Zapewne tak

W przyszłości będę dokupowywał podzespoły dlatego taki sprzet -zasilacz;) Gadałem z kumplem ,kóry składał już kilkanascie pecetów i w swoim 5 lat temu miał zasilacz 750 W.
Jak będziesz miał dużo podzespołów, które pobierają dużo mocy to tak. Ale do tej konfiguracji co pokazałeś to faktycznie można byłoby się zastanawiać dlaczego aż 750W. Planujesz tą 1050 w SLI? Z doświadczenia mojego kolegi i wyczytanych informacji to nie warto, lepiej dołożyć na mocniejszą kartę. Mój kumpel miał 980Ti. Chyba, że zależy Ci na najwyższej wydajnośći, ale w takim układzie najbardziej high-endowe karty łączyć w SLI. W sumie też zależy w co grasz, bo niektóre gry dobrze ogarniają SLI.
W przyszłości będę dokupowywał podzespoły dlatego taki sprzet -zasilacz;) Gadałem z kumplem ,kóry składał już kilkanascie pecetów i w swoim 5 lat temu miał zasilacz 750 W.
No tak,ale w tej chwili serię mocniejszych kart wykorzystują już nawet górnicy. Więc cena obecnych seri jest duża wyższa. zaczynając od 1,5 k za karte. W innym temacie już rozmawiałem na ten temat forumowiczami.Jak będziesz miał dużo podzespołów, które pobierają dużo mocy to tak. Ale do tej konfiguracji co pokazałeś to faktycznie można byłoby się zastanawiać dlaczego aż 750W. Planujesz tą 1050 w SLI? Z doświadczenia mojego kolegi i wyczytanych informacji to nie warto, lepiej dołożyć na mocniejszą kartę. Mój kumpel miał 980Ti. Chyba, że zależy Ci na najwyższej wydajnośći, ale w takim układzie najbardziej high-endowe karty łączyć w SLI. W sumie też zależy w co grasz, bo niektóre gry dobrze ogarniają SLI.
Dlaczego wybrałeś taki paździerz jak seria Krait (kosmiczne problemy z bootowaniem) zamiast np. Z370 Gaming K6 od Asrocka? Dlaczego brałeś najdroższą 1050 na rynku skoro ta grafika i tak nie potrzebuje wydajnego chłodzenia, więc wystarczyłby jakiś Palit z jednym śmigłem za 800 zł. Po co ci tak duży zasilacz? Nawet jak będziesz apgrejdował sprzęt do Titana to 750W przy I5 to jest overkill. 500W to już byłoby o wiele za dużo dla tego zestawu, ale miałbyś spory zapas po wymianie na 1080 czy tam 1080ti. Co z tego, że twój kolega miał pięć lat temu zasilacz 750W w swoim sprzęcie, wtedy każdy komponent pożerał więcej energii, a same zasilacze były mniej stabilne, więc często wybierało się większe niż to miało sens.Kamell pisze: Nad zakupem myślałem od przynajmniej 1roku. Decyzja została podjęta ze względu na to ,że stacji potrzebowałbym w domu i trochę tak "będe grać w gre". Niestety komputer przenośny do pracy w te i wewte to nie moja bajka,potrzebowałem trochę komfortu ;P
Dziś będę go składać. Jak ktoś będzie potrzebował informacje na temat wybranych podzespołów,to je udzielę
nowy zestaw:
buda:
Bios prawdopodobnie bedzie do aktualizacji i windowsa mam
Po złożeniu dam foto jak wygląda całość. Będzie kolorowo
Smieszna sprawa bo zul ci raczej nic nie zrobi, polozysz go jednym lekkim kopniakiem. A jak tego uzykesz w przypadku prawdziwego zagrozenia to mozna wcale nie ujsc z zyciem. Widzialem takie cos w dzialaniu, koles sie tylko otarl rekawem i wtedy dopiero zaczela sie akcja..
Czyli polecasz paralizator w latarce?Atton29 pisze:(...)WileTheBest pisze: 10,99 zł. Przyda się, bo żuli i innego menelstwa coraz więcej...Spoiler:pokaż
Lepiej zapobiegac i unikac tego typu zdarzen.
Jeszcze mocniej polecam unikanie potencjalnie niebezpiecznych sytuacji tak jak napisalem wyzej - nie lazenie po osiadlach po zmroku, wsiadanie zawsze drzwiami blizej kierowcy itd, zwykle zasady ostroznosci. W ostatecznosci polecam gole piesci i umiejetnosc nimi poslugiwania sie.upperi pisze:Czyli polecasz paralizator w latarce?Atton29 pisze:(...)WileTheBest pisze: 10,99 zł. Przyda się, bo żuli i innego menelstwa coraz więcej...Spoiler:pokaż
Lepiej zapobiegac i unikac tego typu zdarzen.
A jak będziesz wracał z randki, późną porą przez park z dziewczyną i ona będzie w szpilkach, to co, weźmiesz ją na barana?
To tak jakbyś napisał, że polecasz unikanie wypadków drogowych.
Jeśli chcesz czuć się nieco pewniej w sytuacji zagrożenia, to ja bym polecał coś bardziej sprawdzonego, np. Sabre Red, jest o wiele droższy, ale pewny.
Nie wiem gdzie tu paździerz, poczytałem trochę opinii zanim wybrałem tą płytę. Nie zauważyłem problemów z bootawaniem. Trochę się skupiałem na tym by brać co lepsze z jednej firmy a nie żonglować. Grafikę wziąłem jaką wziąłem, nie wiem w czym tu problem,zestaw nie miał być najtańszy. W temacie tutaj i na pclabie podpytałem trochę ludzi jaka grafika będzie odpowiednia,posprawdzałem benchmarki i wybór padła na 1050 ti. EVGA z dwoma wentylami była droższa bądź w tej samej cenie więc nie wiem czy najdroższa. Zasilacz trochę z przymusu sobie taki wybrałem,a że nie ograniczała mnie specjalnie gotówka to sobie taki sprawiłem. Na necie poczytałem też recenzje i wcale nie wypadał najgorzej,wśród innych. W przyszłości jak spadną karty zapnę w tandemie highendowe karty i nie będzie problemu co do wyboru zasilacza ;p I tak jak kolegę wyżej prosiłem,żebyś podał wiarygodne źródła skąd informacje o wadliwości podzespołów,bo możemy sobie dyskutować bez potwierdzonych informacji ...RoyKeane pisze:Dlaczego wybrałeś taki paździerz jak seria Krait (kosmiczne problemy z bootowaniem) zamiast np. Z370 Gaming K6 od Asrocka? Dlaczego brałeś najdroższą 1050 na rynku skoro ta grafika i tak nie potrzebuje wydajnego chłodzenia, więc wystarczyłby jakiś Palit z jednym śmigłem za 800 zł. Po co ci tak duży zasilacz? Nawet jak będziesz apgrejdował sprzęt do Titana to 750W przy I5 to jest overkill. 500W to już byłoby o wiele za dużo dla tego zestawu, ale miałbyś spory zapas po wymianie na 1080 czy tam 1080ti. Co z tego, że twój kolega miał pięć lat temu zasilacz 750W w swoim sprzęcie, wtedy każdy komponent pożerał więcej energii, a same zasilacze były mniej stabilne, więc często wybierało się większe niż to miało sens.Kamell pisze: Nad zakupem myślałem od przynajmniej 1roku. Decyzja została podjęta ze względu na to ,że stacji potrzebowałbym w domu i trochę tak "będe grać w gre". Niestety komputer przenośny do pracy w te i wewte to nie moja bajka,potrzebowałem trochę komfortu ;P
Dziś będę go składać. Jak ktoś będzie potrzebował informacje na temat wybranych podzespołów,to je udzielę
nowy zestaw:
buda:
Bios prawdopodobnie bedzie do aktualizacji i windowsa mam
Po złożeniu dam foto jak wygląda całość. Będzie kolorowo
Oj tam oj tamDejw pisze: Dzisiejsza młodzież. A romantyczny spacer po parku w świetle gwiazd? Lepiej działa na panny niż przechadzka po centrum handlowym w czarny piątek. Zawsze też można się z takową panną po miziać na ławeczce. Po randce w kinie/restauracji/pubie takie zwięczenie w parku jest wręcz wskazane. A nie taryfa i nara do domu!