No to jak próbowałeś płacić na bazarze? Przez podpiętą kartę? Przecież ludzie ci już mówili, że ten numer nie przejdzie. Przelej coś na paypala wpierw (z banku) i potem dopiero kombinuj,
PayPal
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
A do Portugalii też teraz wysyłałeś do kogoś, komu już kiedyś wysyłałeś pieniądze przez krewni/znajomi? Bo wygląda na to, że Paypal preferuje stare znajomości...
Wczoraj były jakieś problemy z tym. Płatność do przyjęcia pokazała się dopiero po 5min, a po jej akceptowaniu minęło z kolejne 15min zanim się pojawiła jako zakończona.
Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Musisz ręcznie zrobić konwersję EUR > PLN w twoim koncie. Wtedy wysyłasz PLN do Polski i nie masz opłaty.Dessa pisze: Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Avaray pisze:Musisz ręcznie zrobić konwersję EUR > PLN w twoim koncie. Wtedy wysyłasz PLN do Polski i nie masz opłaty.Dessa pisze: Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Zrobiłem ręcznie, mam saldo euro i osobne saldo pln, tak jak napisałem w poście. Jednak nic to nie daje bo prowizja jest naliczana. Dlatego jedyną opcją jest chyba pisanie na priv do sprzedającego i dogadywanie się odnośnie waluty.
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 16 razy
Z PayPala nie korzystałem od dawna a z racji tego że chciałem wystawić parę gierek na bazarku, wchodzę na stronę paypala a tam "Access Denied You don't have permission to access "http://www.paypal.com/pl/home/" on this server." Jak mogę sobie z tym poradzić - spotkał się ktoś kiedyś z tym problemem ?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
No mogą usunąć, ale mogą też się skontaktować po jakimś czasie.ridzio pisze: Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
Ja bym do nich napisał, ewentualnie zmęczył PP, dlaczego to zrobili. Czasami PP ma dziwne jazdy.
- Podziękował: 104 razy
- Podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Do paypala nawet nie dzwoń, bo stracisz tylko 20 minut, a dowiesz się nic. Powiedzieli mi to co sam przeczytałem w mailu odrzucającym płatność. W każdym razie mamy się skontaktować ze sprzedawcą w celu ponownego zapłacenia za towar.ridzio pisze: Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
bolesna prawda pisze:No mogą usunąć, ale mogą też się skontaktować po jakimś czasie.ridzio pisze: Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
Ja bym do nich napisał, ewentualnie zmęczył PP, dlaczego to zrobili. Czasami PP ma dziwne jazdy.
jak to dlaczego?
bo płacił haracz dla mafi Yakuza

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dalszy ciąg sprawy. Odpisali mi, że u nich widnieją dwie próby płatności (choć wiem, że wykonałem tylko jedną), jedna nie udana, druga zaś udana. Poprosili o więcej informacji. Podałem, że u mnie widnieje tylko jedna transakcja (udana), następnego dnia nastąpił zwrot. Odpisali, że przyjrzą się sprawie, a teraz ticket zniknął
Teraz nawet nie wiem po czyjej stronie leży błąd, po stronie PP czy 2game 

Kliknoles 2 razy i są 2 platnosci... czasem sie zdaz jak net zamuli xDridzio pisze: Dalszy ciąg sprawy. Odpisali mi, że u nich widnieją dwie próby płatności (choć wiem, że wykonałem tylko jedną), jedna nie udana, druga zaś udana. Poprosili o więcej informacji. Podałem, że u mnie widnieje tylko jedna transakcja (udana), następnego dnia nastąpił zwrot. Odpisali, że przyjrzą się sprawie, a teraz ticket zniknąłTeraz nawet nie wiem po czyjej stronie leży błąd, po stronie PP czy 2game