Telefon do 1500 zł

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Tak jak w tytule. Szukam czegoś z gwarancją w PL (może być używka), raczej nie chcę chińczyków, choc pomyślę nad xiaomi. Normalne użytkowanie telefonu jak snap, facebook, muzyka (Dużo muzyki), również dobry ekran, bo też dużo filmów oglądam na telefonie. W tej chwili mam LG G4, wcześniej HTC M7. Jak coś pytajcie :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Ja wymieniłem ZenFone 2 laser na Xiaomi Redmi 5 plus (wersje 4/64), mam go już z 4 miesiące i jestem zadowolony, jak narazie nic mi się nie zwiesza (jedynie ekran główny czasem nie reagował na dotyk, ale po ostatniej aktualizacji MIUI nie zdarzyło mi się to jeszcze), co do aparatu to mógł być lepszy, przez dzień zdjęcia są w miarę dobre, ale jak nie ma światła dobrego to dużo szumów, bateria też świetna jak dla mnie - telefon ładuję raz na 2 dni - podczas używania chroma i spotify to w ciągu godziny jakieś 10-15% baterii ubywa. Telefon ciągle jest wspierany i w drugiej połowie tego roku ma dostać jeszcze MIUI 10.

Co do ceny to około 800 zł, ale jest też Redmi Note 5 który ma lepszy aparat a tak to nie różni się dużo z tego co wiem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Nie rozumiem po co Ci gwarancja na tel skoro większość usterek i tak jej nie obejmuje :dziadek:
No ale skoro się upierasz i aż tyle chcesz wydać to S8. Niedawno był za nieco ponad 1600 a teraz można dorwać za nieco ponad 1700 nówka z gwar eu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jakoś miesiąc temu kupiłem s7 z xkoma za 1400zł (s8 z polskiej dystrybucji kosztuje 2.2k) i muszę przyznać, że naprawadę sympatyczny telefonik, choć z drugiej strony nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z mądrymi telefonami. Przy moim użytkowaniu bateria wytrzymuje spokojnie ze dwa dni, zdjęcia spoko, no i ekranik pierwsza klasa, jak się podbije jasność to nawet przy obecnym słońcu nie ma żadnego problemu. Generalnie, nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Slyszalem, ze S7/8 bardzo dobre telefony, ale mam obawy, po S2. Choc podobno od 6 idac to Galaxy to 1 klasa. No wladnie 1500 to raczej max jaki chce wydac.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

No to teraz jest np. LG G6 za około 1255zł, w sumie za tyle s7 też da się wyrwać. W sumie poczytaj testy, albo zobacz w sklepie jak grają.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Wajper pisze: No to teraz jest np. LG G6 za około 1255zł, w sumie za tyle s7 też da się wyrwać. W sumie poczytaj testy, albo zobacz w sklepie jak grają.
Też czytam peppera :P Czytam właśnie komentarze i część narzeka, część nie, a ja nie wiem na co się zdecydować :D
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ciiii tej strony nie można tutaj wymawiać :trollface:
No to po co się tu pytasz, tam masz sporo opinii. No ja się zdecydowałem na p10 plus w pn ma przyjść, ale mi zależało na zdjęciach głównie. Był niedawno jakiś model z głośnikami stereo chyba jakaś Motka jak Ci na tym zależy. W sumie niektóre modele mają dźwięk ala dac. Pamiętam, że ZTE AXON 7 też pod tym względem chwalili i też go chciałem swego czasu, ale dawno już nie było promki na niego. Poza tym trochę przespałeś bo na prime dayu trza było poszukać było sporo okazji. Ogólnie to mój to już 2 mój tel miał być Xiaomi tym razem polowałem na Xiaomi Mi Note 3, bo ma mieć całkiem niezły aparat, albo trochę droższy Xiaomi Mi MIX 2S, ale zawsze jakaś inna promka się znajdzie :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja bym z całego serca polecał kupić iPhone 6s. Nigdy się nie zacina, niewiele słabszy od 7, ma Fortnite'a i aplikacje są o wiele lepiej zoptymalizowane niż na andku. Posiadająć iPhona już nigdy nie wrócę do Androida. Do 1500zł myślę, że można łatwo znaleźć :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Szczerze to powiem ze ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony swoim moto g6 play
Szczegolnie zywotnosc bateri mi sie podoba, ktora strasznie mi dokuczala przy lg g2 pro i lg v10.
Niby procek slaby... ale to wydluza dzialanie baterii, to samo z ekranem. tak na dobrza sprawe alebo jestem slepy albo full hd w telefonie to tylko niepotrzebny bajer, bo po downgradzie to tak naprawde nie zauwazylem zadnej roznicy(sam ogladam filmy HD godzinami na komorce).
Sorki jesli nie do konca post na temat jako ze podaje fon, ktory mozna kupic za polowe Twojego budzetu ;) ale ogolnie zastanow sie czy naprade tyle chcesz wydawac ;>
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kurde ile telefonów teraz mam do czytania :D Swoja drogą dostałem dobrą okazje, bo iphone 8 za 1500 zł. Niestety bez papierów, bo z UK. Jakaś laska w moim mieście kupiła go tam i sprzedaje u nas. Kolega mi mówi, żeby brać, bo super cena (normalnie on chyba 2500 lub wiecej), a jak go dam do etui i zapisze sobie hasło do icloud to nie bedzie problemów. Nigdy nie miałem iphone, jak to jest z gwarancja u nich i tym, ze telefon z innego kraju?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

No ale papierow angielskich tez ci nie daje?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No nie ma dowodu zakupu. Pytam czy był odpalany, bo niby nie, a wtedy robie sobie konto apple i mam gwarancje na lajcie
EDIT: Kupiłem go, jedynie czekam na ojca, żeby podjechać do PLAY, aby mi karte zmienili na nanosim (bo moja nie wchodzi) i tyle. Iphone nieaktyywowany
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Czekaj... bez papierow, gwarancji ani nic? Ryzyk-fizyk.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Iphone bez papierow nie bierz.
Cholera wie czy ktos kiedys Ci nie bloknie, i telefon jako domofon moze sluzyc. Nie odblokujesz juz go.

Do 1500 bralbym Mi Mix 2 (bez s) za tyle mozna wyrwac. telefon pierwsza klasa i wizualnie i sprzetowo.
Jezeli jednak boisz sie xiaomi, to zostaje s7 edge w tej cenie kupisz jeszcze na gwarancji, albo dolozyc troszke na promo s8 wybrac.

Jednak samsung jak to samsung , modele z tej polki jak Ci sie zbije ekran i np pojdzie wyswietlacz. To tyle samo co kupno drugiego tel. Tez trzeba brac to pod uwage.

W dzisiejszych czasach 90% rzeczy ktore pada i tak gwarancja nie uznaje tego. Wiec w sumie tito czy z czy bez.

Ja sie przesiadlem z s7e na xiaomi note 5. Telefon za 900zł brutto. A ma chyba wszystko co potrzebuje.
Chyba juz mi sie znudzilo szukac nowych flagowcow i wydawac tyle na telefony.
Note 5 nie zacina sie. Chodzi plynnie, bateria 1 klasa. Gwarancja (bo nowy) i spedycyfikacyjnie nie odstaje od flagowcow

Edit : nie przeczytalem ostatniego posta ze juz kupiles :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kupiony. Rozmawiałem z paroma osoba, które mają Iphone to papiery nie są potrzebne. Nie był aktywowany, więc rejestruje go na siebie i tyle. Gwarancje normalnie mam wtedy, bo jest ona od aktywacji. Telefon odpaliłem, numery zgadzaja sie telefonu z pudełkiem, w folii był. Babka sprzedaje, bo potrzebuje kasy, bo ciąża (brzusio był). Jedyny minus to, że nie mogłem wsadzić karty SIM, bo nie mam nanosim :/ TAk to wszystko git
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Jak jest pudelko to ok. Myslalem ze sam telefon bez dokow i pudelka.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No dokumentow nie ma, ze dowod zakupu, ale pudelko i wszystko jest. No jakby Ci wujek zrobil prezent i kupil telefon. Dostajesz wszystko, ale paragonu Ci nie da xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

No to jak tak to nie ma problemu. A do nanosim mozesz sobie sam dociac albo w jakiejs galerii ci dotną, to nie jest wyższa matematyka.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

keiran pisze: No to jak tak to nie ma problemu. A do nanosim mozesz sobie sam dociac albo w jakiejs galerii ci dotną, to nie jest wyższa matematyka.
Kiedyś migło mi się w internecie taki wzór czy cuś, który się drukuje, a potem kartę się przykleja taśmą i według wzoru się ucina nożem
ODPOWIEDZ