Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Beniamin pisze: Wiecie może, czy można użyć tego samego PayPala co na swoim głównym koncie do uzyskania euro z referali ? (używając altkonta)
Zrobiłem tak kilka razy, bana nie dostałem. Inna sprawa że nie wydałem jeszcze tych pieniędzy, a czytałem że konto może dostać locka także przy próbie wydania. Nikt nie wie jak flagują te konta, ale chyba nie jest to jakoś szczególnie trudne do wyłapania. Ja chyba już nie będę tego robił bo jednak szkoda głównego konta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

A ja właśnie chyba dostanę bana :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

MyCyLy pisze: A ja właśnie chyba dostanę bana :P
Obrazek
Też mnie dotknął ban za referala na kartę.Na szczęście mam jeszcze 3 inne także jeszcze jakiś czas mogę się tym pobawić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Beniamin pisze: Wiecie może, czy można użyć tego samego PayPala co na swoim głównym koncie do uzyskania euro z referali ? (używając altkonta)
Zasadniczo można się też bawić zapalniczką siedząc na beczce dynamitu.
Co kto lubi :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Door Kickers - 0.01$
http://www.humblebundle.com/widget/v2/p ... T1CjiDKT3a
tip: Pay What You Want
Musisz być zalogowany aby zobaczyć tę treść.
Ci użytkownicy podziękowali McSnake za ten post (w sumie 3):
mientus83TomHamori
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Dzięki - kupiłem dwie
Spoiler:pokaż
i czuję się obrzydliwie...
Za karę pewnie będzie w następnym bundlu :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Wow, ale cena.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: Dzięki - kupiłem dwie
Spoiler:pokaż
i czuję się obrzydliwie...
Za karę pewnie będzie w następnym bundlu :trollface:
Trzeba było dać tyle co ja - 10 centów za sztukę :D
"CHOJNOŚĆ - ROZRZÓTNOŚĆ - SZCZONDROŚC" :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Hm... Przy kupnie trzeciej kopii anulowało mi zamówienie. ;d
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Przy płaceniu kartą minimalna kwota to 0,2$, ja niestety mam od ponad roku zablokowanego paypala na humblu, więc nie miałem wyboru.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Łowcy,
mam problem z Humble Bundle. Postaram się opisać go jak najprościej potrafię ;) Sprawa bezpośrednio łączy się z Bazarem i Steamgifts, ale piszę tutaj.

Miałem kilka gier do oddania z Monthly, w tym jedną z zeszłego roku. Zamiast kluczy wysłałem gift-linki. Te świeże poszły bez problemu, ale ten zeszłoroczny został już niby wcześniej aktywowany. Na pewno wygenerowałem go w momencie zakładania giveaway'a. Sprawdziłem też wszystkie gifty na SG i Bazar, czy nie wkleiłem gdzieś błędnie tego linku. I nic.

Napisałem więc do supportu HB z prośbą o wyjaśnienie i pomoc przy odzyskaniu klucza. Wczoraj odpisali, że po przejrzeniu historii mojego konta doszli do wniosku, że jestem traderem/resellerem kluczy co jest niezgodne z ich regulaminem. I aby walczyć z "szarym rynkiem" i handlem przy użyciu kradzionych kart kredytowych zamykają ten wątek i nie będą w przyszłości przywracać kluczy na moim koncie.
W razie czego wkleję całą treść maila.

Czy któryś z Łowców spotkał się z taką sytuacją?

Dodam, że większość kluczy, których nie aktywowałem na swoim koncie poszła na Steamgifts (ok. 80 kluczy). Na Bazar poszło dokładnie 13.

Czy ich Support jest w stanie udowodnić, że część kluczy sprzedałem (ok, wiem, wbrew ich regulaminowi...)? Czy po prostu zauważyli, że każdy klucz poszedł do innego odbiorcy stąd ich opinia o mnie?
Warto im odpisać, że większość kluczy poszła na giveaway'e i nie miałem z tego żadnej korzyści finansowej przesyłając link do mojego konta na SG?
Czy może lepiej już nie drążyć?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

macko_zbooj pisze: Łowcy,
mam problem z Humble Bundle. Postaram się opisać go jak najprościej potrafię ;) Sprawa bezpośrednio łączy się z Bazarem i Steamgifts, ale piszę tutaj.

Miałem kilka gier do oddania z Monthly, w tym jedną z zeszłego roku. Zamiast kluczy wysłałem gift-linki. Te świeże poszły bez problemu, ale ten zeszłoroczny został już niby wcześniej aktywowany. Na pewno wygenerowałem go w momencie zakładania giveaway'a. Sprawdziłem też wszystkie gifty na SG i Bazar, czy nie wkleiłem gdzieś błędnie tego linku. I nic.

Napisałem więc do supportu HB z prośbą o wyjaśnienie i pomoc przy odzyskaniu klucza. Wczoraj odpisali, że po przejrzeniu historii mojego konta doszli do wniosku, że jestem traderem/resellerem kluczy co jest niezgodne z ich regulaminem. I aby walczyć z "szarym rynkiem" i handlem przy użyciu kradzionych kart kredytowych zamykają ten wątek i nie będą w przyszłości przywracać kluczy na moim koncie.
W razie czego wkleję całą treść maila.

Czy któryś z Łowców spotkał się z taką sytuacją?

Dodam, że większość kluczy, których nie aktywowałem na swoim koncie poszła na Steamgifts (ok. 80 kluczy). Na Bazar poszło dokładnie 13.

Czy ich Support jest w stanie udowodnić, że część kluczy sprzedałem (ok, wiem, wbrew ich regulaminowi...)? Czy po prostu zauważyli, że każdy klucz poszedł do innego odbiorcy stąd ich opinia o mnie?
Warto im odpisać, że większość kluczy poszła na giveaway'e i nie miałem z tego żadnej korzyści finansowej przesyłając link do mojego konta na SG?
Jak Ci tak odpisali to juz nic w suporcie nigdy nie zdzialasz . Jestes poprostu u nich skreslony i rdze sie przeniesc na inne konto :trollface:
A takie cos mogli stwierdzic nawet potym jak kupiles z tej samej metody płatności monthly na 2 rónych kontach
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tego się obawiałem... :/
Konto mam jedno od zawsze. To samo z Paypalem.
Czyli nowe konto na HB oznaczałoby też nowego konto na PP?
W sumie da się zrobić ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

macko_zbooj pisze: Warto im odpisać, że większość kluczy poszła na giveaway'e i nie miałem z tego żadnej korzyści finansowej przesyłając link do mojego konta na SG?
Rozdawnictwo na steamgifts też jest niezgodne z regulaminem HB i korzyść finansowa nie ma znaczenia. Kiedyś to przechodziło i by przymknęli oko, ale od kiedy Monthly stało się rajem dla resellerów i co 2-3 nabywca bierze po kilka sztuk na odsprzedaż to nie licz, że coś wskórasz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Ja w sumie z każdego, bez wyjątku, bundla odkrywam klucz sam i przekazuję dalej. Z Humble nigdy mi się nie zdarzyło żeby klucz był wadliwy, a co do giftlinka to nie jesteś pierwszą osobą z tym problemem niestety.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Paradoksalnie sądziłem, że generując gift link będę w jakiś sposób bezpieczniejszy. Np. w razie udowodnienia skąd mam klucz czy coś podobnego... A jeśli jest jak pisze Revan, to musieliby zamknąć Steamgifts, G2A itd. ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

"Za karę" możecie dawać 0% HB z kwoty przeznaczonej na kupno Bundla :trollface: .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

W regulaminie dopiero teraz zauważyłem bardzo fajny zapis
We may, without prior notice, change the Service; stop facilitating the Service or features of the Service, to you or to users generally; or create usage limits for the Service, including, without limitation, limiting the number of Products you may purchase at any given time or under any given account or set of accounts. We may permanently or temporarily terminate or suspend your access to the Service without notice and liability for any reason, including if in our sole determination you violate any provision of this Agreement, or for no reason. Upon termination for any reason or no reason, you continue to be bound by this Agreement.
Czyli bana mogą dać nawet dla beki :trollface:

Ale jaki problem z rozdawaniem tych kluczy na takim sg mają to chyba nigdy nie ogarnę - jeszcze bym zrozumiał, gdyby hajsy tam były czy coś, ale przecież za darmo jest.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

macko_zbooj pisze: Paradoksalnie sądziłem, że generując gift link będę w jakiś sposób bezpieczniejszy. Np. w razie udowodnienia skąd mam klucz czy coś podobnego... A jeśli jest jak pisze Revan, to musieliby zamknąć Steamgifts, G2A itd. ;)
Też tak myślałem, dopóki na bazarze ktoś mi nie odebrał giftlinka, po 2óch tygodniach pisał mi że już zużyty, pewnie jakiś rusek z generatorem linków trafił. Wyciągnąłem wnioski i teraz będę wysyłał klucze zamiast giftlinków, też support się na mnie wypiął w tym wypadku i mają rację.
ODPOWIEDZ