A co jest nie tak z teksturami pająków?
Pochwal się nowym zakupem
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Ale jak to........... Skyrim bez modów???? i myszki????Garrus pisze:
99zl, na szybko sprawdzajac w sklepie neta to chyba niezla cena, mimo ze stara gra to uznalem ze sie oplaci, bo ogralem jedynie podstawke kilka lat temu, w sumie niewiele pamietam z fabuly oprocz ze sie biegalo i darlo japeA dodatki do ogrania po raz pierwszy, fajne wydanie z mapka prowincji, niby duperelka a cieszy ze nie dodano jedynie karteczki ze sterowaniem
![]()
Dodatkowo do zestawu kupilem Wiedzmina 3 Goty na PSStore bo dobra cena (nadal planuje kupic wydanie pudelkowe z kartami)
Grania na kilkaset godzin bedzie, dwie platynki obowiazkowe, ale mam nadzieje ze zadziala mod na konsoli z podmiana tekstur pajakow bo bedzie krucho z graniem w Skyrima
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
No jakies tam mody podobno ma, w sumie nigdy sie nie bawie w modowanie gier, wyjatek to zmiana tekstur tych paskudztw w skyrimie
A ze bez myszki? Cale zycie bylem pcmasterrace, nie wyobrazalem sobie jak mozna grac na padzie, tym bardziej w cos bardziej skomplikowanego od platformowki, a teraz latam strzelam nak... salta, do dzis jestem w szoku jak latwo przyszlo mi sadzic hedszoty juz po kilkunastu minutach w Horizonie (moj pierwszy odpalony tytul na konsoli) i biegac galkami (moja pierwsza mysl "omygy oni naprawde chca zebym gral galkami, jak zmienic na strzalki?")
A mialem uraz do pada po graniu na nim w GTA:SA na PC korzystajac z jakiegos padzika za 50zl dawno temu, gdzie trafienie w bak jadacego samochodu to byl totalny cud

A ze bez myszki? Cale zycie bylem pcmasterrace, nie wyobrazalem sobie jak mozna grac na padzie, tym bardziej w cos bardziej skomplikowanego od platformowki, a teraz latam strzelam nak... salta, do dzis jestem w szoku jak latwo przyszlo mi sadzic hedszoty juz po kilkunastu minutach w Horizonie (moj pierwszy odpalony tytul na konsoli) i biegac galkami (moja pierwsza mysl "omygy oni naprawde chca zebym gral galkami, jak zmienic na strzalki?")

A mialem uraz do pada po graniu na nim w GTA:SA na PC korzystajac z jakiegos padzika za 50zl dawno temu, gdzie trafienie w bak jadacego samochodu to byl totalny cud

W takim Oblivionie straszyły twarze NPCów (i naszego wytworu z kreatora przy okazji też), niby potem to lekko patchowali, ale z wersji ~ 1.0 to mieliśmy na starcie dodatkowy tag #horror do gatunku. Na takim wielkim telewizorze to pewnie można by z kanapy spaść z przerażenia jak się zobaczyło z bliska naszego avatara.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:

eh i stało się, mój pierwszy pre-order na stimie, miałem brać za kase z kart ale na stimie gra jest za 130zl a dałem w oficjalnym sklepie 86zl więc różnica jest
(to jest wersja touch ta normalna mnie nie interesuje)
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
owszem touch się dostaje gratis do normalnej wersji, są to dwie osobne pozycje w bibliotece a kiedyś touch było jako opcja w jednej grze, chyba od odsłony 2018 rozdzielili to na dwie osobne gry
z tym że normalna wersja kosztuje sporo drożej od touch a ponieważ nie tknę normalnej to wystarczy mi touch bo zależy mi na szybkiej rozgrywce i to co oferuje w zupełności mi wystarcza i w pełni mnie zadowala
grałem w FM2012 później w FM2016 (dzisiaj go jeszcze ogrywam) no i postanowiłem zakupić teraz 2019 licząc na nieco lepszy model symulacji meczu 3D niż w 2016
- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Toucha rozdzielili już nieco wcześniej. wersja 2017 już na pewno tak miała. Ja za to z nostalgią myślę o FM 2010.
Żeby nie robić offtopu - fotelSpeedLink Regger Gaming Chair

Chciałem sprawdzić ile warte są te wszystkie fotele. Po przesiadce z krzesła za 50 zł w osiedlowym sklepie - magia! Nie chciałem wywalać od razu 1k+ na coś extra, bo podejrzewam, że różnice między takimi są stosunkowo małe. Wywaliłem te poduszki tylko, bo z nimi nie mogę siedzieć na nim normalnie, jak człowiek.
Żeby nie robić offtopu - fotelSpeedLink Regger Gaming Chair

Chciałem sprawdzić ile warte są te wszystkie fotele. Po przesiadce z krzesła za 50 zł w osiedlowym sklepie - magia! Nie chciałem wywalać od razu 1k+ na coś extra, bo podejrzewam, że różnice między takimi są stosunkowo małe. Wywaliłem te poduszki tylko, bo z nimi nie mogę siedzieć na nim normalnie, jak człowiek.
- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Są takie z dłuższymi podłokietnikami - bardziej wyglądają jak fotele kanapowe w domu i nie jestem pewien, czy wtedy te podłokietniki są regulowane - pewnie nie. Generalnie takie fotele sprawdzają się dla ludzi, którzy mają klawiaturę i myszkę na biurku przed sobą. Nie żadne wysuwane klawiatury na tacce na szynach. Biurka rogowe, czy te w kształcie L też się raczej nie sprawdzają. Ale sam fotelik ciekawy. Ma regulację, można odciążyć kręgosłup (podejrzewam, że większość, jak ja do tej pory, strasznie się garbi przy normalnych krzesłach...)
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Ja mam taki i właśnie się zastanawiam czy coś zyskam na wygodzie w gamingowym fotelu.Quoyque pisze: Są takie z dłuższymi podłokietnikami - bardziej wyglądają jak fotele kanapowe w domu i nie jestem pewien, czy wtedy te podłokietniki są regulowane - pewnie nie. Generalnie takie fotele sprawdzają się dla ludzi, którzy mają klawiaturę i myszkę na biurku przed sobą. Nie żadne wysuwane klawiatury na tacce na szynach. Biurka rogowe, czy te w kształcie L też się raczej nie sprawdzają. Ale sam fotelik ciekawy. Ma regulację, można odciążyć kręgosłup (podejrzewam, że większość, jak ja do tej pory, strasznie się garbi przy normalnych krzesłach...)
https://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/g ... ele-czarne
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Imo te wszystkie gamingowe fotele to gówno warte są. Najlepiej kupić coś z przemysłowych foteli biurowych. W pracy 9 lat używam krzesła sitag i nie ma śladów zużycia. Do domu kupiłem nowy styl: http://www.nowystyl.com/products/office ... -mechanism bo sitaga w detalu u mnie dostać się nie dało. Takie produkty są o dwie klasy przed takim gamingowym czymś, a cena podobna (ok 1200-1500 zł.)
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 44 razy
- Kontakt:
Może nie jest to odpowiednie forum do chwalenia się rowerami, ale powiedzmy że od czasu do czasu można się pochwalić czymś innym niż nowymi pudłami z grami.
Update do postu z przed roku, a mianowice zaszyły pewne modyfikacje w mojej włoskiej maszynie,

Otóż, wymieniłem standardowy zestaw zębatek jaki był przewidziany do korby Miche na set owalnych q-ringów 50/34 - czyli okrągly kompakt na jajowaty - do tego dołożyłem pedały zatrzaskowe Look Keo Classic (w międzyczasie zajechałem suport więc do mufy trafiła klasyka w postaci suportu bbrs500 od Shimano)
Sztyca alu (dość podrapana) została zamieniona na sztyce karbonową fsa k force w 3k karbonie - tyłek mi już dziękuje od 1500 km odrazu czuć różnice.
No i najnowszy zakup, od paru dni rower śmiga na kołach Campagnolo Scirocco 35, do tego przesiadka z kasety 14-28 na bardziej rozsądne w płaskim terenie 12-22 no i cóż jest moc, bandziorski wygląd 35 mm stożka fajnie się prezentuje a koła w miare tanie i po pierwszych testach nawet dość szybkie i gładko toczące się.
Plany na przyszłe modyfikacje nowe siodło i mostek i być może pomiar mocy w ramieniu korby.
Szkoda że sezon już powoli się kończy, bo aż chce się śmigać.