Podczas odpalania nowszych gierek wyskakuje błąd, przed formatowaniem wszystko działało prawie że idealnie (prawie, bo już nie mam tak nowego laptopa, ale mam go już ładnych kilka lat i od nowości, dlatego za bardzo przywiązałem się do tego lapka xD). Ale od początku:
Posiadam Lenovo G780. Jakieś dwa tygodnie temu formatowałem mój laptop. Średnio formatuje raz na dwa lata, a po drugie akurat teraz były ostatnie dni aby jeszcze za darmo przejść z win7 na win10. I właśnie po formatowaniu wszystkie bardziej wymagające gry przestały działać...
Ważne:
Przed formatowaniem, też miałem oryginalnego win7 i zrobiłem update do win10. Wszystkie gry działały normalnie, co prawda w programie GeForce optymalizowałem gry, ale tylko po to, że program mi podpowiadał aby to zrobić. Zanim optymalizowałem grę ona i tak działała (ledwo po zainstalowaniu gry). Na przykład przed formatowaniem grałem w WOWa, Fallout 4 czy Sniper 3. Po formatowaniu, te tytuły mi nie działają i domyślam się, że jest ich dużo więcej.
To mi się wyświetla:

Wspomniałem coś o sterownikach, ponieważ wcześniej od Nvidi miałem dwa programy, obecnie też zainstalowałem sterowniki do GeForce 630M ale aplikacja "GeForce Experience" po włączeniu nic nie wyświetla, tylko takie czarne tło, nic nie można kliknąć.

Bardzo proszę o pomoc. Te tytuły o których wspomniałem na 100% na tym lapku działały obecnie działają tylko starsze gry takie jak np. Call of Duty. A więc wiem, że laptop uciągnie te gry, bo kiedyś działały, tylko co mogę zainstalować aby inne gry mi też działały.