Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

cort3x pisze: Czy w najblizszej przyszlosci mozna liczyc na podobny do steamowego systemu dzialajacego na zasadzie zlecen sprzedazy i kupna
Ze w momencie gdzie wystawione jest x gra za 2 zl a ty chcesz zaplacic 1.5 to poprostu wystawiasz taka oferte kupna a sprzedajacy moze z automatu sprzedac za tyle ?
Ze względu na dość sporą konkurencyjność te ceny szybko dość spadają. Poczekaj parę dni i będzie ok. Przynajmniej na indyki z bundla. Na steamie dodatkowo wpadają wałki,że ktoś wystawi gre za 23 zł ,gdy inny kupują po 0,23 zł,gdzie istotne znaczenie ma miejsce po przecinku ;D Na bazarze nie ma salda ,którego ściąga to o tyle dobrze :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Kamell pisze:
cort3x pisze: Czy w najblizszej przyszlosci mozna liczyc na podobny do steamowego systemu dzialajacego na zasadzie zlecen sprzedazy i kupna (...)
Ze względu na dość sporą konkurencyjność te ceny szybko dość spadają. Poczekaj parę dni i będzie ok. Przynajmniej na indyki z bundla.(...)
No chyba nie :D Gdzie niby jest ta konkurencyjność jak po 2 sztukach już nic więcej nie wystawisz? Mam na mojej "łiszliście" 9 tytułów, ich cena od miesięcy się nie zmienia, nowych ofert (mimo kilku bundli w międzyczasie) w zasadzie nie ma (albo trzymają tę samą - zaporową - cenę).
Jeśli coś tanieje to znaczy, że gruz (przeczołgany przez wszystko) :]

No chyba, że na Bazarze kupuje się tylko między 19:00 a 19:15, bo później to ceny w kosmos szybują i tylko nieogary klikają "zarezerwuj"...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja to mam taki pomysł żeby sobie ustawiać cenę jaka nas interesuje przy danej grze i dostawać powiadomienie jak spadnie do tego poziomu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 34 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Mam od siebie sugestie poprawy paska jak wejdziemy na Bazar z informacjami o naszym koncie. Można było by podzielić to na dwie kolumny. W pierwszej byłby avatar jak jest obecnie, a pod spodem niego nasz nick ze Steam i ewentualnie odnośnik do naszego konta po kliknięciu w niego. W drugiej kolumnie (albo ograniczyć to normalnie kreską na jednym pasku lub dwa paski z mini odstępem między sobą - kwadrat i prostokąt) napis "Informacje o twoim koncie" przenieść na górę (nad tymi informacjami) i wyśrodkować.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

cort3x pisze: Czy w najblizszej przyszlosci mozna liczyc na podobny do steamowego systemu dzialajacego na zasadzie zlecen sprzedazy i kupna
Ze w momencie gdzie wystawione jest x gra za 2 zl a ty chcesz zaplacic 1.5 to poprostu wystawiasz taka oferte kupna a sprzedajacy moze z automatu sprzedac za tyle ?
Od dawna czekam na taką opcję. Niektóre gry miesiącami leżą odłogiem, a człowiek codziennie wchodzi i nic się nie zmienia. Można co prawda na PW pisać, ale z opcją propozycji kupna/sprzedaży byłoby jak na prawdziwym bazarku w sobotnie popołudnie :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Byłaby taka możliwość by wprowadzić do regulaminu by konto steam, które jest podpinane pod profil bazarowy było użytkowane przynajmniej raz w miesiącu? Tutaj przykładowo jedna osoba zarezerwowała grę u mnie a ostatnia wizyta na steamie 367 dni temu https://steamcommunity.com/profiles/76561198052932510/
A konto zarejestrowane na bazarze 27.3.2018 r czyli coś jest nie tak.
Było by też miło by dopisać o upublicznieniu profilu z listą gier bo to przez te ostatnie zmiany na steamie zapewne nie mogę zobaczyć jakie gry posiada to konto.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Jest sporo profili prywatnych w Bazarze albo takich, które wyglądają na całkowicie nieużywane, gdzie ludzie mają po mistyczne 100 gier na steamie i po kilkaset transakcji na Bazarze zarówno pod kątem sprzedaży i zakupów. Powoli się zastanawiam czy nie są też czasem multikonta kilku użytkowników na krzyż, bo na forum wiele razy ludzie się chwalili, że mają po kilkanaście kont do dropu kart itd. Ale to jest raczej niemożliwe do zaradzenia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ja wiem, że zaradzić nie można bo nikt tego nie będzie codziennie sprawdzał, ale jeśli będzie zapis to można by takiemu gagatkowi dać jakiegoś bana za nietrzymanie się regulaminu. Z 1 czy 2 pewnie by się dziennie znalazło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie wziąłeś tylko pod uwagę tego, że logowanie w przeglądarce www nie aktualizuje statusu "offline/online", a żeby zagrać w grę nie trzeba klienta Steam logować do "Społeczności". Sam tak robię, bo wygodniej mi się rynek sprzedaży obsługuje w przeglądarce www (bo są wtyczki) a i czat Steam jest mi potrzebny tylko jak coś chcę z kimś wymienić. Więc to, że dana osoba była ostatnio "widziana" na Steam kilka dni temu, wcale nie oznacza, że na Steam nie zagląda wcale.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Musiałbyś bez przerwy grać w trybie offline, żeby pokazało "Ostatnia aktywność 365 dni temu".

Ja ciągle jestem w trybie offline dla znajomych (online dla steam, żeby logowało czas gry i osiągnięcia) i normalnie pokazuje "ostatnie logowanie x godzin temu". Więc czat steam nie ma tu nic do rzeczy.

Więc albo ktoś w ogóle nie loguje się na konto, albo gra tylko i wyłącznie w trybie offline klienta.
Awatar użytkownika
Łowca

Być może już padła taka propozycja, ale czy byłaby możliwość (i sens) dodawania użytkowników Bazaru do whitelisty? Można by było wtedy oznaczyć w łatwy sposób zaufanych i ulubionych klientów/sprzedawców. Raz, że nie trzeba za każdym razem sprawdzać danej osoby, dwa, że mamy szybki dostęp do użytkowników, z którymi lubimy handlować. Mogłoby to też wpłynąć na jakość „obsługi” (że się tak brzydko wyrażę) z obu stron, bo to oznacza dla sprzedających większy profit, a dla stałych „klientów” być może upusty.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Dodatkowa podkategoria w 'Steam': Podarunek IndieGala
< pisownia oryginalna https://en.wikipedia.org/wiki/IndieGala.
Awatar użytkownika
Łowca

Cześć, piszę pierwszy raz także pozdrawiam forumowiczów. Świetna stronka. Co do bazaru to czasami mam ochotę w coś zagrać, ale nie wiem w co. Czy dało by się dodać filtrowanie po ocenie metacritic (lub steam) i długości gry (ze strony How Long To Beat). Np szukam RPG z oceną powyżej 80% które przejdę poniżej 10 godzin.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Witam
Brakuje mi przycisku "rozmowa zakończona"
Chodzi o to że jeśli chcę np. wymienić grę, wysyłam zapytanie do kilku osób i od jednych już dostaję odpowiedź odmowną, a od drugich jeszcze czekam na odpowiedź - jednak w wiadomościach wszystkie widnieją jako rozmowa. I najchętniej te które dostałem odmowne zakończyłbym - wiadomości byłyby bardziej przejrzyste. Jako rozmowa byłyby tylko te na które czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

@UP
A nie jest tak, że one się robią jako zakończone dopiero jak dana gra zniknie z Bazaru? (sprzedana bądź wymieniona, nie wiem czy usunięta też)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Tak jest, ale mogłoby to rzeczywiście zostać zmienione...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 7 razy

Zgadzam się z przedmówcami co do zakończonych rozmów. Dostaję powiadomienia na maila o wznowieniu oferty bądź zakończeniu - gdzie pytałem o coś sprzedawcę. Powinien być przycisk zakończenia rozmowy i wtedy brak powiadomień z tych rozmów.
Druga kwestia powinna być możliwość segregowania cenami jak na allegro np. - mam na myśli że mogę ustawić przedział cenowy np. od 1 zł - 10 zł itp . Przedział powinien być możliwy do wpisania ręcznie.
A tak poza tym to nie mam innych uwag do bazaru na chwilę obecną :) Świetne miejsce dla łowców okazji !
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam, czy można by w Bazarze zrobić opcje sortowania gier także po ocenie z metacritic?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

swinkakrystynka pisze:
Od dawna czekam na taką opcję. Niektóre gry miesiącami leżą odłogiem, a człowiek codziennie wchodzi i nic się nie zmienia. Można co prawda na PW pisać, ale z opcją propozycji kupna/sprzedaży byłoby jak na prawdziwym bazarku w sobotnie popołudnie :)
Tak, ja też się dopisuję pod wnioskiem! :) :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

DomMos100 pisze: Witam
Brakuje mi przycisku "rozmowa zakończona"
Chodzi o to że jeśli chcę np. wymienić grę, wysyłam zapytanie do kilku osób i od jednych już dostaję odpowiedź odmowną, a od drugich jeszcze czekam na odpowiedź - jednak w wiadomościach wszystkie widnieją jako rozmowa. I najchętniej te które dostałem odmowne zakończyłbym - wiadomości byłyby bardziej przejrzyste. Jako rozmowa byłyby tylko te na które czekam na odpowiedź.
Dlaczego piszesz na foru i sprzedajesz na bazarze z alt acc, a nie z main acc?
ODPOWIEDZ