Dragon Age: Origins - Ultimate Edition

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Heh kiedyś chyba liczyłem ile by wyszło kupienie wszytkich DLC przez punkty Bioware to głowa boli :shock:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ereshlifei pisze: Jak będziesz chcial miec dodatek do da1 Przebudzenie z polskim audio to tez bedziesz musial gdzies zdobyc dodatek po polsku, ale dodatek jest znacznie krotszy, wiec ciezko ocenic czy warto wydac na podwojny dodatek czyli sam polski dubbing.
Wersja UE na promocji to chyba najtańsza opcja by kupic DA1 z zestawem dlc, bo dlc do da2 kupuje sie osobno.(ale patrzac na ceny punktow to ciezko sie na zdecydowac w cenie da1+dlc+da2 ma sie 1 dlc na pare godzin).
Fakt Przebudzenie mi umknęło. Dzięki za rzetelną poprawkę :tak:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Czemu tylko ja jakoś nie mogę się przekonać do tego DA. Już pomijam fakt, że DA wraz z ME mają tonę DLC. Do ME3 nie kupiłem ich do dziś (nie licząc ulepszenia do wersji deluxe i dostanie dodatku "Z prochów"), więc do DA tym bardziej bym tego nie brał.
Ale wydaje mi się że nie ma co się bawić. Włożyć tylko polskie napisy, a oni sami sobie niech gadają po angielsku. Niby fajna giera, ale wstrzymuję się długo już i jakoś nie mogę zdecydowania przechylić na "tak".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja tez się wstrzymuję, ale DA3 już niebawem więc trzeba jednak się przekonać :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja robilem kiedys podejscie i sie nie moglem przemoc. W koncu sie zawzialem i DA1 skonczylem kilka tygodni temu, razem ze wszystkimi dlc. W sumie gralo mi sie bardzo dobrze. Teraz ogrywam dwojke. W zasadzie jestem juz pod sam koniec, zostaly mi dlc i zakonczenie ostatniego aktu.
A co do dlc to czy jest ich tak duzo? Do jedynki chyba 4 fabularne, do dwojki 2.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Heh, bo to dwójki jeszcze DLC? xd
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Sa dwa fabularne: mark of the assassin i legacy. Oba niestety sa dosc drogie. Gram wlasnie w ten drugi teraz, jak na razie jest dobry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Do Da2 jest jeszcze Książę na wygnaniu z fabularnych dlc, liste mozna tutaj sprawdzic
http://social.bioware.com/page/da1-dlc
http://social.bioware.com/page/da2-dlc
Zreszta sami przyznali, ze nie bedzie duzo dlc do DA2, bo "slabo" zostala przyjęta dwojka.
Aktywacja dlc wymaga logowania na social.bioware.com (a login i haslo takie jak na origin, jak nic nie zmienili, ale pewnie coś kombinowali)
Sa tez darmowe dlc, ktore dodaja przedmioty, jakis czas temu byly rozdawane ponownie na http://social.bioware.com/da2/dlc_bundle/ - nie mam pojecia czy to aktualne
w wiekszosci to drobiazgi, ktore mozna bylo zdobyc przed premiera czy za zamowienie preordera?

DA1 mogłoby być lepsze(ale o każdej grze tak można napisać ;) ), a czasami może nudzić, ale to zalezy kto jak gra, jakie ma doswiadczenie w rpgach, jak ocenia gry, czego w nich szuka. Reklamowali się "brudnym" światem, a patrząc na zawartość to oceniłbym grę jako dla od 14-15-16+(a moze sie nie znam) bo chyba przez "sex" i "system barwienia krwią" dali rating 18+, moze sa ciekawe decyzje, ale dużo standardu (w tym bioware'go), wiec nie dziwię się postami, że kogoś gra nie zainteresowała(a moze trzeba bylo grac jako zly badass i wybierac kontrowersyjne opcje, a nie grac jak "paladyn"hmm...). A o Da2 sam nie wiem co pisac, czesc rzeczy mialo potencjal, ale brakło "wysokiej" jakości czy lepszego rozwinięcia. W efekcie jesli kupię DA3 to znacznie po premierze, szczegolnie ze EA po pol roku przecenia gry, bo spodziewam się zwykłej gry, a nie extra-GRY.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nom zalogowałem się tam i po aktywacji gier mam DLC do wyboru albo do DA albo do DA2 choć do dwójki mam jedno bardziej mini-DLC.
ODPOWIEDZ