PayPal

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Natan pisze:
lewriczin pisze: A przekonwertowałeś wpierw u siebie na koncie EUR na PLN?
Nie mam właśnie nic pieniędzy na soldzie PP, nie ma z czego konwertować - a zeby zlecic przelew musial bym isc do oddzialu banku.
No to jak próbowałeś płacić na bazarze? Przez podpiętą kartę? Przecież ludzie ci już mówili, że ten numer nie przejdzie. Przelej coś na paypala wpierw (z banku) i potem dopiero kombinuj,
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Natan pisze:
lewriczin pisze: A przekonwertowałeś wpierw u siebie na koncie EUR na PLN?
Nie mam właśnie nic pieniędzy na soldzie PP, nie ma z czego konwertować - a zeby zlecic przelew musial bym isc do oddzialu banku.
Jak przelewasz do kolegi i nie masz salda to zawsze placisz prowizje. Kiedys tez tak bylo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Sokon pisze: Tak,mam czesky paypal :) Ale dal jest usd/usd do portugal bez oplat :D Moze v paypalu zapomniali na Pepiky :D
Sokon pisze: I jestem uz z tego paypala MAD! MAm na bazarku nowy pl paypal tylko sprawy o platnosci mam na maual. No i juz dva ludzie co kupowali w przeszłosci od mnie wyslali mi kase na moj stary cz paypal....... I niebylo zadnych oplat!! Wysilali PLN/PLN.....
A do Portugalii też teraz wysyłałeś do kogoś, komu już kiedyś wysyłałeś pieniądze przez krewni/znajomi? Bo wygląda na to, że Paypal preferuje stare znajomości...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Do Chile wysyłałem pierwszy raz i też nie liczyło mi dodatkowej kasy,.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

buck pisze: A do Portugalii też teraz wysyłałeś do kogoś, komu już kiedyś wysyłałeś pieniądze przez krewni/znajomi? Bo wygląda na to, że Paypal preferuje stare znajomości...
Tak,moze to jest tym.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Mieliście kiedyś tak, że saldo konta się nie odświeżało? Ponad godzina od otrzymanej płatności, jest w historii i mail też był a saldo bez zmian.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Takelot pisze: Mieliście kiedyś tak, że saldo konta się nie odświeżało? Ponad godzina od otrzymanej płatności, jest w historii i mail też był a saldo bez zmian.
Wczoraj były jakieś problemy z tym. Płatność do przyjęcia pokazała się dopiero po 5min, a po jej akceptowaniu minęło z kolejne 15min zanim się pojawiła jako zakończona.
Awatar użytkownika
Łowca

Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Dessa pisze: Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Tak w sumie, to dlaczego nie ma zgody?
Po prostu zanim kupisz zapytaj opcją rozmowy, czy może być w euro płacone :E Chociaż nie wydaje mi się, aby było wielu narzekaczy na euro.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dessa pisze: Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Musisz ręcznie zrobić konwersję EUR > PLN w twoim koncie. Wtedy wysyłasz PLN do Polski i nie masz opłaty.
Awatar użytkownika
Łowca

Avaray pisze:
Dessa pisze: Przekombinowali z tym PayPalem strasznie teraz. Ja mam saldo w euro i pln. Mieszkam w Niemczech. Posprawdzałem sobie różne kombinacje przelewów i z euro/euro 0 prowizji, z pln/euro 0 prowizji, z euro/pln 100% prowizji (maks. do 1.99 euro powyżej tej kwoty nalicza ciągle 1.99 euro) i z pln/pln też 100% prowizji Oo. Czyli jak kupię gierkę za powiedzmy 2 pln to albo płacę 100 prowizji albo nic ale sprzedający otrzyma kwotę w euro czyli ok. 0,50 euro. Rozumiem że na to nie ma zgody i płatności muszą być dokonane w taki sposób żeby sprzedający zawsze otrzymał pln. Da radę to jakoś obejść, w sensie te 100% prowizji?
Musisz ręcznie zrobić konwersję EUR > PLN w twoim koncie. Wtedy wysyłasz PLN do Polski i nie masz opłaty.

Zrobiłem ręcznie, mam saldo euro i osobne saldo pln, tak jak napisałem w poście. Jednak nic to nie daje bo prowizja jest naliczana. Dlatego jedyną opcją jest chyba pisanie na priv do sprzedającego i dogadywanie się odnośnie waluty.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

Z PayPala nie korzystałem od dawna a z racji tego że chciałem wystawić parę gierek na bazarku, wchodzę na stronę paypala a tam "Access Denied You don't have permission to access "http://www.paypal.com/pl/home/" on this server." Jak mogę sobie z tym poradzić - spotkał się ktoś kiedyś z tym problemem ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

ridzio pisze: Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
No mogą usunąć, ale mogą też się skontaktować po jakimś czasie.
Ja bym do nich napisał, ewentualnie zmęczył PP, dlaczego to zrobili. Czasami PP ma dziwne jazdy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

ridzio pisze: Miał ktoś taką sytuację: kupiłem Yakuzę 0 na 2game, zapłaciłem przez paypala, klucz przyszedł, aktywował się, a teraz dostałem maila od paypal, że "Poniższa transakcja została odrzucona, ponieważ zidentyfikowaliśmy ryzyko związane z tą płatnością. Dlatego nie możemy zrealizować tej transakcji." i dostałem zwrot hajsu? Ktoś wie jakie mogą być konsekwencje tego? Usuną grę z biblioteki?
Do paypala nawet nie dzwoń, bo stracisz tylko 20 minut, a dowiesz się nic. Powiedzieli mi to co sam przeczytałem w mailu odrzucającym płatność. W każdym razie mamy się skontaktować ze sprzedawcą w celu ponownego zapłacenia za towar.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Merque pisze: Do paypala nawet nie dzwoń, bo stracisz tylko 20 minut, a dowiesz się nic. Powiedzieli mi to co sam przeczytałem w mailu odrzucającym płatność. W każdym razie mamy się skontaktować ze sprzedawcą w celu ponownego zapłacenia za towar.
Zrobiłem ticket na 2game, teraz czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
No mogą usunąć, ale mogą też się skontaktować po jakimś czasie.
Ja bym do nich napisał, ewentualnie zmęczył PP, dlaczego to zrobili. Czasami PP ma dziwne jazdy.

jak to dlaczego?

bo płacił haracz dla mafi Yakuza :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dalszy ciąg sprawy. Odpisali mi, że u nich widnieją dwie próby płatności (choć wiem, że wykonałem tylko jedną), jedna nie udana, druga zaś udana. Poprosili o więcej informacji. Podałem, że u mnie widnieje tylko jedna transakcja (udana), następnego dnia nastąpił zwrot. Odpisali, że przyjrzą się sprawie, a teraz ticket zniknął :P Teraz nawet nie wiem po czyjej stronie leży błąd, po stronie PP czy 2game :E
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

ridzio pisze: Dalszy ciąg sprawy. Odpisali mi, że u nich widnieją dwie próby płatności (choć wiem, że wykonałem tylko jedną), jedna nie udana, druga zaś udana. Poprosili o więcej informacji. Podałem, że u mnie widnieje tylko jedna transakcja (udana), następnego dnia nastąpił zwrot. Odpisali, że przyjrzą się sprawie, a teraz ticket zniknął :P Teraz nawet nie wiem po czyjej stronie leży błąd, po stronie PP czy 2game :E
Kliknoles 2 razy i są 2 platnosci... czasem sie zdaz jak net zamuli xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Pobrało raz i cofnęło raz, więc teoretycznie na 0 jestem.
ODPOWIEDZ