Pochwal się nowym zakupem

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Garrus pisze:
Grania na kilkaset godzin bedzie, dwie platynki obowiazkowe, ale mam nadzieje ze zadziala mod na konsoli z podmiana tekstur pajakow bo bedzie krucho z graniem w Skyrima :trollface:
A co jest nie tak z teksturami pająków?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nic, sa dobre, zbyt dobre, na tyle ze te POTWORY sa paskudne jak jasna cholera, a ja mam arachnofobie :E
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Garrus pisze: Nic, sa dobre, zbyt dobre na tyle ze te POTWORY sa paskudne jak jasna cholera, a ja mam arachnofobie :E
xD

ja sobie kupilem czas ultrona na dvd za 9,99zł :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Garrus pisze: Obrazek

99zl, na szybko sprawdzajac w sklepie neta to chyba niezla cena, mimo ze stara gra to uznalem ze sie oplaci, bo ogralem jedynie podstawke kilka lat temu, w sumie niewiele pamietam z fabuly oprocz ze sie biegalo i darlo jape :trollface: A dodatki do ogrania po raz pierwszy, fajne wydanie z mapka prowincji, niby duperelka a cieszy ze nie dodano jedynie karteczki ze sterowaniem :lol:

Dodatkowo do zestawu kupilem Wiedzmina 3 Goty na PSStore bo dobra cena (nadal planuje kupic wydanie pudelkowe z kartami)

Grania na kilkaset godzin bedzie, dwie platynki obowiazkowe, ale mam nadzieje ze zadziala mod na konsoli z podmiana tekstur pajakow bo bedzie krucho z graniem w Skyrima :trollface:
Ale jak to........... Skyrim bez modów???? i myszki????
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

No jakies tam mody podobno ma, w sumie nigdy sie nie bawie w modowanie gier, wyjatek to zmiana tekstur tych paskudztw w skyrimie :D
A ze bez myszki? Cale zycie bylem pcmasterrace, nie wyobrazalem sobie jak mozna grac na padzie, tym bardziej w cos bardziej skomplikowanego od platformowki, a teraz latam strzelam nak... salta, do dzis jestem w szoku jak latwo przyszlo mi sadzic hedszoty juz po kilkunastu minutach w Horizonie (moj pierwszy odpalony tytul na konsoli) i biegac galkami (moja pierwsza mysl "omygy oni naprawde chca zebym gral galkami, jak zmienic na strzalki?") :D
A mialem uraz do pada po graniu na nim w GTA:SA na PC korzystajac z jakiegos padzika za 50zl dawno temu, gdzie trafienie w bak jadacego samochodu to byl totalny cud :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Garrus pisze: Nic, sa dobre, zbyt dobre, na tyle ze te POTWORY sa paskudne jak jasna cholera, a ja mam arachnofobie :E
W takim Oblivionie straszyły twarze NPCów (i naszego wytworu z kreatora przy okazji też), niby potem to lekko patchowali, ale z wersji ~ 1.0 to mieliśmy na starcie dodatkowy tag #horror do gatunku. Na takim wielkim telewizorze to pewnie można by z kanapy spaść z przerażenia jak się zobaczyło z bliska naszego avatara.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Obrazek
Szkoda, że tak ciężko to dziś dostać. I że ma problemy z 64-bitową Windą. Czemu tego nie ma na GOGu?

Obrazek
I coś z innej beczki - karcianka. Trochę negatywnej interakcji :tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dzisiejszy zakup na Gamivo :E
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Obrazek

eh i stało się, mój pierwszy pre-order na stimie, miałem brać za kase z kart ale na stimie gra jest za 130zl a dałem w oficjalnym sklepie 86zl więc różnica jest

(to jest wersja touch ta normalna mnie nie interesuje)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ale że jak to wersja normalna Cie nie interesuje :D? To ktoś gra w tą wersję Touch, która jest aktywowana razem z normalną grą, tak swoją drogą : ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Normalna w pewnym momencie stara się cholernie rozbudowana. A Touch chyba bardziej w założeniach przypomina stare ChampMany?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Wiem o czym piszesz keiran. Z tego powodu osobiście wole FMa 06 czy 08 od tych nowych odsłon.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Ale że jak to wersja normalna Cie nie interesuje :D? To ktoś gra w tą wersję Touch, która jest aktywowana razem z normalną grą, tak swoją drogą : ?

owszem touch się dostaje gratis do normalnej wersji, są to dwie osobne pozycje w bibliotece a kiedyś touch było jako opcja w jednej grze, chyba od odsłony 2018 rozdzielili to na dwie osobne gry
z tym że normalna wersja kosztuje sporo drożej od touch a ponieważ nie tknę normalnej to wystarczy mi touch bo zależy mi na szybkiej rozgrywce i to co oferuje w zupełności mi wystarcza i w pełni mnie zadowala

grałem w FM2012 później w FM2016 (dzisiaj go jeszcze ogrywam) no i postanowiłem zakupić teraz 2019 licząc na nieco lepszy model symulacji meczu 3D niż w 2016
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

wychaczylem oferte 45 ziko za :
Obrazek
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Toucha rozdzielili już nieco wcześniej. wersja 2017 już na pewno tak miała. Ja za to z nostalgią myślę o FM 2010.
Żeby nie robić offtopu - fotelSpeedLink Regger Gaming Chair
Obrazek
Chciałem sprawdzić ile warte są te wszystkie fotele. Po przesiadce z krzesła za 50 zł w osiedlowym sklepie - magia! Nie chciałem wywalać od razu 1k+ na coś extra, bo podejrzewam, że różnice między takimi są stosunkowo małe. Wywaliłem te poduszki tylko, bo z nimi nie mogę siedzieć na nim normalnie, jak człowiek.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

@up
Czy takie fotele są z większymi oparciami na ręce? Jakoś zniechęcają mnie tak krótkie i wąskie podłokietniki.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Są takie z dłuższymi podłokietnikami - bardziej wyglądają jak fotele kanapowe w domu i nie jestem pewien, czy wtedy te podłokietniki są regulowane - pewnie nie. Generalnie takie fotele sprawdzają się dla ludzi, którzy mają klawiaturę i myszkę na biurku przed sobą. Nie żadne wysuwane klawiatury na tacce na szynach. Biurka rogowe, czy te w kształcie L też się raczej nie sprawdzają. Ale sam fotelik ciekawy. Ma regulację, można odciążyć kręgosłup (podejrzewam, że większość, jak ja do tej pory, strasznie się garbi przy normalnych krzesłach...)
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Są takie z dłuższymi podłokietnikami - bardziej wyglądają jak fotele kanapowe w domu i nie jestem pewien, czy wtedy te podłokietniki są regulowane - pewnie nie. Generalnie takie fotele sprawdzają się dla ludzi, którzy mają klawiaturę i myszkę na biurku przed sobą. Nie żadne wysuwane klawiatury na tacce na szynach. Biurka rogowe, czy te w kształcie L też się raczej nie sprawdzają. Ale sam fotelik ciekawy. Ma regulację, można odciążyć kręgosłup (podejrzewam, że większość, jak ja do tej pory, strasznie się garbi przy normalnych krzesłach...)
Ja mam taki i właśnie się zastanawiam czy coś zyskam na wygodzie w gamingowym fotelu.

https://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/g ... ele-czarne
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Imo te wszystkie gamingowe fotele to gówno warte są. Najlepiej kupić coś z przemysłowych foteli biurowych. W pracy 9 lat używam krzesła sitag i nie ma śladów zużycia. Do domu kupiłem nowy styl: http://www.nowystyl.com/products/office ... -mechanism bo sitaga w detalu u mnie dostać się nie dało. Takie produkty są o dwie klasy przed takim gamingowym czymś, a cena podobna (ok 1200-1500 zł.)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

dudu66 pisze: New Bajk

Obrazek

Bianchi SL3 na Campagnolo
Może nie jest to odpowiednie forum do chwalenia się rowerami, ale powiedzmy że od czasu do czasu można się pochwalić czymś innym niż nowymi pudłami z grami.

Update do postu z przed roku, a mianowice zaszyły pewne modyfikacje w mojej włoskiej maszynie,

Obrazek

Otóż, wymieniłem standardowy zestaw zębatek jaki był przewidziany do korby Miche na set owalnych q-ringów 50/34 - czyli okrągly kompakt na jajowaty - do tego dołożyłem pedały zatrzaskowe Look Keo Classic (w międzyczasie zajechałem suport więc do mufy trafiła klasyka w postaci suportu bbrs500 od Shimano)

Sztyca alu (dość podrapana) została zamieniona na sztyce karbonową fsa k force w 3k karbonie - tyłek mi już dziękuje od 1500 km odrazu czuć różnice.

No i najnowszy zakup, od paru dni rower śmiga na kołach Campagnolo Scirocco 35, do tego przesiadka z kasety 14-28 na bardziej rozsądne w płaskim terenie 12-22 no i cóż jest moc, bandziorski wygląd 35 mm stożka fajnie się prezentuje a koła w miare tanie i po pierwszych testach nawet dość szybkie i gładko toczące się.

Plany na przyszłe modyfikacje nowe siodło i mostek i być może pomiar mocy w ramieniu korby.

Szkoda że sezon już powoli się kończy, bo aż chce się śmigać.
ODPOWIEDZ