Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Na live chacie zmienią ci bez problemu, też tak miałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Imperius ASK pisze: ↑ Miałeś włączoną weryfikację logowania, albo jakieś inne wynalazki zwiększające bezpieczeństwo? Nie wiem co oni tam jeszcze mają poza weryfikacją logowania :gwizdany:

Z niewiedzy czy głupoty żadnych takich wynalazków nie miałem załączonych. Jeżeli chodzi o support, to musiałem dzwonić do wsparcia technicznego EA Polska, live chata w naszym kraju niestety nie ma...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

W sklepie Origin dostępny jest kupon na -30% - FILLYOURSTOCKING
niby "STOCK UP ON SAVINGS" ale dokladny opis zawiera inne zapisy
*THIS OFFER IS BEING ISSUED TO YOU FOR PROMOTIONAL PURPOSES ONLY AND DOES NOT CONSTITUTE A CREDIT, CHARGE, DEBIT OR GIFT CARD. OFFER EXPIRES DECEMBER 14TH, 2017 10:00 AM PDT. VALID FOR NEW PURCHASES FROM THE ORIGIN STORE AT www.origin.com AND THE ORIGIN CLIENT SOFTWARE (www.origin.com/about). VALUE OF DISCOUNT WILL BE DEDUCTED FROM PRODUCT LIST PRICE AT TIME OF PURCHASE. EXCLUDES STAR WARS™ THE OLD REPUBLIC™, PRE-ORDERS, SELECT PARTNER TITLES DISTRIBUTED BY ORIGIN, VIRTUAL CURRENCY AND SUBSCRIPTIONS. VALID WHEREVER PRODUCTS ARE SOLD. MAY NOT BE COMBINED WITH ANY OTHER PROMOTIONAL OR DISCOUNT OFFER, UNLESS EXPRESSLY AUTHORIZED BY EA; MAY NOT BE COMBINED WITH ANY PREPAID CARD REDEEMABLE FOR THE APPLICABLE CONTENT. OFFER MAY NOT BE SUBSTITUTED, EXCHANGED, SOLD OR REDEEMED FOR CASH OR OTHER GOODS OR SERVICES. CUSTOMERS ARE RESPONSIBLE FOR APPLICABLE SALES TAX. RETAILERS, DISTRIBUTORS AND EMPLOYEES OF ELECTRONIC ARTS INC. AND THEIR AGENCIES/AFFILIATES ARE NOT ELIGIBLE. VOID WHERE PROHIBITED, TAXED OR RESTRICTED BY LAW. SEE APPLICABLE END USER LICENSE AGREEMENTS AND DISCLOSURES ON http://www.ea.com/legal.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

ale o co...

*NINIEJSZA OFERTA MA CHARAKTER WYŁĄCZNIE PROMOCYJNY I NIE STANOWI KARTY KREDYTOWEJ, OBCIĄŻENIOWEJ, DEBETOWEJ ANI PODARUNKOWEJ. OFERTA JEST WAŻNA DO GODZ. 10:00 CZASU PDT 14 GRUDNIA 2017 R. DOTYCZY JEDYNIE NOWYCH ZAMÓWIEŃ W SKLEPIE ORIGIN NA STRONIE www.origin.com ORAZ W APLIKACJI ORIGIN (www.origin.com/pl-pl/about). WARTOŚĆ ZNIŻKI ZOSTANIE ODLICZONA OD CENY PRODUKTU W CHWILI DOKONANIA ZAKUPU. OFERTA NIE OBEJMUJE GRY STAR WARS™ THE OLD REPUBLIC™, PRZEDSPRZEDAŻY, WYBRANYCH TYTUŁÓW PARTNERÓW ROZPROWADZANYCH ZA POŚREDNICTWEM PLATFORMY ORIGIN, WIRTUALNEJ WALUTY ORAZ SUBSKRYPCJI. OFERTA OBOWIĄZUJE WSZĘDZIE TAM, GDZIE SPRZEDAWANE SĄ PRODUKTY. BEZ WYRAŹNEJ ZGODY EA OFERTA NIE MOŻE BYĆ ŁĄCZONA Z INNYMI OFERTAMI PROMOCYJNYMI ANI ZNIŻKAMI; NIE MOŻE ONA RÓWNIEŻ BYĆ ŁĄCZONA Z JAKIMIKOLWIEK KARTAMI PRZEDPŁATOWYMI, KTÓRE PODLEGAJĄ WYMIANIE NA OKREŚLONE TREŚCI. OFERTA NIE PODLEGA ZASTĄPIENIU, ZAMIANIE, SPRZEDAŻY ANI WYMIANIE NA GOTÓWKĘ ANI INNE TOWARY LUB USŁUGI. KLIENCI SĄ ODPOWIEDZIALNI ZA UISZCZENIE MAJĄCEGO ZASTOSOWANIE PODATKU OD SPRZEDAŻY. Z OFERTY NIE MOGĄ KORZYSTAĆ SPRZEDAWCY DETALICZNI, DYSTRYBUTORZY I PRACOWNICY FIRMY ELECTRONIC ARTS INC. ORAZ ICH AGENCJE/PODMIOTY POWIĄZANE. OFERTA JEST NIEWAŻNA W WYPADKU, GDY JEST ZAKAZANA LUB PODLEGA OPODATKOWANIU LUB OGRANICZENIU NA PODSTAWIE OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW. STOSOWNE UMOWY UŻYTKOWNIKA ORAZ INNE USTALENIA SĄ DOSTĘPNE NA STRONIE www.ea.com/pl-pl/legal.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

u ruskich z tym kodem starwars battlefront 2 fifa 2018 CZY NOWY nfspo 85 zł . Bedzie PL ?;P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Monek22 pisze: u ruskich z tym kodem starwars battlefront 2 fifa 2018 CZY NOWY nfspo 85 zł . Bedzie PL ?;P
Chyba nie będzie PL - coś było w zeszłym roku chyba, że EA zwęszyło, że Polacy bez mydła robić się nie dadzą z uwiązaniem do jedynie PL/RU wersji z ceną EU, to kupowali w słusznie niższej cenie od ruskich. To EA w interesie nas biednych i uciemiężonych usunęło RU i mamy gierki tylko PL. Ale dubbing to dla naszego dobra! :gwizdany:

Ale jedna rzecz trochę mnie zastanawia. Jak EA uchodzi na sucho wciskanie tylko PL wersji i brak PL w innych krajach UE? To chyba prawnie miało być jakoś regulowane od zeszłego/tego roku?
Bugthesda/zenimax się ugięło i zagramaniczne wersje ich gier mają PL na pc. Ubi, które raczej nas miało w głębokim poważaniu się ugięło, więc coś musi być na rzeczy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
Monek22 pisze: u ruskich z tym kodem starwars battlefront 2 fifa 2018 CZY NOWY nfspo 85 zł . Bedzie PL ?;P
Chyba nie będzie PL - coś było w zeszłym roku chyba, że EA zwęszyło, że Polacy bez mydła robić się nie dadzą z uwiązaniem do jedynie PL/RU wersji z ceną EU, to kupowali w słusznie niższej cenie od ruskich. To EA w interesie nas biednych i uciemiężonych usunęło RU i mamy gierki tylko PL. Ale dubbing to dla naszego dobra! :gwizdany:

Ale jedna rzecz trochę mnie zastanawia. Jak EA uchodzi na sucho wciskanie tylko PL wersji i brak PL w innych krajach UE? To chyba prawnie miało być jakoś regulowane od zeszłego/tego roku?
Bugthesda/zenimax się ugięło i zagramaniczne wersje ich gier mają PL na pc. Ubi, które raczej nas miało w głębokim poważaniu się ugięło, więc coś musi być na rzeczy.
Kupowałem bf1 na ruskim originie w tamtym roku, wszystko działa, jest PL.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

@up własnie przy bfie 1 na stronie unich nawet pisze ze bedzie polski i rosyjski to wlasnie moze byc jeszcze wydana gra przed ta akcja co bolesna prawa opisał . bo przy tych nowych pisze ze tylko rosyjski .
Awatar użytkownika
Łowca

Mam taki problem, pogrywałem sobie w FIFE a tu nagle wyskoczyło brak połączenia z Origin.
Jak próbuje się połączyć to muszę wpisać hasło ale jest komunikat " Logowanie online jest obecnie niemożliwe.".
W google oczywiście szukałem ale wyskakuje milion tematów sprzed lat z bilionem odpowiedzi i zanim zacznę się przekopywać przez 642 tysiące możliwych problemów wynikających z mojego sprzętu / komputera / tapety jakiej używam chciałbym się zorientować czy to nie jakiś problem serwerów EA.
Ma ktoś podobny problem albo wie gdzie mogę to sprawdzić? Bo EA to nawet normalnej strony nie ma żeby dało się coś sprawdzić.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

placekzkeczupem pisze: Mam taki problem, pogrywałem sobie w FIFE a tu nagle wyskoczyło brak połączenia z Origin.
Jak próbuje się połączyć to muszę wpisać hasło ale jest komunikat " Logowanie online jest obecnie niemożliwe.".
W google oczywiście szukałem ale wyskakuje milion tematów sprzed lat z bilionem odpowiedzi i zanim zacznę się przekopywać przez 642 tysiące możliwych problemów wynikających z mojego sprzętu / komputera / tapety jakiej używam chciałbym się zorientować czy to nie jakiś problem serwerów EA.
Ma ktoś podobny problem albo wie gdzie mogę to sprawdzić? Bo EA to nawet normalnej strony nie ma żeby dało się coś sprawdzić.
Też mi wywaliło Origina przed chwilą, więc nie jesteś sam. Nie ma co panikować, trzeba czekać aż znów będzie online, a miałem chęć odpalić meczyk lub dwa, a tak pomęczę dalej Shadow Warriora ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Nareszcie coś się ruszyło.
Dla tych co narzekali, że DLCki do gier Bioware tylko za punkty - teraz możecie kupić te DLCki za kasę:
https://www.origin.com/pol/en-us/store/ ... dlc-bundle
https://www.origin.com/irl/en-us/store/ ... dlc-bundle
https://www.origin.com/irl/en-us/store/ ... lc-bundle-

Z cenami ich ostro porąbało :E ale może w promocjach za -75% będzie zdatne...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: Nareszcie coś się ruszyło.
Ten koniec świata to jednak coraz bliżej.
Najpierw złotówki na Steam, a teraz dlc do starych gier Bioware nie za Bioware Points.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

90 zł za DLC? Chyba ich...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: Nareszcie coś się ruszyło.
Dla tych co narzekali, że DLCki do gier Bioware tylko za punkty - teraz możecie kupić te DLCki za kasę:
https://www.origin.com/pol/en-us/store/ ... dlc-bundle
https://www.origin.com/irl/en-us/store/ ... lc-bundle-

Z cenami ich ostro porąbało :E ale może w promocjach za -75% będzie zdatne...
Piekło zamarzło.... ale ceny wciąż takie jak za BP albo i większe. Na pewno origins lepiej kupić GOTY od razu.
Pamiętam jak za kluczowe DLC do Me3 dałem 6 dych za promo na BP na 50% i to jeszcze ze zniżką origin access, więc może to 89 za wszytko nie jest takie złe? Trzeba poczekać ze 2 lata aż te "nowe" produkty przecenią na promo :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Pytanie, czy jest jakaś opcja żeby płacić inną walutą w Originie niż w PLN? Bo zmiana opcji języka w ustawieniach nic nie daje.
A tak ogólnie, w Origin podrożały dodatki do The Sims 4. Wcześniej za akcesoria trzeba było zapłacić 39zł, teraz to 49zł. Tak samo z pakietami rozgrywki i z dodatkami. Te pierwsze za 69zł a te drugie za 139zł. Czyli wzrosło tak 10, 20zł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

KąsaczPL pisze: Pytanie, czy jest jakaś opcja żeby płacić inną walutą w Originie niż w PLN? Bo zmiana opcji języka w ustawieniach nic nie daje.
A tak ogólnie, w Origin podrożały dodatki do The Sims 4. Wcześniej za akcesoria trzeba było zapłacić 39zł, teraz to 49zł. Tak samo z pakietami rozgrywki i z dodatkami. Te pierwsze za 69zł a te drugie za 139zł. Czyli wzrosło tak 10, 20zł.
Kiedyś dało się z Holą przez paypala płacić w walucie kraju przez który się łączyłeś. Nie wiem czy to działa nadal.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

@up: pewnie działa, ale teraz można się brzydko nadziac z wersją językową.
Awatar użytkownika
Łowca

Koledzy i koleżanki, kiedy na Originie będzie jakieś większe promo na gry i dodatki ?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

ZordonZPowerRangers pisze: Koledzy i koleżanki, kiedy na Originie będzie jakieś większe promo na gry i dodatki ?
Podobno 29 lutego ma być Winter Sale.
Awatar użytkownika
Łowca

ODPOWIEDZ