Jakich gier wam brakuje w ofercie sklepu Steam?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

K@NE pisze: Silent Hill 2,3,4
Dodałbym 1 i porty z konsol nowszych części, np. Origins z PSP.
1 bym przytulił nawet mimo niedzisiejszej grafy, przeszedłem blisko połowę na PSP i w sumie muszę w końcu dokończyć. Dla klimatu warto. Nawet słabsza część Silent Hilla wciąż jest dobrą grą jak na ten gatunek i nawet mimo siermiężnych rozwiązań gameplayowych, broni się klimatem.
Skoro zremasterowali Resident Evila 1 i 0, czemu się w końcu nie wziąć za Silent Hilla.
Zamiast tego tworzy się jakieś H&S i inne dziwolągi, które z uniwersum mają tylko nazwę.
Kasuje się też po rewelacyjnie przyjętym demie jeden z najciekawszych nadchodzących horrorów ostatnich lat.
Smutnawo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 52 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

W Settlers III bym pograł.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Po zmianie euro na złotówki nie można kupić gry Skykeepers, czy ktos wie czy jesli bym uzyl Holi i kupil z niemieckiego steam, gra bedzie miala locka, bo juz dzisiaj steam sale, a z tego co widzialem na youtube gierka bardzo fajna ?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

maklo99 pisze: Po zmianie euro na złotówki nie można kupić gry Skykeepers, czy ktos wie czy jesli bym uzyl Holi i kupil z niemieckiego steam, gra bedzie miala locka, bo juz dzisiaj steam sale, a z tego co widzialem na youtube gierka bardzo fajna ?
Poproś jakiegoś forumowicza mieszkającego zagranicą o zakup, mamy na forum osoby m.in. z Czech, Francji, Anglii, Niemiec a nawet Nowej Zelandii.
Jeśli gra jest dostępna w Czechach to bez problemu się dogadasz z Sokonem by wystawił grę na Bazar.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

A nie moge po prostu kupic z hola na steamie, bo juz probowalem wchodzic na steama wlasnie na angielska wersje i ta gra jest tam po 12 funtow prawie, ale pewnie jak bedzie wyprzedaz bedzie po 2 funty albo cos kolo tego, tylko czy steam moze mi zbanowac konto gdybym zrobil zakup z hola ? Czy probowal juz ktos takich praktyk ? I czy ta gra ma jakies region locki ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

Jest dostempna :) Jak bedzie summer sale do napisz mi zprawe i np moze kupic i wyslat :) Riskowac dla takej gierke VPN aktivacji i steam acc ban... no niewiem :)

https://steamdb.info/app/568180/ no napewno niebedzie na steamu za 2 eura jescze dlugo.. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dzieki za odpisanie, ale ja mam trochę gierek do ogrania na steam, wiec myslalem ze jak bedzie tanio na wyprzedazy to kupie, a jak nie to poczekam na dalsza obnizke, ja nic nie pisalem o aktywacji przez vpn, ja tylko pisalem o kupnie klucza przy pomocy Holi i potem juz aktywowanie na moim koncie steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

Niema tej gry v RU sklepech :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

hola to vpn :dziadek:
i nie mozesz w sklepie steam kupic i aktywowac pozniej (za wyjatkiem niektorych 2/4 pakow)....
ale strefa euro/uk jest najmniej oplacalna - Nor>NZ>CA ;]
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2423 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Total Overdose
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Brakuje mi gier z wygaśniętą licencją od Activision. The Amazing Spider-Man 2 podobno jest jeszcze w sklepie Steam, ale tylko w regionie Nowa Zelandia, co w połączeniu z blokadą giftów pomiędzy tak odległymi krajami (no chyba, że jestem w błędzie i wystarczy znaleźć kupca z tego rejonu, a potem od niego odkupić) niestety nie wróży dobrze :(

Pozostałych gier tj. seria Transformers, TMTN to już niestety nie znajdziemy nigdzie (no Transformers: Devastation jest jeszcze w pudełku w Polsce do kupienia, ale tylko on z całej serii się ostał). Żałuję, że nie miałem kasy, żeby kupować wszystkie serie, jak groziła im utrata licencji.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

blokada jest na 10/15% roznicy pomiedzy regionami, przy pozycjach nieobecnych w danym regionie widzialem rozne kwiatki i przechodzily.
W NZ kosztuje circa 200pln :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Pograłbym w Boiling Point: Road to Hell. Dziwi mnie to że wydali pozostałe gry (Xenus 2 War in Paradise oraz Precursors) poza kolejnością.
Mam co prawda wersję pudełkową ale jak to gry ze wschodu - mają paskudne DRMy a z tym (StarForce) nie mam dobrych wspomnień i nie chce mi się syfić komputera tym badziewiem...
Może i w internecie są jakieś obejścia na to ale nie po to się kupuje gry na Steamie żeby coś robić poza wciskaniem Ściągnij/Instaluj/Graj. :gwizdany:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 59 razy
Podziękowania: 102 razy
Kontakt:

Brakuje mi, czy to na gogu czy to na steamie gier z serii Empire Earth

@update W takim razie dzięki Wam za zwrócenie mojej uwagi :)
Ostatnio zmieniony 21 cze 2018, o 11:16 przez herkuli, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Przecież na GOG-u są.
https://www.gog.com/game/empire_earth_gold_edition
https://www.gog.com/game/empire_earth_2_gold
https://www.gog.com/game/empire_earth_3

Co do brakujących gier na Steamie, czy ogólnie w cyfrze - chciałbym zobaczyć kiedyś w cyfrowej dystrybucji serię Tony Hawk's. Marzenie raczej nierealne, pewnie szereg problemów licencyjnych powoduje, że nigdy się ich nie doczekamy, choćby ze względu na piosenki (a ich wycięcie to byłoby nieporozumienie, bo jak to tak?). Niemniej - szkoda.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ejdrien. pisze: Total Overdose
Na GOGu jest, ja jako fan gry kupiłem w promocji jakiś czas temu i to poniżej 10 zł. Zawsze to jakaś cyfrowa biblioteka a nie płytka sprzed 15 lat.
herkuli pisze: Brakuje mi, czy to na gogu czy to na steamie gier z serii Empire Earth
Cała seria jest na GOGu jak mówił poprzednik. W obecnej promocji za ~ 50 zł możesz uzupełnić kolekcję.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz

Sonic Heroes - niektóre części Sonica, nawet starsze, są już na Steam, a tej cały czas brak.
Mega Man X - klasyczne Mega Many są już na Steam, X'y jeszcze nie, ale jest duża szansa, że Capcom je doda, bo ostatnio dużo podobnych rzeczy wydawali na Steam jak stare Devil May Cry.
Stare Residenty
Stare Silent Hill i Castlevania Symphony of the Night, aczkolwiek to Konami, a Konami wypięło się na wszystko i wszystkich, tak więc raczej wątpię by coś się zmieniło.
Generalnie wspominam tu starsze gry, bo z nowszymi (na ogół) takiego problemu nie ma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Dante19977 pisze: Mega Man X - klasyczne Mega Many są już na Steam, X'y jeszcze nie, ale jest duża szansa, że Capcom je doda, bo ostatnio dużo podobnych rzeczy wydawali na Steam jak stare Devil May Cry.
Premiera 24 lipca tego roku :trollface: Ma się zwać Mega Man X Legacy Collection i podobnie jak "tradycyjne" collection, będzie podzielone na 2 części.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz

@ bolesna prawda
O, to akurat nie wiedziałem, że tak szybko, szkoda jedynie że dzielą na części, wolałbym wszystko w jednym miejscu. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Bloodborne, Fable 2, Fable 3 ( z powrotem), The Amazing Spider-Man 2 ( Najtaniej widziałem za 683zł..) :D
ODPOWIEDZ