Idle master - Pytania

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

exoixonar pisze:
Armin pisze: bez tego "Zalogujcie ponownie ale zaznaczając opcję zapamiętaj dane użytkownika" to mi IM nie dzialal od kilku lat, w chwili obecnej działa po staremu i nie prawdą jest o niewczytywaniu stron odznak z powodu zmiany http na https
bo ty tak twierdzisz?
pewnie przypadek, że sporej części osób (nie tylko z tego forum) nagle po zmianach nie działa

gdyby tak było to nikomu by nie działało
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Armin pisze:
exoixonar pisze:
Armin pisze: bez tego "Zalogujcie ponownie ale zaznaczając opcję zapamiętaj dane użytkownika" to mi IM nie dzialal od kilku lat, w chwili obecnej działa po staremu i nie prawdą jest o niewczytywaniu stron odznak z powodu zmiany http na https
bo ty tak twierdzisz?
pewnie przypadek, że sporej części osób (nie tylko z tego forum) nagle po zmianach nie działa

gdyby tak było to nikomu by nie działało
czyli wracamy do klasyka
zepsuło mi się auto
ale mi działa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

IM nie działał nikomu np. podczas wprowadzenia podstron z odznakami, wówczas trzeba było czekać na stosowny patch/nową wersje i takich poprawek było troche wraz z ewolucją kart na stimie

teraz to nie wiem czy ktoś jeszcze nad tym projektem pracuje a szkoda bo to dla mnie najlepszy program do dropu kart i mam nadzieje, że ktoś tam nad nim jeszcze czuwa
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Wersja 1.4.1.0 działa. Poprzednia 1.4.0.0 - nie. Posiadaną wersję można sprawdzić w Help - > About (albo Pomoc - > O programie).

Idle master nie jest rozwijany przez jshackles(jest on również autorem Enhanced Steam) od stycznia 2017. W styczniu tego roku zaktualizował readme.md o poniższy tekst:
This project has been discontinued, no further bug fixes or changes will be made. Issues and pull requests will be ignored. The program should still work (as of Jan 3, 2018) but Valve may make a change that causes the program to become non-functioning at any time. There are a multitude of forks of this project that are being currently maintained.
Źródła projektu na githubie (C# i .Net).
Powstało kilka forków tego projektu, ale nie analizowałem ich statusu zbyt szczegółowo. Wiele z nich to po prostu backup oryginalnego kodu; kilka rebrandów bez zmian w źródłach; większość słabo opisana.
Najpoważniej wyglądają: Sam jakiś czas temu przerzuciłem się na ArchiSteamFarm autorstwa JustArchi.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2018, o 09:32 przez Farax, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Farax pisze: Wersja 1.4.1.0 działa. Poprzednia 1.4.0.0 - nie. Posiadaną wersję można sprawdzić w Help - > About (albo Pomoc - > O programie).

Idle master nie jest rozwijany przez jshackles(jest on również autorem Enhanced Steam) od stycznia 2017. W styczniu tego roku zaktualizował readme.md o poniższy tekst:
This project has been discontinued, no further bug fixes or changes will be made. Issues and pull requests will be ignored. The program should still work (as of Jan 3, 2018) but Valve may make a change that causes the program to become non-functioning at any time. There are a multitude of forks of this project that are being currently maintained.
Powstało kilka forków tego projektu, ale nie analizowałem ich statusu zbyt szczegółowo. Wiele z nich to po prostu backup oryginalnego kodu; kilka rebrandów bez zmian w źródłach; większość słabo opisana.
Najpoważniej wyglądają: Sam jakiś czas temu przerzuciłem się na ArchiSteamFarm autorstwa JustArchi.
IM 1.4.1 u mnie nie działa. Reading badge page nic nie zwraca, więc od razu dostaję Idle Complete.
Może jest jakieś obejście, na to, żeby IM obsługiwał profil użytkownika z https'em ?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Dzięki wspaniałemu koledze, mam już działającego Idle Mastera. :macha: :macha:
Specjalnie dla mnie zrobił poprawki i skompilował mi nowego exec'a.
Trzeba go jeszcze przekonać, żeby opublikował gdzieś (najlepiej na githubie) swoje poprawki.

Info dla tych, którzy znają się trochę na kodowaniu i chcą sobie sami naprawić IM:
Musisz być zalogowany aby zobaczyć tę treść.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Dzięki wspaniałemu koledze, mam już działającego Idle Mastera. :macha: :macha:
Specjalnie dla mnie zrobił poprawki i skompilował mi nowego exec'a.
Trzeba go jeszcze przekonać, żeby opublikował gdzieś (najlepiej na githubie) swoje poprawki.

Info dla tych, którzy znają się trochę na kodowaniu i chcą sobie sami naprawić IM:
Musisz być zalogowany aby zobaczyć tę treść.
Nie mógłbyś ty albo kolega udostępnić/podesłać tego execa? (inna sprawa że potrzebuję 32-bit...)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Farax pisze: Wersja 1.4.1.0 działa. Poprzednia 1.4.0.0 - nie. Posiadaną wersję można sprawdzić w Help - > About (albo Pomoc - > O programie).

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tego IDLE MASTER EXTENDED bo nie ogarniam tego. Pobieram ZIP, wypakowuje i nie mam żadnego pliku .exe
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

v 1.4.2
DuelQ pisze: Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tego IDLE MASTER EXTENDED bo nie ogarniam tego. Pobieram ZIP, wypakowuje i nie mam żadnego pliku .exe
Pobrałeś idle_master_extended.zip stąd, czy na głównej wybrałeś Clone or download i potem zip? To drugie służy do pobrania źródeł.
Ci użytkownicy podziękowali Farax za ten post (w sumie 3):
McSnakeTomHakurono
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Działający IDLE MASTER !!!!!
Farax pisze: v 1.4.2
O dzięki Ci wspaniałomyślny łowco za przywrócenie programu do życia!!!! :macha: :macha: :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

A u mnie czy to próbując odpalić 1.4.2, IM Extended czy CIM wyskakuje komunikat o braku uprawnień klienta :cry: :cry: :cry:

Miał ktoś coś podobnego?

EDIT:
Nie wiem jak ale się naprawiło samo :trollface:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, o 13:12 przez RakuPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Farax pisze: v 1.4.2
Dzięki ci mistrzu, oby krokodyle twe zawsze kąpały się w mleku a trąba twojego słonia nigdy nie nadziała się na kaktus :macha: Dałbym ci plus jeden, ale oczywiście nie mogę bo są tu jakieś absurdalne limity (trzeba siedzieć na tym forum jakoś z 30 lat aby się dochrapać tego przywileju czy jakoś tak ;))
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Również dziękuję za poprawkę!
Alty mam pod https, a swoje karty wytropiłem 350 wczoraj klikając co 5-10 sekund przy oglądaniu YT i memów :P gdy wszystkie dobiły 2h.
Teraz alt steam plus idlemaster odpalony w sandboxie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Wiem, zeby z listy wykreslic CS:GO, gdy idle master bedzie dropil, bo jest duza szansa ze poleci Vac Ban.
A jak to sie ma do innych gier mmo? Tez je blacklistowac?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Natan pisze: Wiem, zeby z listy wykreslic CS:GO, gdy idle master bedzie dropil, bo jest duza szansa ze poleci Vac Ban.
A jak to sie ma do innych gier mmo? Tez je blacklistowac?
Nie widzę sensu w blacklistowaniu ani CS:GO, ani innych MMO. IM tylko tworzy proces, który Steam rozpoznaje jako uruchomiona gra, co wystarczy do podbicia licznika i otrzymania kart. Ale skoro prawdziwa gra się nawet nie włącza, ani tym bardziej nie łączy z żadnym serwerem zabezpieczonym przez VAC-a, to co miałoby być podstawą do bana?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Chodzi o to, żeby nie łączyć się na serwery z VACiem, kiedy masz włączonego iddle mastera, bo ten system skanuje Ci uruchomione procesy i czasami traktował iddle mastera jako cheaty. Nic więcej. Chcesz iddlować CS:GO, to sobie iddluj. Są i tacy co mają wyidlowane 24 000 godzin...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Witam, mam problem... Gdy odpalam idle master cały czas mam idlowanie... Dlaczego?
(Uruchamiałem przez admina, nie pomogło)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

MRKOGUT pisze: Witam, mam problem... Gdy odpalam idle master cały czas mam idlowanie... Dlaczego?
Pobrać najnowsza wersję.
Uruchomić.
Wylogować.
Zalogować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

MRKOGUT pisze: Witam, mam problem... Gdy odpalam idle master cały czas mam idlowanie... Dlaczego?

Może po prostu aktualnie nie masz gier z kartami do idlowania, wtedy też jest taki komunikat ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Teraz mam inny problem czyli już mam na grach 2h idlowania ale karty nie dropią (przewijam je) ale nic nie dropi
ODPOWIEDZ