Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Pewniaki to: 5 gier/miesiąc. Abo Premium w wyższej cenie. Reszta - do ustalenia. Ale takie opcje im chodzą po głowie.
I - nie, niższy abo to 5 gier. Bez jakiejkolwiek możliwości wyboru/zmiany/zamiany. Być może nawet bez EU. Do tego różne manipulacje ze zniżką do store i dostępem do Trove w zależności od abonamentu.
Takie mam wnioski po przeanalizowaniu kilkunastu opcji abonamentów z ankiety.
btw, jeśli zlikwidują early unlocki - to przepraszam, moja wina.
Pomyliły mi się z grami early access i napisałem, że nie chcę
A ostatnio - co napiszę w ankiecie, to zaraz wprowadzają. Vide: CoD WWII
p.s. byłbym zapomniał: prawdopodobnie wprowadzą też płatność w walutach regionalnych. 12$ przeliczają na 43-45zł (tego akurat nie zrozumiałem, bo uwzględniają jakieś procenty). O VAT nic nie napisali...
I - nie, niższy abo to 5 gier. Bez jakiejkolwiek możliwości wyboru/zmiany/zamiany. Być może nawet bez EU. Do tego różne manipulacje ze zniżką do store i dostępem do Trove w zależności od abonamentu.
Takie mam wnioski po przeanalizowaniu kilkunastu opcji abonamentów z ankiety.
btw, jeśli zlikwidują early unlocki - to przepraszam, moja wina.

A ostatnio - co napiszę w ankiecie, to zaraz wprowadzają. Vide: CoD WWII

p.s. byłbym zapomniał: prawdopodobnie wprowadzą też płatność w walutach regionalnych. 12$ przeliczają na 43-45zł (tego akurat nie zrozumiałem, bo uwzględniają jakieś procenty). O VAT nic nie napisali...
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Czyli już się zaczyna IGN Bundle - niby fajnie, że na wallet da radę gruz zamienić, ale pamiętając, że to IGN, to raczej taka zamiana słabo się może opłacać. Wiadomo, po co brali i będą próbowali wycisnąć z tego, ile się da. Ostatnie kiepskie bandle były niepokojące, ale jakby to już weszło - dramat.
A skąd ta ankieta? Jakoś się zgłosić trzeba czy po prostu losowo sobie wybierają?
A skąd ta ankieta? Jakoś się zgłosić trzeba czy po prostu losowo sobie wybierają?
Pewnie losowo, dla posiadaczy abo Monthly. Może dla tych, co mają na dłużej, niż miesiąc? Wpadła na maila.
Co do gruzu, było pytanie wprost: przy abo 20$ i 5. grach w bundlu - jaka cena odsprzedaży by Ci pasowała?
Przy czym możliwość wyboru 2. gier z listy 8. wykluczałaby możliwość odsprzedaży. Albo-albo.
p.s. ankieta trwa tylko kilka dni, a za udział dają 5$
i jeszcze jedno: coś marudzili o gadżetach w ramach Monthly - czapki, koszulki, itp. Ale to chyba nie dla Polski..
Co do gruzu, było pytanie wprost: przy abo 20$ i 5. grach w bundlu - jaka cena odsprzedaży by Ci pasowała?
Przy czym możliwość wyboru 2. gier z listy 8. wykluczałaby możliwość odsprzedaży. Albo-albo.
p.s. ankieta trwa tylko kilka dni, a za udział dają 5$

i jeszcze jedno: coś marudzili o gadżetach w ramach Monthly - czapki, koszulki, itp. Ale to chyba nie dla Polski..
Kurde, niedawno wziąłem roczny abonament i takie coś :/
Ci którzy zakupili dłuższą subskrypcję przed zmianami powinni albo bezwarunkowo dostać ten pakiet premium, albo dopłatę premium za jakieś realnie nieduże pieniądze, bo trochę słabo, że po wydaniu blisko 5 stów z góry, będą traktowani jako "gorszy sort"/niższy próg bundlowy.
kuality nie wrosnie, bo juz jest wysokie. Ogolny wydzwiek tej ankiety: Dostawaliscie za duzo, za tanio i czas cos z tym zrobic.
Pewnie zrobia
Premium - 5 gier: 1-3 early unloki + 2. do wyboru z 8. + upust w sklepie + dostep do Trove + czapka z gwizdkiem przy zakupie na rok z gory. Za 20$.
Zwykly - 5 gier, z tego 1-3 early unloki. Za 10$.
Rok Premium za 18$, rok zwyklego za 8$.
Mozliwe inne kwoty: 15$, 12$. 11,67/mc za rok. 1 miesiac za darmo przy rocznym abo.
Pytania:
5 gier - ile byloby za malo, a ile za duzo.
Cena: ile dasz za 5 gier? 15$? 20$?
A najsmieszniejsze, ze Support Charity ma byc tym magnesem, na ktory wszyscy poleca. Bo jest opcja: zaplacisz wiecej, jesli wesprzemy potrzebujacych?
A jak ludzie beda sie burzyc, to zostawia 12$, ale za 5 gier. I w ten sposob zalatwia "roczniakow".
Co prawda zawsze jest szansa, ze ta ankieta to pic i wirus.
Pewnie zrobia
Premium - 5 gier: 1-3 early unloki + 2. do wyboru z 8. + upust w sklepie + dostep do Trove + czapka z gwizdkiem przy zakupie na rok z gory. Za 20$.
Zwykly - 5 gier, z tego 1-3 early unloki. Za 10$.
Rok Premium za 18$, rok zwyklego za 8$.
Mozliwe inne kwoty: 15$, 12$. 11,67/mc za rok. 1 miesiac za darmo przy rocznym abo.
Pytania:
5 gier - ile byloby za malo, a ile za duzo.
Cena: ile dasz za 5 gier? 15$? 20$?
A najsmieszniejsze, ze Support Charity ma byc tym magnesem, na ktory wszyscy poleca. Bo jest opcja: zaplacisz wiecej, jesli wesprzemy potrzebujacych?
A jak ludzie beda sie burzyc, to zostawia 12$, ale za 5 gier. I w ten sposob zalatwia "roczniakow".
Co prawda zawsze jest szansa, ze ta ankieta to pic i wirus.
Z tego co widzę to chyba ankieta jest w pewnym stopniu dynamiczna i niektóre opcje bazują na poprzednich odpowiedziach i wartościach wieć dla każdego będzie nieco inna.
Najlepsze było chyba pytanie czy przez ostatni rok zrobiłeś jakąś z tych rzeczy - byłeś w jakimś mieście na Alasce, byłeś w spożywczaku, oglądałeś telewizję...
Najlepsze było chyba pytanie czy przez ostatni rok zrobiłeś jakąś z tych rzeczy - byłeś w jakimś mieście na Alasce, byłeś w spożywczaku, oglądałeś telewizję...