Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Conan ma już rok, wątpię żeby w tym momencie miał jeszcze dużą sprzedaż. 2k osób w tej chwili gra. bardziej pasuje do early z 2 innymi dodatkami ale wcale bym tego nie wykluczał. A co do uciętych tytułów to z lutego jest ucięta tacoma, ze stycznia kiepsko wykadrowany tomb raider, z grudnia ucięte 1 z h1z1, nie mówiąc o sexy brutal a im dalej w las tym gorzej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Leigam pisze: Conan ma już rok, wątpię żeby w tym momencie miał jeszcze dużą sprzedaż.
Thimbleweed Park też już rok stuknął. Podejrzewam, że jak ktoś na tę grę polował to ostatnia wyprzedaż (-50%) pewnie go skusiła. Przygodówki w takim stylu nie sprzedają się jakoś rewelacyjnie, co pisali sami twórcy TP którzy wyszli nieco na plus na tej grze ale nie na tyle żeby rozważać jej kontynuację.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Raffael pisze:
Leigam pisze: Conan ma już rok, wątpię żeby w tym momencie miał jeszcze dużą sprzedaż.
Thimbleweed Park też już rok stuknął. Podejrzewam, że jak ktoś na tę grę polował to ostatnia wyprzedaż (-50%) pewnie go skusiła. Przygodówki w takim stylu nie sprzedają się jakoś rewelacyjnie, co pisali sami twórcy TP którzy wyszli nieco na plus na tej grze ale nie na tyle żeby rozważać jej kontynuację.
TP celowało w dosyć specyficzną grupę odbiorców i na pewno nie skusili casuali poza tymi kilkoma realnie zachęconymi dobrymi recenzjami. Ogólnie przygodówki to przeważnie mocno bundlowany gatunek a gry poza tymi kilkoma cenionymi studiami na krzyż, które wyrobiły sobie markę sprzedają się przeważnie dosyć kiepsko i prędzej czy później trafiają do bundli.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

Wszystko tylko nie Thimbleweed Park, które dopiero co kupiłem XD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

stfns pisze: Wszystko tylko nie Thimbleweed Park, które dopiero co kupiłem XD
Jak kupiłeś na Steam i nie grałeś dłużej niż 2h to możesz dokonać zwrotu (w ciągu 14 dni od zakupu).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

Raffael pisze: Jak kupiłeś na Steam i nie grałeś dłużej niż 2h to możesz dokonać zwrotu (w ciągu 14 dni od zakupu).
Wiem, wiem, ale już skończyłem grę :D Po prostu byłby trochę smutek gdyby teraz w bundlu, którego już kupiłem pojawił się TP, bo mógłbym te 36 pubgo-gabenów wydać na coś innego :lol:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Zastanawia mnie czy w związku z tym, że był ten wyciek należałoby ignorować te gry z wycieku w tradycyjnym konkursie Łowców dotyczącym Monthly.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Raffael pisze: Zastanawia mnie czy w związku z tym, że był ten wyciek należałoby ignorować te gry z wycieku w tradycyjnym konkursie Łowców dotyczącym Monthly.
Wykluczenie tych gier z konkursu, jeśli leak okazałby się prawdziwy, by doprowadził do takiej sytuacji, że nikt by nie wygrał.
Moje zdanie jest takie, że konkurs wyjątkowo nie powinien się odbyć albo jeśli już by miał się odbyć, to w innej formie. Na przykład odgadnięcie głównej gry z nadchodzącego monthly. 3-5 szans, kto zgadnie, wygrywa.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Raffael pisze: Zastanawia mnie czy w związku z tym, że był ten wyciek należałoby ignorować te gry z wycieku w tradycyjnym konkursie Łowców dotyczącym Monthly.
Moim zdaniem, jeśli przeciek okaże się prawdziwy to konkurs powinien zostać uznany za nieodbyty.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Będzie normalnie konkurs. Ta grafika to ewidentna podróba. Już nieraz widziałem fejkowe grafiki dla Games With Gold, które były jeszcze bardziej wiarygodne. ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

o ktorej godzinie bedzie start tego konkursu, 18 czy wczesniej ?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Teraz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Tak na marginesie to z komentarzy, pod tymi konkursami, wychodzi całkiem niezła lista wartych uwagi tytułów.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ja nie wierzę w tak mocarny bundel, ale obym się mylił.

DwaCztery zaryzykował na Bazarze :D :
https://bazar.lowcygier.pl/offer/155051
https://bazar.lowcygier.pl/offer/155052
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Na Bazarze 2.0 (premiera w 2032 roku) będę chciał zrobić system, w którym trzeba od razu wkleić klucz w momencie tworzenia oferty (jak na Steamgifts). Powinno to rozwiązać problem.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Vatiel pisze: Tak na marginesie to z komentarzy, pod tymi konkursami, wychodzi całkiem niezła lista wartych uwagi tytułów.
Ja tam zawsze wklejam tytuły z mojej wishlisty :trollface: I tak maluteńka szansa na zbundlowanie, ale ile bym miał radochy jakbym trafił.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Zbiera pre-ordery i tyle :trollface:
remike pisze: Na Bazarze 2.0 (premiera w 2032 roku)
Zawsze to konkretniejsza data niż SooN™, więc trzymam za słowo ;)

Ale gdyby ten fejk okazał się nie fajkiem - no mega bundel by był :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Konkurs z 1 kwietnia stęple gdzie brakło kluczy do HackyZack, klucze można już odebrać z konta.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Znalazłem jeszcze 2 "wiarygodne" przecieki:
https://i.imgur.com/LixPNjH.jpg
i:
https://i.imgur.com/nI1QmYB.jpg

Przekażcie DwaCztery by dorzucił preorder i tych tytułów, może się na coś skuszę
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Na żadnym z nich nie ma Bad Rats, słabe te przecieki
ODPOWIEDZ