gdyby tak było to nikomu by nie działało
Idle master - Pytania
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
IM nie działał nikomu np. podczas wprowadzenia podstron z odznakami, wówczas trzeba było czekać na stosowny patch/nową wersje i takich poprawek było troche wraz z ewolucją kart na stimie
teraz to nie wiem czy ktoś jeszcze nad tym projektem pracuje a szkoda bo to dla mnie najlepszy program do dropu kart i mam nadzieje, że ktoś tam nad nim jeszcze czuwa
teraz to nie wiem czy ktoś jeszcze nad tym projektem pracuje a szkoda bo to dla mnie najlepszy program do dropu kart i mam nadzieje, że ktoś tam nad nim jeszcze czuwa
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Idle master nie jest rozwijany przez jshackles(jest on również autorem Enhanced Steam) od stycznia 2017. W styczniu tego roku zaktualizował readme.md o poniższy tekst:
Źródła projektu na githubie (C# i .Net).This project has been discontinued, no further bug fixes or changes will be made. Issues and pull requests will be ignored. The program should still work (as of Jan 3, 2018) but Valve may make a change that causes the program to become non-functioning at any time. There are a multitude of forks of this project that are being currently maintained.
Powstało kilka forków tego projektu, ale nie analizowałem ich statusu zbyt szczegółowo. Wiele z nich to po prostu backup oryginalnego kodu; kilka rebrandów bez zmian w źródłach; większość słabo opisana.
Najpoważniej wyglądają:
- IDLE MASTER EXTENDED - ma dark theme i wbudowany "Fast mode".
Card Idle Remastered - ma nowy GUI i jakieś dziwne funkcje.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2018, o 09:32 przez Farax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
IM 1.4.1 u mnie nie działa. Reading badge page nic nie zwraca, więc od razu dostaję Idle Complete.Farax pisze: Wersja 1.4.1.0 działa. Poprzednia 1.4.0.0 - nie. Posiadaną wersję można sprawdzić w Help - > About (albo Pomoc - > O programie).
Idle master nie jest rozwijany przez jshackles(jest on również autorem Enhanced Steam) od stycznia 2017. W styczniu tego roku zaktualizował readme.md o poniższy tekst:
Źródła projektu na githubie (C# i .Net).This project has been discontinued, no further bug fixes or changes will be made. Issues and pull requests will be ignored. The program should still work (as of Jan 3, 2018) but Valve may make a change that causes the program to become non-functioning at any time. There are a multitude of forks of this project that are being currently maintained.
Powstało kilka forków tego projektu, ale nie analizowałem ich statusu zbyt szczegółowo. Wiele z nich to po prostu backup oryginalnego kodu; kilka rebrandów bez zmian w źródłach; większość słabo opisana.
Najpoważniej wyglądają:Sam jakiś czas temu przerzuciłem się na ArchiSteamFarm autorstwa JustArchi.
Może jest jakieś obejście, na to, żeby IM obsługiwał profil użytkownika z https'em ?
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Dzięki wspaniałemu koledze, mam już działającego Idle Mastera.

Specjalnie dla mnie zrobił poprawki i skompilował mi nowego exec'a.
Trzeba go jeszcze przekonać, żeby opublikował gdzieś (najlepiej na githubie) swoje poprawki.
Info dla tych, którzy znają się trochę na kodowaniu i chcą sobie sami naprawić IM:

Trzeba go jeszcze przekonać, żeby opublikował gdzieś (najlepiej na githubie) swoje poprawki.
Info dla tych, którzy znają się trochę na kodowaniu i chcą sobie sami naprawić IM:
Musisz być zalogowany aby zobaczyć tę treść.
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Nie mógłbyś ty albo kolega udostępnić/podesłać tego execa? (inna sprawa że potrzebuję 32-bit...)McSnake pisze: Dzięki wspaniałemu koledze, mam już działającego Idle Mastera.![]()
Musisz być zalogowany aby zobaczyć tę treść.
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tego IDLE MASTER EXTENDED bo nie ogarniam tego. Pobieram ZIP, wypakowuje i nie mam żadnego pliku .exeFarax pisze:Wersja 1.4.1.0 działa.Poprzednia 1.4.0.0 - nie. Posiadaną wersję można sprawdzić w Help - > About (albo Pomoc - > O programie).
Najpoważniej wyglądają:Sam jakiś czas temu przerzuciłem się na ArchiSteamFarm autorstwa JustArchi.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
A u mnie czy to próbując odpalić 1.4.2, IM Extended czy CIM wyskakuje komunikat o braku uprawnień klienta

Miał ktoś coś podobnego?
EDIT:
Nie wiem jak ale się naprawiło samo

Miał ktoś coś podobnego?
EDIT:
Nie wiem jak ale się naprawiło samo

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, o 13:12 przez RakuPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Dzięki ci mistrzu, oby krokodyle twe zawsze kąpały się w mleku a trąba twojego słonia nigdy nie nadziała się na kaktusFarax pisze: v 1.4.2

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 25 razy
- Kontakt:
Również dziękuję za poprawkę!
Alty mam pod https, a swoje karty wytropiłem 350 wczoraj klikając co 5-10 sekund przy oglądaniu YT i memów
gdy wszystkie dobiły 2h.
Teraz alt steam plus idlemaster odpalony w sandboxie.
Alty mam pod https, a swoje karty wytropiłem 350 wczoraj klikając co 5-10 sekund przy oglądaniu YT i memów

Teraz alt steam plus idlemaster odpalony w sandboxie.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Nie widzę sensu w blacklistowaniu ani CS:GO, ani innych MMO. IM tylko tworzy proces, który Steam rozpoznaje jako uruchomiona gra, co wystarczy do podbicia licznika i otrzymania kart. Ale skoro prawdziwa gra się nawet nie włącza, ani tym bardziej nie łączy z żadnym serwerem zabezpieczonym przez VAC-a, to co miałoby być podstawą do bana?
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Chodzi o to, żeby nie łączyć się na serwery z VACiem, kiedy masz włączonego iddle mastera, bo ten system skanuje Ci uruchomione procesy i czasami traktował iddle mastera jako cheaty. Nic więcej. Chcesz iddlować CS:GO, to sobie iddluj. Są i tacy co mają wyidlowane 24 000 godzin...