Sorry, tydzień dla mnie to już dużo za dużo. A jak ktoś nie ma przy sobie kasy, a będzie miał dopiero za tydzień to niech kupuje dopiero za tydzień. Ewentualnie, może próbować negocjować rezerwację u kupującego na takich warunkach ale to wszystko PRZED dokonaniem rezerwacji a nie PO.
Przedłużające milczenie zero repa i to po twoim wezwaniu do wpłaty... nie chcę cię martwić, ale moim zdaniem trafił ci się ktoś niepoważny i nic z tego nie będzie.
Przy okazji pragnę podkreślić że wg mnie jest fundamentalna różnica w przypadku milczenia ze strony sprzedającego a milczeniu ze strony kupującego.
Sprzedający może mieć wystawioną ofertę długi już czas, i po prostu średnio jej pilnować. Może też mieć tzw. okoliczności w których w ogóle nie ma dostępu do kompa (a niestety wciąż nie można łatwo zawiesić aukcji bądź wystawić komunikatu o urlopie).
Kupujący wybiera czas i moment kupna, więc logiczne jest zakładać iż on jest do transakcji w danej chwili przygotowany. Więc jeśli zrobił rezerwację a potem marudzi ze wpłatą, to robi się to bardzo szybko podejrzane.