśli alledrogo z góry mi narzuca że cena maksymalna jest równa cenie u przewoźnika to tylko oni na tym tracą nie ja, bo ja skorzystam z innego portalu do wystawienia mojej oferty.
Nie przyjacielu. Możesz sobie pisać co ci się żywnie podoba ;) Ale zaakceptować to ty musisz regulamin portalu.
Allegro ma mnóstwo tragicznych pomysłów, ale ten ze sztywnymi cenami jest jak najbardziej na plus dla odbiorcy.
Z racji braku konkurencji, życzę powodzenia na tych "innych" portalach - na pewno będziesz do przodu na tym interesie ;)
MerlinPL pisze: Typowe polskie "to tylko 2, 5, 10, x zł"
Ale co tu jest typowego? Napisałem że paczkomaty mają na sztywno ustawioną kwotę i nikt dramy nie robi. Ty natomiast wyskoczyłeś z jakimiś dziecinnymi tekstami o wydrukowaniu listu przewozowego i przysłaniu kartonu. Chłopie, jak cie to przerasta, to sobie warzywniak otwórz.
MerlinPL pisze:
Grobel pisze: btw, Merlin. Najpierw piszesz o zwykłym Kowalskim, a potem forum skupiającym sprzedawców którzy muszą otwierać własne sklepy. Chyba się twoje wywody kupy nie trzymają troszkę, prawda?
Nie ma to jak pisać o czytaniu ze zrozumieniem samemu mając z tym problem.
Ale zdajesz sobie sprawę czemu sprzedającym sprzedaż spadła? Nie, to nie przez brak zainteresowania allegro. Po prostu wybierają oficjalny sklep allegro. Czemu? Kto siedzi w temacie ten doskonale wie.

matt444m
Co do cen wysyłek x-komu. Sklepy komputerowe często mają niskie marże na towarze i w ten sposób potrafią sobie dorabiać. Dlatego sztywny cennik dla odbiorcy jest na plus.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

tak szukałbym ludzi do wspólnego zakupu allegro smart :( mam 8 osób, celuję w 10, priv :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

i co na jednym koncie allegro będzie 10 adresów do wysyłki towaru? :E
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PanHagrid pisze: tak szukałbym ludzi do wspólnego zakupu allegro smart :( mam 8 osób, celuję w 10, priv :(
Dawaj od razu 20, nie ma co się rozdrabniać, hajs się musi zgadzać.
Armin pisze: i co na jednym koncie allegro będzie 10 adresów do wysyłki towaru? :E
Może wszyscy mieszkają w jednym mieszkaniu czy tam pokoju. Ostatnio są popularne mikroakademiki pod inwestycję, gdzie się upycha 7-10 pokoi z 10-12 studenciakami. I chętni by w takim tworze mieszkać się znajdują w dużych miastach jak świeże bułeczki. Często z 1 czy też maks 2 łazienkami do podziału na wszystkich.
Dodajmy do tego skrajności jak 10 robotników/pracowników fizycznych np. z Ukrainy(to przykład z życia wzięty by mnie zaraz ktoś o rasizm nie posądzał :dziadek: ) upchanych w jednym pokoju.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Grobel pisze: Ale zaakceptować to ty musisz regulamin portalu.
Ludzie patrzcie to jeden z tych "od regulaminu". Żadnego regulaminu nie muszę przestrzegać jeśli zawiera zapisy niezgodne z prawem.
Grobel pisze: Ale co tu jest typowego? Napisałem że paczkomaty mają na sztywno ustawioną kwotę i nikt dramy nie robi. Ty natomiast wyskoczyłeś z jakimiś dziecinnymi tekstami o wydrukowaniu listu przewozowego i przysłaniu kartonu. Chłopie, jak cie to przerasta, to sobie warzywniak otwórz.
Po co ja w ogóle z tobą dyskutuje JAK TY NAWET NIE WIESZ JAK DZIAŁA PACZKOMAT I CO TO JEST LIST PRZEWOZOWY.
Weźcie mu wytłumaczcie bo mi już ręce opadają.
Grobel pisze: Ale zdajesz sobie sprawę czemu sprzedającym sprzedaż spadła? Nie, to nie przez brak zainteresowania allegro. Po prostu wybierają oficjalny sklep allegro. Czemu? Kto siedzi w temacie ten doskonale wie.
Ta ty "siedzisz w temacie". Gdybyś siedział to byś wiedział że UOKiK już zostało poinformowane o nieuczciwych praktykach konsumenckich w kwestii oficjalnego sklepu alledrogo.
Grobel pisze: Co do cen wysyłek x-komu. Sklepy komputerowe często mają niskie marże na towarze i w ten sposób potrafią sobie dorabiać. Dlatego sztywny cennik dla odbiorcy jest na plus.
Mauuuaaaahhahahaaaa. ROTFL. Weź człowieku już się nie udzielaj bo mnie już brzuch rozbolał ze śmiechu.
Awatar użytkownika
Predator

Tak przy okazji dyskusji:
Obrazek

Fajnie, że Allegro w ten sposób zareagowało bo zastanawiałem się właśnie czy trafią się klienci, którzy pomimo darmowej dostawy dla zasady dadzą 2 czy 3 gwiazdki na 5 za koszt dostawy. :mrgreen: :macha:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Przy darmowych kosztach dostawy z tego, co się orientuję zawsze było odgórnie ustalone 5 gwiazdek.
Awatar użytkownika
Predator

serafek5 pisze: Przy darmowych kosztach dostawy z tego, co się orientuję zawsze było odgórnie ustalone 5 gwiazdek.
Z tym, że tu nie jest "darmowa" przesyłka na aukcji w sensie za 0 złotych, tylko SMART z paczkomatem, listem itd. w danej cenie (np. 5.50 zł), ale kupujący nie płaci realnie tych kosztów wysyłki już bo ma wykupiony owy pakiet SMART.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MerlinPL pisze: Ludzie patrzcie to jeden z tych "od regulaminu". Żadnego regulaminu nie muszę przestrzegać jeśli zawiera zapisy niezgodne z prawem.
Oczywiście, masz racje. Teraz powiedz co tutaj masz niezgodnego z prawem? :lol:
Pogrążasz się.
MerlinPL pisze: Po co ja w ogóle z tobą dyskutuje JAK TY NAWET NIE WIESZ JAK DZIAŁA PACZKOMAT I CO TO JEST LIST PRZEWOZOWY.
Weźcie mu wytłumaczcie bo mi już ręce opadają.
Dokładnie, nie mam pojęcia. W mojej wioska paczka dostarczać biała metalowa skrzynia.
Ty masz jakieś problemy ze sobą, czy po prostu udajesz?
MerlinPL pisze: Mauuuaaaahhahahaaaa. ROTFL. Weź człowieku już się nie udzielaj bo mnie już brzuch rozbolał ze śmiechu.
Różnica między nami jest taka, że ja chociaż wiem o czym piszę. Marża większych sklepów to często 2-3%. Zdarza się i mniej. Swego czasu na gpu z wyższej półki wynosiła 1%. Wie to chyba każdy, kto chociaż trochę liznął branży it. Może któryś z twoich starszych kolegów pracuje w sklepie - poproś go żeby ci pokazał ceny hurtowe np na abcdata :)

Dobra, teraz już mam pewność z kim toczę "dyskusję".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Grobel,
Tak jak nie zawsze zgadzam się z Merlinem, tak Ty pokazujesz, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Raz upierasz się co do przestrzegania regulaminu Allegro, a zaraz zmieniasz zdanie, że jak sklep typu X-KOM łamie go w ofertach na allegro stosując zawyżone ceny, to jest OK, bo tak. A te niskie marże... daj spokój :D Mam kilka lat przepracowane tej branży i o ile nie są to marże na poziomie np. automotive, to na pewno nie są niskie.
ODPOWIEDZ