Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Z ankiety
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Jest info czym się będzie różniło Premium od zwykłego? Że 3 dla obu i premium +8 a normalne 2 z 8 ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Pewniaki to: 5 gier/miesiąc. Abo Premium w wyższej cenie. Reszta - do ustalenia. Ale takie opcje im chodzą po głowie.
I - nie, niższy abo to 5 gier. Bez jakiejkolwiek możliwości wyboru/zmiany/zamiany. Być może nawet bez EU. Do tego różne manipulacje ze zniżką do store i dostępem do Trove w zależności od abonamentu.

Takie mam wnioski po przeanalizowaniu kilkunastu opcji abonamentów z ankiety.

btw, jeśli zlikwidują early unlocki - to przepraszam, moja wina. ;) Pomyliły mi się z grami early access i napisałem, że nie chcę :oops:
A ostatnio - co napiszę w ankiecie, to zaraz wprowadzają. Vide: CoD WWII :gwizdany:

p.s. byłbym zapomniał: prawdopodobnie wprowadzą też płatność w walutach regionalnych. 12$ przeliczają na 43-45zł (tego akurat nie zrozumiałem, bo uwzględniają jakieś procenty). O VAT nic nie napisali...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Czyli już się zaczyna IGN Bundle - niby fajnie, że na wallet da radę gruz zamienić, ale pamiętając, że to IGN, to raczej taka zamiana słabo się może opłacać. Wiadomo, po co brali i będą próbowali wycisnąć z tego, ile się da. Ostatnie kiepskie bandle były niepokojące, ale jakby to już weszło - dramat.

A skąd ta ankieta? Jakoś się zgłosić trzeba czy po prostu losowo sobie wybierają?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Pewnie losowo, dla posiadaczy abo Monthly. Może dla tych, co mają na dłużej, niż miesiąc? Wpadła na maila.
Co do gruzu, było pytanie wprost: przy abo 20$ i 5. grach w bundlu - jaka cena odsprzedaży by Ci pasowała?
Przy czym możliwość wyboru 2. gier z listy 8. wykluczałaby możliwość odsprzedaży. Albo-albo.

p.s. ankieta trwa tylko kilka dni, a za udział dają 5$ :gwizdany:

i jeszcze jedno: coś marudzili o gadżetach w ramach Monthly - czapki, koszulki, itp. Ale to chyba nie dla Polski..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

rip Monthly
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

buck pisze: Z ankiety
Gdzie jest ta ankieta bo chyba oślepłem i nic na HB nie widzę
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Chyba tylko wybranym subskrybentom wysłali, ja nic nie dostałem.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

No właśnie nie trzeba być nawet aktualnym subskrybentem. Kupiłem Monthly jak było Stellaris i wczoraj dostałem ankietę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Jaki jest tytuł maila z tą ankietą? Mam roczne Monthly a chyba nie dostałem tej ankiety.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Share your thoughts with Humble Bundle

Coś takiego. Przyszedł wczoraj.
Ale wcale nie dostałem 5$ za uzupełnienie ;(
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Kurde, niedawno wziąłem roczny abonament i takie coś :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz

Seyonne pisze: Share your thoughts with Humble Bundle

Coś takiego. Przyszedł wczoraj.
Ale wcale nie dostałem 5$ za uzupełnienie ;(
Z mejla wynika, że nie każdy chyba dostanie pinionc + nawet jak się zakwalifikujesz to do 14 dni.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Zdjęcie maila z chińskiego forum https://steamcn.com/t371737-1-1

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

Ja miałem identycznie napisanego maila wczoraj ale od Netflix i nagrodą było 3 miesiące za darmo (netflixa). Może jakaś zewnętrzna firma się zajmuje tymi ankietami?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Revan pisze: Kurde, niedawno wziąłem roczny abonament i takie coś :/
No właśnie, ciekawe jeśli mają być zmiany to co się stanie z "roczniakami" albo w ogóle tymi co mają wykupioną dłuższą subskrypcję

Też nie dostałem żadnej ankiety (ani tym bardziej obietnicy 5$ za jej wypełnienie :( )
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

lewriczin pisze:
Revan pisze: Kurde, niedawno wziąłem roczny abonament i takie coś :/
No właśnie, ciekawe jeśli mają być zmiany to co się stanie z "roczniakami" albo w ogóle tymi co mają wykupioną dłuższą subskrypcję

Też nie dostałem żadnej ankiety (ani tym bardziej obietnicy 5$ za jej wypełnienie :( )
Ci którzy zakupili dłuższą subskrypcję przed zmianami powinni albo bezwarunkowo dostać ten pakiet premium, albo dopłatę premium za jakieś realnie nieduże pieniądze, bo trochę słabo, że po wydaniu blisko 5 stów z góry, będą traktowani jako "gorszy sort"/niższy próg bundlowy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Trochę dziwna ta zmiana,no ale może za większą kwotę wzrośnie kłality dostarczanych gier (Choć i tak już jest dosyć dobrze).
Awatar użytkownika
Wiedźmin

kuality nie wrosnie, bo juz jest wysokie. Ogolny wydzwiek tej ankiety: Dostawaliscie za duzo, za tanio i czas cos z tym zrobic.

Pewnie zrobia
Premium - 5 gier: 1-3 early unloki + 2. do wyboru z 8. + upust w sklepie + dostep do Trove + czapka z gwizdkiem przy zakupie na rok z gory. Za 20$.
Zwykly - 5 gier, z tego 1-3 early unloki. Za 10$.
Rok Premium za 18$, rok zwyklego za 8$.

Mozliwe inne kwoty: 15$, 12$. 11,67/mc za rok. 1 miesiac za darmo przy rocznym abo.
Pytania:
5 gier - ile byloby za malo, a ile za duzo.
Cena: ile dasz za 5 gier? 15$? 20$?

A najsmieszniejsze, ze Support Charity ma byc tym magnesem, na ktory wszyscy poleca. Bo jest opcja: zaplacisz wiecej, jesli wesprzemy potrzebujacych?

A jak ludzie beda sie burzyc, to zostawia 12$, ale za 5 gier. I w ten sposob zalatwia "roczniakow".

Co prawda zawsze jest szansa, ze ta ankieta to pic i wirus.
Awatar użytkownika
Łowca

Z tego co widzę to chyba ankieta jest w pewnym stopniu dynamiczna i niektóre opcje bazują na poprzednich odpowiedziach i wartościach wieć dla każdego będzie nieco inna.

Najlepsze było chyba pytanie czy przez ostatni rok zrobiłeś jakąś z tych rzeczy - byłeś w jakimś mieście na Alasce, byłeś w spożywczaku, oglądałeś telewizję... :D
ODPOWIEDZ